Vražda - Série 3 (2012) (série)
Tvůrci:
Søren SveistrupRežie:
Natasha ArthyKamera:
Rasmus ArrildtHudba:
Frans BakHrají:
Sofie Gråbøl, Nikolaj Lie Kaas, Morten Suurballe, Sigurd Holmen le Dous, Anders W. Berthelsen, Stig Hoffmeyer, Olaf Johannessen, Trine Pallesen, Jonatan Spang, Henrik Birch (více)Obsahy(1)
Je možné, že by dcera Roberta Zeuthena byla ještě naživu? Sarah Lundová míří spolu s Borchem a Junckerem do Jutska, kde byla před lety nalezena mrtvola Louisy Jelbyové, jejíž případ byl během tehdejšího vyšetřování zmanipulován. Rozhovory s Louisinými blízkými i náhodnými svědky přinášejí jednak další dříve zatajená fakta, ale také zjištění, že policisté nejsou jediní, kdo se v Jutsku místních vyptává na starý případ. Mezitím šéf kodaňské kriminálky Brix čelí internímu vyšetřování, které hledá obětního beránka za zmařené vyjednávání s únoscem. Premiér Kamper si tento neúspěch bere osobně, a to nejen kvůli závislosti státu na obchodních aktivitách Zeuthenovy firmy Zeeland, ale i z důvodů vztahujících se k jeho vlastní rodině. Zatímco se mu jeho poradci snaží rozmluvit rezignaci, vyplouvají na povrch nová fakta o spojení politických kruhů s případem Louisy Jelbyové. (Česká televize)
(více)Recenze (1)
V tomto díle jsme viděli návrat na úroveň prvních čtyř dílů. Děj v něm nebyl nějak zvlášť překvapivý a byť bych nebyl na začátku epizody schopen předvídat, co bude na konci, tak dílčí momenty během děje ano. ()