Reklama

Reklama

Vražda - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Norsko / Švédsko / Německo, 2009, 9 h 30 min (Minutáž: 57 min)

Tvůrci:

Søren Sveistrup

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Sofie Gråbøl, Nicolas Bro, Preben Kristensen, Flemming Enevold, Morten Suurballe, Mikael Birkkjær, Lotte Andersen, Carsten Bjørnlund, Sarah Gottlieb (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Komisařka Sarah Lund (Sofie Gråbøl) z kodaňského oddělení vražd je z disciplinárních důvodů přeložena na venkov. Po čase je rehabilitována a je jí nabídnuta spolupráce na vyšetřování série vražd. Všechny oběti měly vztah k armádě a jejím zahraničním jednotkám v Afghánistánu.Stejně jako v první řadě seriálu se i zde prolínají různá prostředí. Soukromý život komisařky, vysoká politika, armáda, psychiatrická léčebna. Lund se musí zorientovat v pavučině lží, intrik a slepých uliček. V tom jí pomáhá její instinkt a cílevědomost. (wero1000)

(více)

Recenze (55)

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. seria ma potesila uz tym, ze bola skratena na 10 casti. A hned sa to prejavilo na dynamike, ktorej absencia znacne skodila prvej serii. Novy pripad je vymysleny realisticky, ba az desivo, najma tym ako ide do detailov a pritom nevyzera vykonstruovane. Postavy su napisane presne a vlastne ani jedna cast neobsahuje extra nadbytocnu vatu. Ku koncu sice uz trosku autori prekomplikovali naznaky toho, kto je hlavnym pachatelom, no pozitok z pozerania tym nastastie nenarusili, takze tentokrat je to na slusnych 80 %. Velmi rad pojdem do tretej serie. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhej sérii sa aj Dáni poučili a skrátili vyšetrovanie o desať častí čo si myslím, že seriálu veľmi pomohlo. Ale možno to je aj tým, že sa tu vyšetrujú viaceré vraždy, každopádne zápletka je zaujímavá a má spád. Politická línia je v tomto prípade veľmi zaujímavá a skutočne "poučná" a bohužiaľ napriek tomu, ako to tam celé dopadlo, vidím stále desivý a priepastný rozdiel medzi politikmi "západu" a tými našimi. Celému seriálu kraľuje Nicolas Bro, ktorý tu podáva svoj štandardne nadpriemerný výkon. Sarah Lundová konečne zmenila repertoár pulóvrov, čo je ďalším bezvýznamným plusom. Škoda, že dejová línia, ktorá preťala jej osobný život skončila neslávne. Napriek jej chladu a neprístupnosti som si ju obľúbila a som zvedavá čo jej prinesie tretia séria. ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada mistrně pracovala s atmosférou a rozehrávala temné struny divákovy představivosti. Tohle je toporné a neuvěřitelně vykonstruované (Hilmand!!!); nicméně stále ještě lze registrovat záblesky solidního řemesla. Čili slušný počin, jenž však znatelně ztrácí dech v souboji se starším sourozencem. ()

bllm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě musím říct, že televizní formát - jeden díl seriálu týdně - je naprosto špatnej, špatnej, špatnej. Za ten týden většina napětí vyprchá, člověk pozapomene detaily. Takže doufám, že u příští serie to vydržím a budu to moct skouknout všechno najednou, jako u první serie. Bohužel se u druhé serie nezadařilo tak jako u první, většina toho, co jsem obdivovala na první serii, tady chybí. Všechno je to takové neosobní a hlavně naprosto nereálné. Pravděpodobnost, aby se něco takového opravdu odehrálo tímto způsobem, je totálně minimální. K dobru musím přičíst to, že tento závěr jsem do posledních minut před odhalením opravdu nečekala. Moje romantické já dokonce doufalo, že si Sarah trochu polepší v osobním životě. Ale i přes nereálnost případu je to pořád obří nadstandard, hlavně v porovnání s českou tvorbou. Pořád musím obdivovat syrovou atmosféru a hlavně hořký konec, kdy z toho ani víceméně kladný hrdina Rabben nevyjde zrovna nejlíp. A nemůžu zapomenout vyzdvyhnout závěrečnou scénu politické linky, kdy všichni ministři vlády stojí pospolu na chodbě. Tahle scéna dokonale vystihuje fakt, že ať máte seběvětší ideály - politika vás stejně semele. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada mi přišla o dost lepší, jak ta první, hlavně došlo ke zkrácení, což dost pomohlo, to bylo v první řadě strašný, jak byl děj natahován. Příběh byl ovšem podobně vymyšlen, jako v minulé sérii, takže přemýšlím, jestli se do třetí vůbec pustit. Příběh jako takový byl mnohem lepší, armádní prostředí mi sedí víc. A jako bonus se objevuje herečka, která vypadá jako Adéla Gondíková. A v desátém díle také zmíněna Praha! ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama