Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Kim Kang-su je převelen ze Soulu do klidné vesničky Sameri, která se pyšní hrdým titulem „Vesnice bez kriminality“. V době jeho příjezdu však obyvatelé nacházejí v okolí vsi části lidských těl, což je velmi nepříznivá zpráva pro vzkvétající turistický ruch. Z města přijíždí detektiv Shin, aby tyto záhadné vraždy vyšetřil. Po pitvě a konzultaci s místním zkušeným lovcem je jasné, že „vraha“ musí hledat v místních horách. Podezření na zvláštní mutaci zvířat mají i dva ekologové, kteří se již delší dobu snaží dokázat existenci lidožravých kanců. Nezbyde nic jiného než uspořádat lov a zničit kance dříve, než on zničí vesnici. (Ketri)

(více)

Recenze (32)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi líbilo. Ona je to hlavně komedie, horor v tom nehledejte! Polovina je taková ztřeštěná komedie z venkova, kde se nám představí řada výborných a vtipných postav. Každá má své místo, svůj úděl a každá je skvěle "střelená". Vesnice bez kriminality se bohužel musí potýkat s problémem obřího kance, který sežere a zničí všechno a každého, co mu příjde do cesty. Druhá polovina je pak lov kance vybranými postavami. Velmi vtipné, klasicky špičkový vizual, kamera, humor, kanec je tedy hodně nic moc, ale o něm to prostě není. Parádní oddechovka pro celou rodinu!! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tak ako korejske Missing malo pre mna silu v tom, ze sa zarputilo drzalo zanrovych pravidiel a naplnalo ich precizne az na okraj, tak Chau je silne v tom, ako v sebe klbi jednak osvedcene postupy a nove, "narusitelske" prvky, pricom sa nastastie znova vracia kedysi ( 3-4 roky dozadu) velmi homogenny trend vyborneho mixovania zanrov v korejskom maisntreame. Chaw stalo 7 mil. USD a hoc digitalna ( a z casti aj animatronicka) potvora nie je ani zdaleka dokonala, osobne mi to vobec nevadilo, pretoze to, ako film v priebehu par minut dokazal hladko prejst od napinavej sceny az takmer do slapsticku a spat, bolo dostatocnym zdrojom zabavy. SPOILER: Ako sa na dany typ filmu patri, v zavere samozrejme nechybaju otvorene dvierka pre pokracovanie, ovsem tentokrat s pridanou hodnotou mozneho spin-offu do ineho hororoveho subzanru. A buditelsky mix Rambo-Terminatorskej hudby mi este v usiach asi minimalne do konca festivalu nevymizne :) ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerná dobrodružno ladená hororová komédia. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorý je z hlavného mesta prevelený do malého mestečka, ktoré sa pýši nulovou kriminalitou, ale keď sa začnú strácať ľudia a nachádzať ich ostatky, je jasné, že v okolí sa nachádza brutálny zabijak. A tým nie je nič iné, ako veľký zmutovaný ľudožravý diviak. Spracovanie ma ale moc nezaujalo, nie je najhoršie, úvodná dvadsaťminútovka je podaná dobre a pozerať sa na to dá aj potom, ale celé to pôsobí príliš priemerne po všetkých stránkach. Filmu chýba dynamika, nájde sa tu viacero slabších miest a ani na okamih ma to nedokázalo výraznejšie zaujať, nie je tu jediná scéna, ktorá by skutočne stála za pozornosť a to dokonca ani v druhej polovici, ktorá sa už odohráva prevažne v lesoch. A ani finále ma v ničom moc nezaujalo. Sklamaním sú aj jednotlivé žánre, komédia je slušnejšia iba v úvodnej časti, s policajtmi na ťažko prístupných miestach je vždy zábava a ešte pár situácií ma celkom pobavilo, ale potom ma už humor asi na jednu výnimku vôbec nezaujal. A nanešťastie ani ako horor to za moc nestojí, o napätí alebo nejakej atmosfére tu nemôže byť ani reči, ale to som ani nečakal, no sklamaním sú aj samotné scény s diviakom, nepôsobia ani moc drsne a nevynikajú ani nápaditosťou a tak ma moc nezaujala ani jediná scéna so skutočným potenciálom, vtrhnutie diviaka medzi množstvo ľudí. Ale aj tak musím povedať, že diviak je asi to najnevhodnejšie zviera pre podobný typ filmu, nepôsobí to ani vtipne a ani drsne. Herecké obsadenie nie je zlé, najväčším sklamaním je rozhodne hlavný hrdina Uhm Tae-Woong, ktorý ma ešte na začiatku bavil, ale potom už zaujímavosť jeho postavy zmizne, skôr ma bavili postavy skúsených lovcov ako Jang Hang-Seon alebo Yoon Je-Moon a ani Jung Yu-Mi nie je zlá. Réžia je rozhodne sklamaním, nič sa moc nepodarilo, ale zase technická stránka je celkom slušná, dalo sa z toho získať aj o niečo viac, ale aj takto som spokojný. Čakal som určite viac, na ten priemer to stačí, zlý film to určite nie je, ale chýba mu jediná čo i len trochu nadpriemerná stránka, samozrejme okrem tej technickej, toto nebolo dostatočne vtipné, krvavé a ani nápadité. Druhý krát sa to už neoplatí pozrieť. 53% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický asijský komediální horor, u něhož se ale zas tak nezasmějete. Nejvíce snímku uškodila přílišná délka. Jinak obsahuje několik napínavých akčních scén. Pozor, některé následující postřehy by se daly nazvat spoilery. Na korejském venkově se objevila zmutovaná obří prasat, která mají chuť na lidské maso. Prasat je více, ale jeden kanec, kabrňák, dá nakonec všem zabrat. Osud některých obětí je vskutku děsivý. Tak třeba mladá cyklistka. Prchá, prchá, a když už si myslí, že má vyhráno, srazí ji auto. Jenže řidič a jeho společník mají strach z postihu, a tak umírající nebožačku hodí z kopce dolů. Ta nakonec svému osudu, stát se pokrmem pro divoké prase, neujde. A pěkný slunný den v sadu se může proměnit v čistý horor, pokud se ve vysoké trávě skrývá hladový čuník. Výživné je rovněž napadení obřím kancem na hostině, legrační je snaha zahnat ho deštníkem, a jak se ukáže, had může být někdy spojencem člověka. Nejnapínavější je finále, kdy hlavní hrdinové prchají po kolejích s kancem v patách. Cílem je továrna, která je pro zúčtování jak stvořená. Teď jde o to, kdo s koho. Pro našince by filmu slušel radikální sestřih. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

V žánrové specifikaci určitě ještě chybí komedie. Naposled jsem se takhle nasmála u hororů Sama Raimiho. Dalo by se to brát i jako sociologická studie korejské společnosti - věčný boj město kontra vesnice. Dostane se vám i životního moudra: Když nemůžete žít život podle svých představ, představujte si život, jaký žijete. Ale hlavně: ZA VŠECHNO MŮŽOU JAPONCI :-))) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek, natáčený v externích lokajích rodné země s doprovodnými speciálními scénami z kalifornského San Franciska, kde filmoví tvůrci po dobu čtyřiceti dnů natáčeli, je jakousi odezvou dnes již klasickým americkým snímkům, jako jsou Alligator (1980), Anaconda (1997) nebo Lake Placid (1999), v nichž v roli zabijáků vystupují zmutovaní gigantičtí tvorové, krmící se lidskými bytostmi. Režisér snímku Jeong-won Sin tak chtěl podobně koncipovaný snímek přivést i na území Jihokorejského státu. Tvorba zmutovaného prasete se všemi doplňujícími animovanými sekvencemi, zhotovená ve studiích Polygon Entertainment a Stareast Digital Lab za dohledu Hanse Uhliga a Erika Jensena, zabrala filmovým tvůrcům takřka celé tři roky. Náklady na výrobu přesáhly tři miliardy korejských wonů. (Conspi)

Reklama

Reklama