Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harold "speedy" Swift pracuje jako číšník v jedné newyorské kavárně a přijde o práci po té, co nestihne doručit květiny od svého nadřízeného. Po návratu domů zjistí, že dědečkovu koňku chce zkoupit jistý pan Wilton, majitel železnice. Harold tomu zabrání. Najde si práci taxikáře, ve které se mu ale příliš nedaří a hned svůj první den o tuto práci přijde. Pan Wilton mezitím uskuteční svůj plán a odcizí koňku. Ta ovšem musí vyjet, alespoň jednou za dvacet čtyři hodin, jinak bude zrušena. A tak začíná boj s časem. (Mol)

(více)

Recenze (6)

classic 

všechny recenze uživatele

„Rýchly” , to teda určite tento okuliarnatý mladík bezpochyby bol, to mu nemožno vôbec uprieť, že v taxíku zvyčajne uháňal, ako opreteky, i keď to zo začiatku tak vonkoncom nevyzeralo, a to ani nehovoriac o »koňke« , s ktorou ho jednak trochu tlačil čas, « až sa trochu schyľovalo k dažďu » , to jest k masovej ruvačke, pričom pred týmito vyčerpávajúcimi úlohami, sa ešte stihol zabaviť na Coney Islande spolu s priateľkou, kde nebolo núdze o samé, humorné situácie, ktorými nás v podstate bavil úplne po celý čas, už keď bol zasneným čašníkom v bistre, kedy mu bejzbalové výsledky po rozume stále šli... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

New York v roce 1928 vypadá kouzelně. Část, ve které Lloyd pracuje jako taxikář, je nejlepší z celého filmu. Škoda, že se příběh nemotá jen kolem toho. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Průměrná groteska, kterou notně vylepšují jenom dobové záběry na New York. Zápletka ale zamotaná až běda... ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Výborná celovečerní groteska s povedenými nápady. Obdivuji, jak už tenkráte dokázali natočit vzrušující honičku. Skvělou hudbu napsal v devadesátých letech Carl Davis (který v době natáčení tohoto snímku ještě ani nebyl na světě) a je znát, že si s ní dal velkou práci, neboť perfektně ladí s tím, co se odehrává na plátně. Sám sebe hraje slavný hráč baseballu Babe Ruth. Parádní snímek a pokud se chcete považovat za alespoň základní znalce historie pohyblivých obrázků, měli byste něco s Haroldem Lloydem určitě znát. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Harold Lloyd jako mladík, který si nedokáže najít práci na déle než jeden den, musí zachránit rodinný podnik před konkurencí. Jsou tu pěkné scény v zábavním parku, se záchranou koňky nebo když dělá taxikáře, ale něco mi tu přišlo špatně. Jako by Haroldovi docházel dech a nebo ten pocit, že většina jeho filmů má vlastně velmi podobné schéma a tady chybí ta scéna navíc, která by byla skvělá. ()

Reklama

Reklama