Reklama

Reklama

Mladý muž v současnosti pátrá v Londýně po své rodinné historii a vyptává se svých nejstarších příbuzných na všechny příběhy, které si pamatují. Nejvíce ho zajímá Anne, která žila na anglickém venkově a v předvečer druhé světové války údajně našla dokumenty o zlověstném nacistickém spiknutí. Zprvu to vypadalo jako nahrávky z jakéhosi jednání, ovšem když Anne došlo, co drží v rukou, začala se bát. Její život byl ohrožen a Anne se musela rozhodnout, co udělá… zradí nebo bude hrdinkou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokus o špionážní až mysteriózní drama je tak urputný, až je směšný. Kromě zdlouhavé střední části, která nesmyslným natahováním pokusů hlavní hrdinky zjistit, co se kolem ní děje, diváka prostě ubije. Věrohodná není ani jedna ze dvou časových rovin. KOUSEK DĚJE V té ze současnosti se dva bratranci zpovídají svému dalšímu, nikdy neviděném bratranci, který je asi tak o 60 let mladší než oni. Nikdo se nezeptá, kde se vzal, jestli je opravdu jejich příbuzný, proč se ptá na přísně střežené letité rodinné tajemství a proč mu oni hned a bez vytáček všechno povyprávějí.____ V rovině z minulosti se zčista jasna milující rodina začne k oblíbené, byť adoptované, dceři, chovat jako klubko zmijí. Až na adoptivní matku, která je patrně psychicky postižená, protože jí nevidíme jinak, než že se hrabe v záhonech - to je snad špatný vtip?! Otec rodiny na tom s rozumem nebude o moc líp, když usiluje o smír s Německem poté, co byla už vyhlášená válka. Nepohodlnou dceru vězní a pak ji klidně nechá utéct. Adoptivní bratr to už má nejspíš po rodičích poděděné taky, takže blonďaté modroočce vysvětlí, že její biologičtí rodiče byli Cikáni a jejího zavražděného milence schová do kůlny k utraceným zvířatům a nejspíš ho i s těmi zdechlinami nechá veřejně spálit. Nejspíš s tím odůvodněním, které používá celá rodina: začala válka a žijeme v divné době._____ Je to blábol v nádherných kulisách a s promarněnými výkony výborných herců. /15. 4. 13./ ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Anne objeví jednu gramofonovou nahrávku a najednou kolem ní začnou její blízcí umírat.. Opravdu podivný film, u kterého si vůbec nejsem jistá hodnocením. Sice je to rozvleklé a po většinu času se tam nic neděje, ale mě to celkem (celkem!) bavilo a zajímalo mě, jak to s Anne dopadne. To, že se tajné služby v čele s její rodinou snažili o ústup Hitlerovi a nebáli se kvůli tomu zabíjet přátele mi připadalo dost přitažené za vlasy. Každopádně to bylo napínavé a Romola v hlavní roli sympatická, i když sem tam mluvila dost strojeně a já měla problém jí věřit i nos mezi očima. Zvláštní film. (PS:Co to zase je, ten český název?:) ) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborný námět. Že se mnozí Angličané stavěli k válce s nacisty rezervovaně, je dostatečně známá věc, ale nepamatuji si, že by na tom někdo postavil zápletku filmu. Castingu není co vytknout a pořád je pro mě zaháda, proč Romola Garai ještě nedobyla Hollywood. A povedla se i dobová atmosféra s interiéry i exteriéry, které k ní neodmyslitelně patří. Jenže tu chyběl schopný vypravěč. Poliakoff se pohybuje na hraně romantiky, dramatu a thrilleru, ale jakoby se bál alespoň do jednoho z žánrů šlápnout pořádně, takže romantice chybí jiskra, dramatu naléhavost a thrilleru napětí. Z toho pramení řada nudných a nic neříkajících sekvencí, které víc než cokoliv jiného působí jako snaha uměle film natáhnout a celkový výsledek je rozpačitý. Je to o to větší škoda, že podobné téma není moc atraktivní a tudíž se ho v dohledné době nejspíš nikdo nechopí. 55% ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní scénář. Možná bych spíš měl použít slovo nelogický nebo přitažený za vlasy a nebo geniální? Já se spíše klaním té horší variantě. Nehledě na rozháranou režii a docela nevychytaný casting. Neříkám, že film nemá světlé momenty. Ty jsou však zastoupeny pouze epizodně a stejně tak vyznívá i celý film. Příběh nedrží pohromadě. Je mi líto, že jsem zrovna v tomhle musel vidět Billa Nighyho. Ale naopak jsem rád, že jsem mohl poznat Romolu Garai. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Cože? Cože?! Co je tohleto proboha za film? Šťastní lidé pobíhají po zřícenině v západu slunce? Mrtví lidé promlouvají z plátna k živým? Krásné ženy sedí esteticky uprostřed pole nebo pobíhají esteticky prostředkem lesa? Podivní, outsidersky vypadající chlapci překonají přes den obrovské vzdálenosti a nebojí se slunce? Hororoví veterináři si zaplňují stodolu mrtvými zvířaty a otcové tráví své adoptivní dcery? Skoro jako kdyby zestárlá siamská dvojčata ve dvou tělech vyprávěla mladému horlivci gotický příběh ze starých časů, ke kterému se čirou náhodou připletl začátek druhé světové války, ale ta byla taky jenom smyšlená. Ten film je halucinace halucinace v halucinaci! Největší škoda je, že té stařence nezačaly na konci lítat blesky z očí a nezabily je všechny. ♥ ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama