Reklama

Reklama

Jeden z nejpůsobivějších válečných sci-fi filmů světové kinematografie natočil v roce 2008 zkušený režisér Andrej Maljukov, který má na svém kontě ceněné snímky Diverzant nebo V ostře sledovaném pásmu. Příběh filmu se odehrává ve dvou časových rovinách – v současnosti a za druhé světové války. Čtveřice mladíků se živí prodejem válečných artefaktů na černém trhu. Jednoho dne objeví starý zákop, kde je ukryt sejf s dokumenty. Mezi papíry mrtvých vojáků nalézají fotografie, na kterých poznávají sebe sama. Šokovaní mladíci raději odcházejí, když v tom... Jako mávnutím kouzelného proutku se ocitají v roce 1942 uprostřed krvavé válečné bitvy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Film o procitnutí, změně pohledu na současnost tím, že prožijí minulost. I když je to sci-fi film o cestování časem, je to především válečný film, který příliš nevyužívá nabízejících se možností konfrontace minulosti s přítomností. Přesto je napínavý a až na pár lehce nelogických kroků, které neplynou překvapivě ze scifi prvků, ale z chování některých postav, je to svižně ubíhající podívaná. 65 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Začátek hodně s nadsázkou, ale postupem času si všichni uvědomí, že minulost nebyla zas tak jednoduchá. Neřekl bych, že to je moralistický film. Je na něm sice vidět dost heroického patosu, ale ty scény jsou silné. Myslím si, že každý člověk, co se zamyslí nad samozřejmostí těch lidí, co obětovali dobrovolně život pro myšlenku svobody, by si jich dnes měli vážit. Dodnes nepochopím jak v Rusku může být v módě nacionalismu se svastikou, když proti ní padlo tolik milionů Rusů. Rychle se zapomíná. Sice nebylo na film moc peněz, ale hodně z toho vyčarovali a hudba je strhující. Není to sice Ryan, ale má to velkou gradaci a originální nápad. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SITUACE SE JEVÍ JAKO REÁLNÁ, DOSTALI JSME SE SPOLEČNĚ DO MINULOSTI.“ … ,, JAKÁ MINULOST, DO PRDELE?!“ … ,,NEJHRDINŠTĚJŠÍ OBDOBÍ JAKÉ JEN MŮŽE BÝT.“...... /// Tak kurvaže je to zajímavej nápad. Žádný sraní a šup z doby ,,ve který je vykopávali do tý, kdy je zakopávali“. Celý se to nese v duchu agitky, že vzdávat v Moskvě poctu Adolfovi je ukrutná píčovina, kterou někteří bezmoci pochopěj, až když padnou do válečný vřavy (některým jedincům stačí se sním setkat, ale to je jiná básnička…). Válečníci uviděj válku, romantici romantiku a týnejdři pochopěj, kam jít kopat…. vlastně, že Heil ….se neříká! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám film do občanský výchovy. 2.) Ja ljublju těbja Marusja! Vlastně Nina! 3.) Chtěl bych se stát účastníkem nějaký bitvy Velký vlastenecký války. 4.) Thx za titule ,,Tanngo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme sa netreba veľmi zaoberať, či je to možné, treba si trošku zafantazírovať. Ekaterina Klimova je ozaj pekná herečka, no tí štyria chlapíci, to boli takí typickí chlapci aj herecky a podľa toho vyzeral aj dej. Síce mnohokrát prekvapil, no podstatné na ňom bolo to, že ukázal aký nezmysel je dnes oslavovať nacizmus, fašizmus a že to robia niektorí aj v krajinách ako Rusko a pritom keby si zistili informácie a a vedeli by sa vžiť do tej situácie, tak by zrejme konali inak. Inak to s tým veliteľom a človekom z kontrarozviedky bolo dosť jemné. Taktiež ten zbytočný pokus o hrdinstvo, keď Rus postrieľal niekoľkých nacistov až sám zomrel. A normálne im to, že sú z budúcnosti aj verili, to ma dostalo. Zaujímavý jednoduchý a pritom vnútorne pekný film. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Kdyby mnou náhle Prozřetelnost flákla do okopu plného negramotných Ivanů, na který notabene útočí banda vymaštěných nácků, určitě bych měl sto chutí obluzovat nemytou a neholenou zdravušku! Spíš by se ze mě stalo ztělesnění nějakého halogenu. Patrně bromu..... Marně se po již delší čas snažím vystihnout, kde jsou pro mě největší slabiny ruských filmů, zkrátka, co mě na nich tak nějak sere. Určitě to bude ono přehnané gerojství. Kdyby moskvič natočil Karkulku, tak by cestou za babuchou osvobodila dva – tři lágry, zapropagovala březen coby měsíc knihy a narubala pár tun černého uhla, aby se nakonec obětovala tím, že se na vlka vrhne s odjištěním granátem v dlani. I ta logika trošičku pokulhává, alespoň zdánlivě. Je totiž skutečně možné, že Serjožkové a Nástěnky mají hovnotové žebříčky pošoupnuté trošičku jinam, než já. Třeba vážně bloudí po světě s věčně nadurděním výrazem, nectí lidského života a jak vesele pijí, tak spokojeně i zmírají. Nebyl jsem v Rusku po dostatečně dlouhý čas na to, abych onu domněnku mohl vyvrátit. Ještě k tomuto dílu: vyhlašuji soutěž o to, kdo pozná nejvíce zásahů autocenzury! Báťuška Putin musel být na projekci skutečně spokojený, jeho ovčani dostali další kvalitní návod, jak nahlížet na vlastenectví, historii a smutné problémy dneška (kupříkladu na plešounky s hákenkrajcem na paži, rozmazlenou mládež, nectící velké činy dědů, ba naopak, hrající si s jejich lebkami vrchcáby...etc.). To vše za pomoci jezírka s živou vodou, babči kořenářky a jednoho vytepleného jeepu. A protože Vladimir Vladimirovič zrovna s Angelou buduje nějaký ten ropovod, nebyl Němec popsán moc fujky, spíš jen jako jakýsi abstraktní terč pro sovětské hlavně. Ale co, kálí to Šarik. Hvězdopružní, tam za mořem nadějí, patlají ve svatém lese zase svojí propagandu.....a je skutečně otázkou, která z nich je podařenější. Trojku si to, coby moderní verze Mrazíka, zaslouží. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně přibližně 12 minut po objevení bunkru, když postavy zkoumají obsah lékárničky, je možné v pravém horním rohu obrazovky spatřit mikrofon. (Topper.H)

Reklama

Reklama