Reklama

Reklama

Vražda

(seriál)
  • Česko Zločin (více)
TV spot 8
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Norsko / Švédsko / Německo, (2007–2012), 38 h 5 min (Minutáž: 54–58 min)

Tvůrci:

Søren Sveistrup

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Sofie Gråbøl, Lars Mikkelsen, Bjarne Henriksen, Ann Eleonora Jørgensen, Marie Askehave, Michael Moritzen, Søren Malling, Nicolaj Kopernikus, Bent Mejding (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Seriál se zabývá jediným případem vraždy. Dvacet dílů je rozloženo do dvaceti dnů vyšetřování. Studentka Nanna Birk Larsen je nalezena mrtvá v autě na dně řeky. Soudní pitva prokáže, že dívka byla před smrtí mučena a znásilněna. Vyšetřování se ujímá komisařka Sarah Lund. Měl to být její poslední den v kodaňské mordpartě. Má se stěhovat za přítelem do Švédska. Na oddělení je už její nástupce Jan Meyer. Lund však obětuje své soukromí, je odhodlána najít vraha. Pátrání přivádí vzájemnou antipatií trpící dvojici Lund-Meyer mimo jiné na kodaňskou radnici, kde je v plném proudu volební boj o post primátora. Protože podezření padá i na politiky z radnice, získává případ politickou dimenzi. Dalším okruhem podezřelých je rodina mrtvé dívky a zaměstnanci špeditérské firmy jejího otce. Vrah může být i mezi spolužáky a učiteli. (wero1000)

(více)

Recenze uživatele DannyBoy80 k tomuto seriálu (3)

Vražda (2007) 

Parádní seriál točící se kolem jedné vraždy mladé studentky. Vyšetřování komlikuje to, že v podstatě nikdo z lidí kteří se kolem ní pohybují neříkají pravdu a policije se točí v kruhu a vypadají dosti neschopně. Seriál neleží pouze na lince vyštřování, ale je tam zahrnuta i politická linka a linka rodinných problémů rodiny objeti. Seriál je vytvořen a zahrán s typickou severskou precizností. Jsem zvědav na další dvě série. ()

Série 2 (2009) (S02) 

Opět paradně vypointované. Ovšem všechny 3 série jsou stejné v tom, že i ti co nic nespáchali zatajují informace. Což to lehce shazuje. Nicméně tentokrát, oproti první sérii, jsem pachatele netrefil.Herecky opět nyvýši a procentuálně vlastně stejně jako první série. ()

Série 3 (2012) (S03) 

Třetí série pokračuje ve stejné kvalitní lini jako předešlé dvě. Navíc skvělý Kaas. Opět vidíme tři linie, vyšetřování, rodinu a politiku. Parádní seriál a můžu jen doporučit. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama