Reklama

Reklama

Antarktida je pozoruhodný a překrásný kontinent. Ve filmu Věc: Počátek se na něm ale nachází také odlehlá výzkumná stanice, jejíž osazenstvo, tvořené mezinárodním vědeckým týmem, objeví v ledových hlubinách neobyčejné stvoření. Z objevu, který má obrovský vědecký potenciál, se však brzy stává vražedná hrozba. Vědci jsou nuceni čelit narůstající paranoii tváří tvář zcela neznámému tvorovi, který je schopen změnit se v dokonalou kopii jakéhokoliv živého organismu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (1 060)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nevidím jediný dôvod, aby som tomuto remaku uberal body. Ja som sa bavil, nie je to síce najlepší remake, ale určite jeden z tých lepších. Nakrútené je to zručne, hlavná hrdinka mi bola tiež celkom sympatická, príšerky ušli - akurát atmosférou sa to klasicke ani zďaleka nevyrovná, čo ma však vôbec neprekvapuje. Nebránil by som sa dlhšej stopáži. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $16,928,670Tržby Celosvetovo $27,428,670Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,972,630 //počet predaných kusov 111,789Tržby za predaj DVD v USA $5,214,471 //počet predaných kusov 207,333║ Tak konečne jeden z mála prequelov(či remakov) čo majú čosi do seba, úžasné masky, maskér Tom Woodroff je génius je ho tu cítiť, priamočiary dej ktorý nenudí má troška nevybrúsené hrany ale ničím premršteným nepokazí rozohranú krvavú partiu s tajuplným votrelcom, k tomu doprovodná hudba pripomínajúca Votrelcov sadne, prepojenie s pôvodným filmom VEC vyšlo, slušný nadpriemer. /70%/ ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po tak hrůzostrašných remaků jako je Noční můra v Elm Street, Pátek třináctého, Hrůzná noc, Stopař atd. atd. jsem tomuto projektu ani v nejmenším nevěřil... i když většina z nich byla v kině kasovně úspěšná, tak divácky naprosto braková až urážející podívaná. Tento „prequel“ se těžko dá srovnávat s Carpenterovou veleúspěšnou Věcí, protože absence napětí či atmosféry je silný nepřítel tohoto filmu (nedá se divit mnoha vlažných reakcí). Ale přes to všechno jaký brak jsem očekával jsem se po celou dobu ani minutku nenudil a naopak se velice bavil. I když s tímto pohledem zůstávám osamocen a myslím si, že tento počin nedělá ostudu „Carpenterovce“ nechávám hodnocení u 4 hvězdiček... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Carpenterovu verziu z roku 1982 som uz dlho nevidel, takze to budem musiet napravit, avsak nedavno som si vypocul genialny Morriconeho soundtrack a na zaciatku tohto filmu som si vsimol, ze aj Marco Beltrami prevzal nieco z tej hudby, co ma velmi potesilo. Myslim si, ze remake nedopadol az tak zle, aj ked niektore sceny by som natocil inak, ale nechcem spoilerovat. Napätie bolo podla mna na celkom dobrej urovni. Vizualne efekty boli v pohode, aj ked niektore sa budu zdat lacne, ale bol som pomerne spokojny. Chvilami som pocas filmu myslel na FAKULTU (1998) Roberta Rodrigueza alebo aj na vsetkych moznych Predatorov a Votrelcov v zavere filmu. Takze celkovo som spokojny, len hlavne netreba mat velke ocakavania. Este som premyslal pocas filmu, odkial mi bola Mary Elizabeth Winstead znama. No ano, bola to dcera Johna McLanea v stvorke LIVE FREE OR DIE HARD – SMRTONOSNA PAST 4.0 (2007), ale zahral si tu aj Kristofer Hivju znamy od stvrtej serie GAME OF THRONES (2014 -2019). ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Což o to, nekouká se na to špatně, během filmu nenarazíte na žádnou drásající demenci, dokonce ani Carpenterův originál nebyl nijak zneuctěn, ovšem na druhou stranu Věc: Počátek nevyniká absolutně ničím. Ve všem jde o průměrný, až lehce podprůměrný a nezajímavý film. Je to další béčkový horror s idiotskými postavami, které by dlouhodobě nebyly schopny projít přirozeným výběrem, ani kdyby mezi sebou neměly zákeřnou mimozemskou Věc... Jako perličku musím zmínit, že prostředí i postup dějem připomínal spíše PC hru The Thing, která ovšem byla na rozdíl od filmu výborná, protože ji člověk mohl hrát. :) 5/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. října 2011 v Universal City v Kalifornii. (Varan)
  • Nakladatelství Dark Horse vydalo komiks nazvaný „The Thing: The Northman Nightmare“, jehož děj se odehrává v Grónsku roku 1121. (ČSFD)
  • V kuchyni, kde se schová Sam Carter (Joel Edgerton), stojí na polici konzervy s českým nápisem „DŽEM“. (jaksviha)

Související novinky

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama