Reklama

Reklama

Antarktida je pozoruhodný a překrásný kontinent. Ve filmu Věc: Počátek se na něm ale nachází také odlehlá výzkumná stanice, jejíž osazenstvo, tvořené mezinárodním vědeckým týmem, objeví v ledových hlubinách neobyčejné stvoření. Z objevu, který má obrovský vědecký potenciál, se však brzy stává vražedná hrozba. Vědci jsou nuceni čelit narůstající paranoii tváří tvář zcela neznámému tvorovi, který je schopen změnit se v dokonalou kopii jakéhokoliv živého organismu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Benjamin-L

O tom moc nevim, ale urcite by z toho nemel takove stavy, jako z remaku Halloween od toho dementniho saska, co si hraje na rezisera. A tam jsou jeho nazory jasne dohledatelne. 

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Kdo cetl ten comicsovy prequel k tomuto prequelu ? Ktery ma u me atmosku jeste hustejsi nez Vec 2011.

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

Jakkob

Jo, užil. Líbilo se mi to víc než původní Věc z roku 82. Ta je taky dobrá, ale tohle mě bavilo víc. :) Jinak teď jsem se dodíval na Le Mans  '66. Taky dobrá podívaná. Můžu doporučit. 

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

Jakkob

Původní věc jsem viděl někdy před deseti lety, takže jsem si to už vůbec nepamatoval. Teď jsem si ji ale pustil znova a už je mi to o něco jasnější. I tak díky za odpovědi. To, že Larse omráčili jsem ani nezaregistroval. Myslel jsem právě, že poslední přeživší byla Kate. :)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Zikus

Jak už řekl kolega níže, tak film je prequel ke Carpenterově dnes již kultovní The Thing z roku 82, takže pokud chceš vědět, jak to bylo dál, tak i za mě doporučení se na původní The Thing podívej ;)

na příspěvěk reagoval Zikus

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Zikus

1- Ano.

2- A bohužel Kate umrzla, nebo zemřela na podchlazení, v tom tracku a Mac a další ji nemohli zachránit, protože byla na druhém konci, toho kráteru a ani oni nevěděli. 

3-Jelikož se ta stanice neozývala, tak tam letěl někdo zjistit proč. A nebo letěl někoho vystřídat a  ten chlap je Lars, Carter a Jameson, ho omráčili když utíkali z cely, kde je zavřeli, po té co se vrátili zpátky do tábora. A Carter se o něm zmínil Kate, že Larsovi nic neudělali, jen že je omráčený. 

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

SPOILER: Ona věc tedy přežila ve formě Huskyho, který byl vidět mezi titulky? Co se stalo s Kate a jak je možné, že když mezi titulky přiletí do tábora vrtulník, je v táboře nějaký chlap, když poslední přeživší byla Kate?

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune, Jakkob

Uživatel Zikus smazal svůj příspěvek.

Benjamin-L

Benjamin-L (hodnocení, recenze)

Před vydáním jsem se tohoto prequelu obával, ale to jak s tím celý tvůrčí tým naložil bylo ve výsledku velmi kvalitní pokračování které se snad musí líbit i Carpenterovi.

na příspěvěk reagoval PKD

 (hodnocení, recenze)

Totálně nudná replika Věci z 1982. I dvě hvězdičky jsou moc!

na příspěvěk reagoval Castrator

Extrakritik

Extrakritik (hodnocení, recenze)

Mě se tenhle díl líbil úplně stejně,jako původní věc.Takže za 5*.Všiml jsem si jedné chyby a to té,že jeden z hlavních hrdinů měl jidé jméno v původní věci a jiné jméno ve verzi z roku 2011. Už nevím,kdo to byl,ale myslím si,že Lars( nebo jak se jmenoval),ten co jediný přežil.Už jsem to pár let neviděl.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Grogan

O věci se ví jen to, co divák nebo charaktery vydedukují, proto je blbost dělat závěry o chybách. Věc může mít další schopnosti, o kterých se neví, které nebyly ani naznačeny.

Grogan

Grogan (hodnocení, recenze)

Já jsem obrovský fanoušek původní Věci a myslím, že prequel sice na kvalitu původního snímku nedosáhl, přesto je to však povedený kousek a je na něm vidět, že tvůrci nového filmu mají ten původní v náležité úctě.

 

Jinak jsem tady četl názor flakera na chyby ve filmu, snad nevadí když to taky okomentuju. Nemyslím, že by to okopírování toho pilota Griggse a Juliette byla chyba, v obou dílech bylo jasně naznačeno, že Věc je schopná asimilovat oběti pomalu, buňku po buňce (což byl zřejmě případ Olava) nebo je schopná provést rychlou násilnou asimilaci (což byl asi případ Griggse, který byl napaden v helikoptéře, kde taky mohl mít náhradní oblečení), která zabere tak pár minut (vemte si, že Bennings byl z větší části zimitován pár minut po útoku, asi moc nechybělo, aby imitaci plně dokončil). Griggs a Juliette byli odhaleni jako Věc až druhý den po oslavě, když odlétal vrtulník, takže měli na přeměnu celou noc (plus asimilovat i vedoucího tábora).

 

A ještě ta Věc s Norrisem, já to vždycky chápal tak, že byl Věcí ještě před kolapsem a Věc ho napodobila do nejmenší podrobnosti, včetně nemocného srdce, takže imitované srdce nevydrželo. Když se ho Copper snažil oživit, tak vědomí Věci instinktivně reagovalo na něco, co považovalo za útok (použití defibrilátoru). V novém filmu se podobná věc stala vedoucímu Edwardovi, ten taky ztratil vědomí a tělo Věci se pak rozpadla na více samostatných částí, aby se chránilo.

 

Netvrdím, že to takhle je, ale chápu to tak a chyby oproti té staré verzi v tom nevidím. Jen bych souhlasil s tím Carterem (kde vzal na konci oblečení?), i když na druhou stranu, Kurt o tom v původním snímku jen spekuloval, třeba ta věc s oblečením byl jen způsob Věci, jak navést lidi na falešnou stopu.

na příspěvěk reagoval Castrator

Uživatel Grogan smazal svůj příspěvek.

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Castrator

Já bych to tak striktně neškatulkoval, ale říci, že mnohým či většině z těch, kterým se původní Věc líbila, se bude i líbit i tady prequel, bych se již nebál. Rozhodně si ale nedělám iluze, že se najde spousta těch, kteří původní Věc milují a tady to se jim prostě tolik nelíbilo...

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

BloodyBeast

Souhlasím s poctou. Nesouhlasím s "nářky" na hodnocení tady. Film je podobně hodnocen i na imdb, hodnocení na ČSFD se nevymyká.

Proč lidi nejen tady film hodnotí docela dost kriticky, těžko říct. Asi se jim nelíbil, ale jak píšeš, pocta původní Věci se musí líbit každému, komu se aspoň trochu líbila Věc původní, která je mezi 200 nejlépe hodnocenými filmy.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Víš ty, Stoko, co je to replika?;-) A viděl jsi Věc: Počátek a Carpenterovu Věc?

na příspěvěk reagoval Ampi

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

61% se mi zdá celkem dost málo na to jak dobrý prequel to je jako :-/ ach jo zase to hodnocení tady, podobné jako například u skvělé Čarodejnice která má prachprostých 60% podle mě je tahle Věc výbornej film a především pocta originálu se skvělými triky a maskami.

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

První co mě po odpískání konce sedmého finálového zápasu NBA napadlo byla scéna v helikoptéře. Sam Carter měl jistě radost:-)

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Původní Věc jsem neviděl takže nemohu srovnávat i když se nejedná přímo o remake ale o prequel, ale tahle Věc se mi fakt líbila. :-)

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

kl1styr

kl1styr (hodnocení, recenze)

Ano, jiste. Vec: pocatek je po vsech strankach "lepsi", nez carpeterova Vec. :PP

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Blá blá blá blá blá blá blá blá. Asi tak. A neříkej mi kteréne. Nepatřím k vám do rodiny.

Související novinky

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama