Reklama

Reklama

Vražda - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Norsko / Švédsko / Německo, 2009, 9 h 30 min (Minutáž: 57 min)

Tvůrci:

Søren Sveistrup

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Sofie Gråbøl, Nicolas Bro, Preben Kristensen, Flemming Enevold, Morten Suurballe, Mikael Birkkjær, Lotte Andersen, Carsten Bjørnlund, Sarah Gottlieb (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Komisařka Sarah Lund (Sofie Gråbøl) z kodaňského oddělení vražd je z disciplinárních důvodů přeložena na venkov. Po čase je rehabilitována a je jí nabídnuta spolupráce na vyšetřování série vražd. Všechny oběti měly vztah k armádě a jejím zahraničním jednotkám v Afghánistánu.Stejně jako v první řadě seriálu se i zde prolínají různá prostředí. Soukromý život komisařky, vysoká politika, armáda, psychiatrická léčebna. Lund se musí zorientovat v pavučině lží, intrik a slepých uliček. V tom jí pomáhá její instinkt a cílevědomost. (wero1000)

(více)

Recenze (55)

Belbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady jsou pětihvězdičková hodnocení úplně mimo. Jako celek to sice není vůbec špatné, má to napětí, akci, ale už je to prostě šablonovité podle původního série, kterou si ale znovu nejspíš nikdy nepustím a hlavně je to o poznání jednoduší, chybí propracované mezilidské vztahy a některé logické dedukce Lundenové jsou víc než sporné. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osud tomu chtěl, že jsem dvojku viděla bezprostředně po bezkonkurenční trojce, takže mám trochu problém obejktivního hodnocení. Nicméně tahle série byla podle mě ze všech tří sérií nejslabší scénářem, takova dost nechutna islamisticka agitka, ale pořád ještě to bylo koukatelné. Sarah/Sofie je stále vynikající a sympatická a ačkoli jsem tomu ze začátku nevěřila, tak Nicolas Bro si mě získal prakticky okamžitě. Možná to bylo i vynikajícím dabingem. Nějak mi uniklo, proč se nemůžou zakázat extrémistický spolky jenom proto, že nějakej zdivočelej dán udělal v afghánu přešlap. Plus pár dalších drobností mi nesedělo, ale dostala jsem, co jsem chtěla a díky za to. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série má rychlejší tempo než ta první, ale zase se jí nedaří budovat atmosféru. Navíc některé scenáristické nápady již hraničí s nechtěnou komikou. Výborné je opět nahlédnutí pod politickou pokličku, škoda, že ho tam není více. Politický závěr je excelentní, ten kriminalistický tedy rozhodně nikoliv, z něj by snad měli radost jen Škvorecký s Kleinem. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhej sérii sa aj Dáni poučili a skrátili vyšetrovanie o desať častí čo si myslím, že seriálu veľmi pomohlo. Ale možno to je aj tým, že sa tu vyšetrujú viaceré vraždy, každopádne zápletka je zaujímavá a má spád. Politická línia je v tomto prípade veľmi zaujímavá a skutočne "poučná" a bohužiaľ napriek tomu, ako to tam celé dopadlo, vidím stále desivý a priepastný rozdiel medzi politikmi "západu" a tými našimi. Celému seriálu kraľuje Nicolas Bro, ktorý tu podáva svoj štandardne nadpriemerný výkon. Sarah Lundová konečne zmenila repertoár pulóvrov, čo je ďalším bezvýznamným plusom. Škoda, že dejová línia, ktorá preťala jej osobný život skončila neslávne. Napriek jej chladu a neprístupnosti som si ju obľúbila a som zvedavá čo jej prinesie tretia séria. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U první série to byly horší čtyři hvězdy - hold zmařený potenciál. Teď jsou to tvz. lepší čtyři hvězdy, ale odtud se výše už nedostaneme - koncept a vizuál je vyčištěný, příběh stabilní a uvěřitelný (roz. v rámci žánru), obsazení výborné, do štábu dosadili nové scénáristy a našli konečně i fotografa, a tak to celý nemuselo být potmě, ale opakovaný vtip prostě není vtipem. Jednička okolo desátého dílu gradovala k jisté ďábelskosti. Ale teď už vlastně víte, co příjde - došlo k psychologickému zploštění. Je to výborná, ale standardní detektivka, která nepřekračuje žánr. Linii rodina zatlačili poněkud do rohu - to jim chválím, ale linie politika, která zůstala zachována se potýká s jistou tematickou a dějovou redundancí. Hlavní postava, Sarah Lundová, je mi obdivuhodně nesympatická: je hloupá a nevychovaná a špatně se obléká. Jediné, co mne s ní sbližuje je patrně neukočírovatelný workoholismus a to, že má smůlu na partnery. Tak co trojka? :-) ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama