Reklama

Reklama

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus a Zeměkoule, to jsou pro diváky České televize nerozlučně spjaté pojmy, které však nyní dostávají zcela jiný rozměr: z někdejšího fiktivního televizního studia se dva svérázní cestovatelé vydávají s dokumentární kamerou do nejrůznějších exotických míst skutečné zeměkoule, a se svými nevšedními zážitky nás budou v tomto vysílacím čase pravidelně seznamovat. Přejme jim tedy šťastné cesty! (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ne tohle já nevnímám jak cestopis, kde bych se měl něco dovědět, jít do hloubky nebo získal praktický info z té dané země. Tohle je pojatý úplně jinak, češi se schopností improvizovat v zahraničním prostředí, velmi zábavný scénáře, třeba Belgie mě neskutečně bavila. Ono proč by měl dokument o cestování pořád stejný scénář v tomto je Letem světem odlišný a chápu pokud někdo čeká klasický dokument - ala bedekr je zklamán, ale já jsem nadšen. Jejich dialogy s místňáky v češtině, situace kdy místní naprosto netuší která bije, Kaiserův útěk z brazilskýho fotbalovýho zápasu, smlouvání o ceně na Jamajce, jsem teprve v půlce serie, ale už se hrozně těším na další díly, protože mě takovýhle cestování po světě hrozně moc baví. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::: Konečně cestománie, která mě bavila ! Proč už to skončilo ?!? :-( ::::::::::::::::::::::::: ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavné, ťažiace zo zohranosti a schopnosti improvizovať, i keď občas cítiť, že komediálne žily vekom kŕčovitejú. Zato vek občas prinesie i vtip extra úrovne. Za taký považujem Lábusove handlovanie o cenu trička s reggae motívom s miestnym obchodníkom na Jamajke. Ten stanoví cenu na dvadsať za kus. Lábus začne presviedčať, že za tak nádherné tričko je dvacka ukrutne málo. Navrhne 40. Obchodník nechápe. Lábus vytláča číslicu 40 na kalkulačke. Obchodník hovorí, že omyl, cena je len dvadsať. Lábus protestuje. Chce zaplatiť za tričko 40 a vzápätí aj zaplatí za tričko štyridsať. Zmysel pre otočenie zaužívaných vzorcov správania pri peňažnom handrkovaní o hocičo je úžasný. Pretože takmer každý sa mení v tomto prípade na supa, túžiaceho si urvať čo najväčší kus mŕtvoly za čo najnižšiu cenu. Deje sa tak pri dohadovaní výšky úroku. Pri stanovení ceny domu, auta, manžela, milenky, trička. Alebo pri hádaní sa s chudákom o cenu bársakej suvenírovej debiliny, končiacej zaprášenej kdesi v truhlici, práve keď ju príbuzní hľadajú do truhly ako dekoráciu pre toho, čo si ju kdesi v exotickej cudzine úspešne a "superlacno" vyhandloval. Preto každý, kto je schopný pochopiť tragikomickosť peňažných transakcií, meniacich ľudí na nenávistné hovná a urobiť si z tohto prdel si zaslúži veľkú pochvalu a uznanie. Lábus ju má. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Velmi bizarní pseudocestopisný dokumentární cyklus, který se se svou bezobsažností a přepjatou trapností naprosto vymyká běžným normám slušné veřejnoprávní televize a hodil by se spíš do nějaké oblíbené novácké estrádičky.. Kaiser s Lábusem tu více tu méně potvrzují dnes již naprosto běžný (kr)kavčí přístup k divákovi, když si s jeho mrzkým koncesionářským obolusem vytírají zvesela prdel.. Zábavnější náhrada za zábavnou Cestománii ?? Tak to jsem asi sledoval úplně jiné pořady.. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Oblíbená dvojice našich komiků na cestách. Trochu odlehčená verze Cestománie či podobných pořadů, kde kromě památek a zajímavostí sledujeme také zajímavé průvodce, amatéry. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle byl nástup za Cestománii a velmi povedený nebot hlavní protagosté nejenom, že pořad komentovali, ale zároveň sami skutečně cestovali, tak že jsme mohli vidět jak blbou třeba na Jamajce a pod. Neustále to sršelo vtipem a zároveň jsme mohli cestovat po světě. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný klenot. Pánové se na cestách evidentně bavili a já s nimi. Třeba ten díl v Benátkách, kdy tam Lábus jakože zdrhne jako Casanova z Bohnic a Kaiser ho za zvuku znělky z Profesionálů nahání. A když tam Kaiser s vážnou tváří pronáší, že není nebezpečný, ale sestry sepisují petici aby se vrátil, to jsem šel do kolen. Pak se ptá náhodných Italů česky, jestli ho neviděli.... 9/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen Skotsko, ale působilo to na mě celkem pozitivně. Kaiser a Lábus prostě fungují vždycky a je to perfektně sehraná dvojka, což se mi potvrdilo i tady. Narozdíl od Cestománie a Na cestě tady opravdu cestují, takže všechno je naživo, což je lepší a taky zábavnější. Navíc je to vyplněné spoustou vtipů, improvizací, ale také předpřipravených scének (viz finále s lochnesskou). Informačně ne úplně špatné, ale mohlo to být bohatší. S výběrem výletů jsem spokojen, potěšilo jako Loch Ness a Eilean Donan, tak i hledání ztraceného grálu. Fajn je taky to, že Kaiser je za chytráka a Lábus za toho hloupějšího, skvěle to funguje. A navíc je to hrozně bavilo, takže to bavilo i mě. A navíc mě to dost namlsalo, takže se časem třeba podívám i na další díly, protože takovýto cestopis rozhodně stojí za to - i když jak říkám, informačně to mohlo být bohatší, ale o to tady přecijen nakonec tolik nejde. Skvělý, fakt supr pořad. 80%. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Kaiser se umí chovat jako hajzl, Lábus vypadá jako vágus. Po stránce cestopisné je to ze slabšího soudku, po stránce zábavné to ale jde. Jiný druh cestopisu, teda jestli se to tak dá nazvat. Spíš to někdy vypadá jak česká verze Blbý a blbější. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tu originalitu samozřejmě dodává zvuk Kaiserova a Lábusova hlasu, kteří si ze sebe dělají v jednom kole neustále prdel. v době dívání na tento pořad jsem jich však měl až pokrk a byl jsem zahalen do svého egoistického hávu. Jinak je to skvělý putovní film, který ukazuje cizí krajiny ještě jiným pohledem. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl Srí Laňka. Teda vážení, takovou hrůzu (snad kromě DOBRODRUHa) jsem už dlouho neviděl! Televisním tvůrcům patrně uniklo, že ač cestopisné formáty frčí, málokoho(?) zajímá, kterak cestování prožívají mistři Lábus s Kajserem. Nemohu se zbavit dojmu, že projekt (co jiného by to bylo) cílil na „malého českého človíčka“ pod heslem: „Podívej mámo, voni taky neumí řeči a jak to těm blbým domorodcům natřeli!“. Myslím, že domorodci musí mít z takovýchto bílých pak neskutečnou strandu. Navíc to umělci všeobecně na odiv vystavované neumětelství bylo v tomto díle dovedeno k dokonalosti - mistr Lábus není štond donést ošatku čaje z místa A do místa B bez úhony. Doufám, že to byla náhoda, ne absurdní narežírované divadlo, ale nedivil bych se, kdyby bylo. Doufám, že další díly jsou lepší, ale je to nepravděpodobné, protože projekt je projekt. Nic, co bych nevěděl jsem se nedozvěděl – jedna hvězda za podporu filmu, druhá za podporu cestovatelského očkování. ()

subic 

všechny recenze uživatele

To byl takový malý český Lonely Planet udělaný zábavnou formou a mě bavilo se na to dívat. Mohli by to zase někdy zopáknout. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Je to trochu odlehčená a vtipná verze Cestománie nebo podobných dokumentů (prostě to není nudný, řekněme si to na rovinu), protože nekoukáme jenom na památky a nějaký basic zajímavosti - Kaiser a Lábus - tohle už něco naznačuje a rozhodně ne nic nudného, ale pěkně slay 🤌🏻 protože o můj bože miluju ty hlášky. :D Já jsem chvíli nevěřila tomu, že fakt cestují, protože to byl místy opravdu bizárek, ale aby stáli před greenscreenem… to by bylo až moc skvěle ořezané na rok 2004. 😃 Za mě definovali absolutního Čecha v cizině… občas už i v letadle… jen mě docela se… že jsou ty informace zastaralý no hm. 😫 ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokumentární seriál do výuky spíše nedoporučuji, jelikož jeho výpovědní a informační hodnota je spíše nižší. ()

Jara69 

všechny recenze uživatele

Mám rád pořady o cestování, mám rád Kaisra i Lábuse, ale tohle spojení mi nějak nesedělo. Nevnímal jsem to jako cestovatelský pořad, ale spíše to, že Kaiser s Lábusem někam přijeli a dělali tam opičky. Novější Na Cestě, je úplně někde jinde. Také pořád opakují Cestománii, ale tohle pro jistotu nezopakovali. Možná kdybych to vidět znovu, tak příkrý bych nebyl ()

Reklama

Reklama