Reklama

Reklama

Vražda - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Norsko / Švédsko / Německo, 2007, 18 h 55 min (Minutáž: 54–57 min)

Tvůrci:

Søren Sveistrup

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Sofie Gråbøl, Bjarne Henriksen, Lars Mikkelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Søren Malling, Marie Askehave, Farshad Kholghi, Troels Munk, Bent Mejding (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze (17)

wdo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková trochu nastavovaná kaše. Politická linka by nemusela být, aniž by to seriál nějak pozanamenalo. Pachatele jsem odhadnul po prvních dvou dílech a v souvislosti s krádeží důkazů jsem si vzpomněl na Cimrmanovu metodu studia třídních knih. Koukat se na to dá, ale nelogičností a zbrklosti je trochu moc. ()

johny89 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál je jako lavina. Na začátku je to trochu nuda, ale postupně se to dost zamotává a to, co v jiných seriálech stihnou vyšetřit za hodinu, se tu řeší 20 hodin. Mnohem lépe se díky tomu prokreslí charaktery postav, jejich dobré i špatné vlastnosti a ukazuje to také omylnost vyšetřovatelů a politický tlak u jaký se u podobných afér může vyskytnout. Rozhodně to hodnotím jako jeden z nejzajímavějších a nejvěrnějších seriálů v krimi oboru. Má to velmi podobný charakter jako další dánský skvělý seriál Broen. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá první řada, byť původně mělo jít o samostatný seriál, byla docela zajímavá. Akorát prvních několik dílů si člověk musel projít nudnější pasáží, pak se to rozjelo. Přišlo mi, že snaha o náhlé zvraty byla poněkud umělá. Snaha obvinit někoho, aby byl později očištěn, mi přišla poněkud laciná, neboť v té době nebyla jasná spousta věcí. Také byl seriál zbytečně dlouhý, dokážu si ho představit zhuštěný do méně dílů. ()

cross 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukázka opravdu komplexního vyšetřování jednoho zločinu, který je sice hooodně zamotaný, místy až neuvěřitelný a tím pádem i nepřehledný, ale na druhou stranu, bude vás bavit a neustále udržovat v napětí a horečných diskuzích kdo je vlastně vrahem a jak to vlastně celé bylo. Hrdiny si oblíbíte podobně jako ty v seriálu Broen, stejně jako styl vyprávění a hudbu. Opět doporučuji tak trochu protrpět pár úvodních dílů, pak už to opravdu stojí za to - což inklinuje k tomu, že kdyby autoři lehce ubrali a seriál zdrcli třeba do 12ti dílů, byla by to nezapomenutelná pecka! A ještě jedna věc - to co udělali v posledních třech dílech jim prostě neodpustím - neortodoxní a nekonvenční přístup k vyprávění, který vás prostě lidsky nesmírně zamrzí...všechny tři vyprávěné a neustále promotávající se příběhy vlastně dopadnou velmi smutně...holt, severské krimošky jsou jenom pro drsňáky...****1/2 ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to kdysi a teď jsme koukali s přítelkyní. A po dokoukání 20.dílu jsme pak hodinu řešili, co se vlastně stalo. Kde se vzalo druhý černý srdíčko? Jak se vrah vlastně dostal ke stranickému bytu? Jak z něj pak odešel/odjel? Kde dva dny parkovalo stranické auto? Ale, než jsme se k těmhle otázkám dostali, viděli jsme parádně nasnímanou a v rámci možností scénaristicky dobře propracovanou detektivku. Sledující a v podstatě ve všech dílech nečekaně a nápaditě proplétající tři hlavní linky, a) samotné vyšetřování b) dění v rodině oběti c) dění kolem vrcholících primátorských voleb v Kodani. Forbrydelsen byla jedna z prvních „severských“ detektivek, kterou si pamatuju, že jsem viděl. A když si člověk odmyslí ty postupně nedotažené nelogičnosti v závěru, je to patřičně temná a dost psychologická krimi, stále patřící k nejlepším, které byly natočené. A má konec! Funguje i v těch dvaceti dílech (no, míň by neškodilo) i proto, že se opírá o výborné herce, včetně Sofie Gråbøl (Sára Lundová), Bjarne Henriksena (Tyse Birk Larsen) a Larse Mikkelsena (Troels Hartmann). Takže doporučuju, je docela totiž možné, že jste ještě severských noir krimi příběhů moc neviděli a tak vás tenhle jeden z prvních seriálů, který tenhle žánr přivedl do světových quality tv programů zaujme svojí kvalitou a zpracováním. Dáváme 70%female a 80%male, tenhle seriál prostě nejde jen tak odmávnout, byl moc dobrej. A i když je z roku 2007, pořád funguje. I s těma svetrama vyšetřovatelky Lundové. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama