Reklama

Reklama

Vražda

(seriál)
  • Česko Zločin (více)
TV spot 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Norsko / Švédsko / Německo, (2007–2012), 38 h 5 min (Minutáž: 54–58 min)

Tvůrci:

Søren Sveistrup

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Sofie Gråbøl, Lars Mikkelsen, Bjarne Henriksen, Ann Eleonora Jørgensen, Marie Askehave, Michael Moritzen, Søren Malling, Nicolaj Kopernikus, Bent Mejding (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Seriál se zabývá jediným případem vraždy. Dvacet dílů je rozloženo do dvaceti dnů vyšetřování. Studentka Nanna Birk Larsen je nalezena mrtvá v autě na dně řeky. Soudní pitva prokáže, že dívka byla před smrtí mučena a znásilněna. Vyšetřování se ujímá komisařka Sarah Lund. Měl to být její poslední den v kodaňské mordpartě. Má se stěhovat za přítelem do Švédska. Na oddělení je už její nástupce Jan Meyer. Lund však obětuje své soukromí, je odhodlána najít vraha. Pátrání přivádí vzájemnou antipatií trpící dvojici Lund-Meyer mimo jiné na kodaňskou radnici, kde je v plném proudu volební boj o post primátora. Protože podezření padá i na politiky z radnice, získává případ politickou dimenzi. Dalším okruhem podezřelých je rodina mrtvé dívky a zaměstnanci špeditérské firmy jejího otce. Vrah může být i mezi spolužáky a učiteli. (wero1000)

(více)

Recenze uživatele Cheeter k tomuto seriálu (44)

Vražda (2007) 

Celkově se jedná o zajímavý seriál. Zajímavé případy byly ve všech třech řadách. První série akorát mohla mít také pouze deset dílů, takto mi přišla dost dlouhá. Ostatní již v tomto směru byly lepší. Nejzajímavější, z hlediska případu, mi přišla druhá řada. ()

Série 1 (2007) (S01) 

Celá první řada, byť původně mělo jít o samostatný seriál, byla docela zajímavá. Akorát prvních několik dílů si člověk musel projít nudnější pasáží, pak se to rozjelo. Přišlo mi, že snaha o náhlé zvraty byla poněkud umělá. Snaha obvinit někoho, aby byl později očištěn, mi přišla poněkud laciná, neboť v té době nebyla jasná spousta věcí. Také byl seriál zbytečně dlouhý, dokážu si ho představit zhuštěný do méně dílů. ()

Epizoda 1 (2007) (S01E01) 

Trochu slabší rozjezd. A některé momenty tak trochu těžko uvěřitelné. Chtělo by to intuici jako blázen a k tomu trakař štěstí navíc. Ale už se stalo. ()

Epizoda 2 (2007) (S01E02) 

Z mého pohledu na stejné úrovni, jako předchozí část. Žádná specialita se nekonala, ale nic nelogického, rovněž to nebyl propadák. Klasický konec, kdy máme být napjati, co bude dál. ()

Epizoda 3 (2007) (S01E03) 

Škoda, že díl neskončil v momentě, kdy Mayer vlezl do toho sklepa. To by měl konec větší grády. Celkově mi přijde, že je to až moc natažený. ()

Epizoda 4 (2007) (S01E04) 

Po minulé epizodě jsem přemýšlel, jak dlouho se ještě na seriál budu dívat, nějak zvlášť mě netáhl, epizody byly zdlouhavé a zatím "jenom" probíhalo vyšetřování. Sice tenhle díl byl taky hezky natažený, ale ke změněno došlo. Konečně se to začíná zamotávat. ()

Epizoda 5 (2007) (S01E05) 

Předchozí část byla z mého pohledu dost vydařená, nicméně tato se vrátila opět do normálu seriálu. Přišlo mi, že dějově došlo k malému posunu, nemluvě o neustálém natahování, které začíná být ubíjející. ()

Epizoda 6 (2007) (S01E06) 

Zase díl, který byl více dynamický. Některé momenty se ovšem nechaly předvídat. Celkově ale lepší díl, než většina předešlých. ()

Epizoda 7 (2007) (S01E07) 

Byť se děj trochu zamotal a nutí mě přemýšlet, jak to vlastně bylo, tak jsme se nezbavili roztahanosti. ()

Epizoda 8 (2007) (S01E08) 

Tahle epizoda se z mého pohledu povedla. Potvrdilo se, co jsem si myslel a zároveň nebyla tak roztahaná, jako předešlé části. Navíc se toho dějově stalo opravdu dost. ()

Epizoda 9 (2007) (S01E09) 

Mno, konečně se vyšetřování po dvou slepých uličkách vydalo zajímavým směrem, a potvrdilo to, co tak nějak tuším. Navíc se podařilo udržet si úroveň z minulého dílu, takže palec nahoru. ()

Epizoda 10 (2007) (S01E10) 

Byť i tato epizoda byla dějově dobrá a mnoho zajímavého se událo, tak se objevila jedna chyba, která ji táhla docela dolů. Když jedna postava, ví o zavražděné něco důležitého, a vyplave to na povrch až teď, tak tu něco nehraje. ()

Epizoda 11 (2007) (S01E11) 

Od začátku do konce to bylo napínavé, plné zvratů, seriál konečně dostává grády. První díly byly opravdu nemastné neslané, ale teď už je to docela radost sledovat. ()

Epizoda 12 (2007) (S01E12) 

Nemůžu si pomoct, ale tahle epizoda byla docela čitelná, nechalo se odhadnout, kam to povede. ()

Epizoda 13 (2007) (S01E13) 

Dlouhou dobu to vypadalo na průměrnou epizodu, ale ten závěr se vytáhl. ()

Epizoda 14 (2007) (S01E14) 

Docela dost bych to průběhem přirovnal k minulému dílu, kdy celou dobu takový průměr a na závěr dramatizace. ()

Epizoda 15 (2007) (S01E15) 

Trochu očekávaný průběh, kdy se nechalo čekat, že případ není tak jistý, jak se první pohled zdálo. Žádné překvapení. ()

Epizoda 16 (2007) (S01E16) 

Za mě opět očekávatelný děj, ačkoliv závěr něco prozrazuje. I tak to byl celkově takový průměr. ()

Epizoda 17 (2007) (S01E17) 

Z mého pohledu opět celkem čitelná epizoda. Ale taková normálka v rámci první řady. ()

Epizoda 18 (2007) (S01E18) 

Byť se zdálo být už dost věcí jasných, tak teď se to dost zamotalo. Nemůžu si pomoct, ale trochu mi přijde, jako by byla snaha tenhle seriál trochu uměla natahovat. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama