Reklama

Reklama

Seulpeumboda deo seulpeun iyagi

  • Jižní Korea 슬픔보다 더 슬픈 이야기 (více)

Obsahy(1)

Rádiový producent Kay a textařka Cream ztratili v dětství své rodiny. Z obou se stanou blízcí přátelé a nastěhují se k sobě. Kay ji dlouho tiše miluje, ale jednoho dne mu je diagnostikována rakovina a zbývá mu jen několik měsíců života. Protože se bojí, že by Cream zůstala po jeho smrti sama, rozhodne se jí najít manžela. (profhubert)

(více)

Recenze (32)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Při sledování korejského dramatu se vyvrací tvrzení, že "kluci nepláčou"...První hodinku jsem se držel, ale při tom nečekaném závěru, jsem začal brečet jako hejno kytovců. Takové příběhy jsou blízké nám všem. Vyprávějí o lásce, po které každý touží, o bolesti, kterou každý prožívá a snech, kterých nikdy nedosáhneme. Ani nejde více psát, to se musí vidět. Příběh smutnější než smutek... ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Hmm, málokdy se stane, že mě Korejci nedostanou. A tohle je přesně ta výjimka. Neukápla mi jediná slza a jediné, co mám v hlavě je to, že to bylo absurdní. Tohle nebylo o lásce, ale o sobeckosti. Je mi líto, ale prostě jsem to tak vnímala. Jediná postava, která se mi tam líbila byla "odstupující snoubenka". Ta se svým cynismem imho snažila, aby se Kang vzpamatoval. Žel se jí to nepovedlo. Dala bych dvě hvězdy, protože už si to víckrát nepustím. Tu třetí má u mě film za Lee Seung-chula, do kterého jsem čerstvě zamilovaná a jehož jedna z prvních pecek "Hee" je ve filmu zmiňována. :^) ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá romantická dráma. Má výborný príbeh mladom mužovi pracujúcom v rádiu, ktorý sa už v detstve zoznámil kvôli podobnému osudu s rovesníčkou a tak sa z nich stali dlhoroční kamaráti, ktorí sa k sebe v dospelosti aj nasťahovali a mladík k nej začne pociťovať lásku, ale nanešťastie zistí, že je smrteľne chorý a už mu veľa času nezostáva. A tak len chce, aby bola šťastná, rozhodne sa jej nájsť dobrého manžela a v žiadnom prípade nechce, aby sa o jeho chorobe dozvedela. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte prvá polovica nie je až tak pôsobivá, hlavne zoznámi s postavami, obzvlásť s mladíkom a postupne aj s jeho chorobou, ale druhú polovicu by som zaradil medzi to najlepšie, čo som v rámci žánru romantická dráma vôbec videl. Celé to sledovanie hlavného hrdinu, ako sa trápi, srdce chce prejaviť lásku, ale rozum mu v tom bráni a tak sa to trápenie s čoraz výraznejších prejavov nasledujúceho spoločného života jeho lásky s novým snúbencom stále zvyšuje a pôsobí to až depresívne a celá záverečná fáza braná už z pohľadu jeho milovanej, kedy viaceré zásadné scény filmu, ktoré boli pôvodne zobrazené z jeho pohľadu vidno z jej strany je už úplným vrcholom filmu a všetky pocity ešte podstatne zvýrazní. Herecké obsadenie je výborné, Kwon Sang-u v hlavnej úlohe a len málokedy som niekedy nejakej filmovej postave tak fandil, ako práve jemu, s jeho tunajšou láskou, Lee Bo - yeong som tiež spokojný a nesklamú ani zvyšné postavy. Réžia je perfektná, všetky emócie tu veľmi fungujú, takže nemám čo kritizovať a technická stránka je tiež dobrá. Za tú prvú polovicu si More than blue určite plný počet nezaslúži, ale to, čo príde potom patrí medzi to najpôsobivejšie, čo som kedy videl, takže celkovo si ho zaslúži. 86% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíše než hlavní postava laskavého obětavého Kanga mě zaujala osobitá Eun, která sice není žádná princezna, spíš takové občas protivné třeštidlo, ale pod povrchem skrývá mnohem víc než se zpočátku zdá. Také je tu několik opravdu zajímavých vedlejších postav, například fotografka Jenna. Přesto, když jsem si po patnácti minutách říkal, že tentokrát to asi nebude žándý zázrak, netušil jsem co mě čeká. V pozvolna plynoucím příběhu, kde pro nás poněkud exotické zákulisí korejského rozhlasu pomalu ustupuje univerzálně srozumitelnému milostnému příběhu, se vše odvíjí přehledným a předem daným směrem. Než nadejde poslední půlhodina. Ta mě, sice "načatého" dojemným Kangovým osudem a obětavostí, ale jinak zcela nepřipraveného na to, co bude následovat, dokonale zbourala. Jen jsem hleděl a slzel a to ještě dlouho po skončení filmu. Neskutečné. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"KDYŽ POTŘEBUJEŠ SLOVA, PAK CO JE LÁSKA?"Jsou to ale šibalové ti Korejci, víc jak půlku filmu jsem se chystal jak jim to tu natřu za nevýraznou, věčně posmutnělou hlavní hrdinku a další drobné nedostatky, aby mě pak v druhé půlce svým rozuzlením a jeho podáním nakopali prdel a já uznal, že jinak se vlastně ani chovat nemohla a tak nezbývá než se jim omluvit....bjané, bjané. A i když jsem už viděl lepší a procítěnější korejská romantická dramata, tak i toto je pěkné :-) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama