Reklama

Reklama

Seulpeumboda deo seulpeun iyagi

  • Jižní Korea 슬픔보다 더 슬픈 이야기 (více)

Obsahy(1)

Rádiový producent Kay a textařka Cream ztratili v dětství své rodiny. Z obou se stanou blízcí přátelé a nastěhují se k sobě. Kay ji dlouho tiše miluje, ale jednoho dne mu je diagnostikována rakovina a zbývá mu jen několik měsíců života. Protože se bojí, že by Cream zůstala po jeho smrti sama, rozhodne se jí najít manžela. (profhubert)

(více)

Recenze (32)

lola3121 

všechny recenze uživatele

To, že hlavní hrdina zemře, se člověk dozví hned na začátku filmu. Pak se celou první půlku v podstatě nic neděje, potencionální umrlec se snaží zajistit svou milovanou dívku tím, že pro ni hledá vhodného manžela, který by se o ni po jeho smrti postaral. Potud celkem banální příběh. Ale to by nebyli ti fikaní korejci, aby zase nevymysleli nějakou nečekanou pointu. Na konci vám dojde, že zas tak nečistou hru s vámi tvůrci nehráli, protože to vlastně řekli celé hned na začátku, jenže (aspoň pro mě) to bylo řečeno tak zaobaleně, že jsem to vlastně pochopila až na konci. K slzám mě však tentokrát nedohnali, takže dávám jen čtyři hvězdy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Běžně romantické filmy vůbec nekomentuji, i když ty asijské, zejména pak korejské, které v dnešní době jasně vedou, velmi rád sleduji ... Od tohoto filmu jsem nevěděl co přesně očekávat a ani jsem nic extra neočekával ... Film mne ale totálně emocionálně roztrhal na kusy, brečel jsem se svoji holkou jako malé děcko, měl mokrý kapesník a byl fakt emocionálně zničen. Nikdy jsem si nemyslel, že se to stane, ale tento film mne ještě více dostal, než dnes již kultovní a pro mne do chvíle shlédnutí tohoto filmu, nepřekonatelný Moment to Remember (2004). Absolutní diamant v korejské romanticko-dramatické kinematografii!!! ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ona ta první třetina není nic moc, ale pak se to rozběhne a už jen s nesmírným smutkem sledujete hlavního hrdinu, jak se trápí a obětuje pro svou lásku a pak přijde závěrečná část filmu, která mě úplně rozsekala. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že název "A story sadder than sadness" je naprosto výstižný. Hodně jsem si pobrečela a dokonce jsem si musela dávat pauzy, abych to psychicky unesla. Způsob, jakým je film podáván, je originální a člověk si ho lépe užije. Na konci jsem byla silně dojata a překvapena. Teď tu už pár minut koukám do zdi a nemůžu najít ta správna slova. Cream a Kay..láska. 5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá romantická dráma. Má výborný príbeh mladom mužovi pracujúcom v rádiu, ktorý sa už v detstve zoznámil kvôli podobnému osudu s rovesníčkou a tak sa z nich stali dlhoroční kamaráti, ktorí sa k sebe v dospelosti aj nasťahovali a mladík k nej začne pociťovať lásku, ale nanešťastie zistí, že je smrteľne chorý a už mu veľa času nezostáva. A tak len chce, aby bola šťastná, rozhodne sa jej nájsť dobrého manžela a v žiadnom prípade nechce, aby sa o jeho chorobe dozvedela. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte prvá polovica nie je až tak pôsobivá, hlavne zoznámi s postavami, obzvlásť s mladíkom a postupne aj s jeho chorobou, ale druhú polovicu by som zaradil medzi to najlepšie, čo som v rámci žánru romantická dráma vôbec videl. Celé to sledovanie hlavného hrdinu, ako sa trápi, srdce chce prejaviť lásku, ale rozum mu v tom bráni a tak sa to trápenie s čoraz výraznejších prejavov nasledujúceho spoločného života jeho lásky s novým snúbencom stále zvyšuje a pôsobí to až depresívne a celá záverečná fáza braná už z pohľadu jeho milovanej, kedy viaceré zásadné scény filmu, ktoré boli pôvodne zobrazené z jeho pohľadu vidno z jej strany je už úplným vrcholom filmu a všetky pocity ešte podstatne zvýrazní. Herecké obsadenie je výborné, Kwon Sang-u v hlavnej úlohe a len málokedy som niekedy nejakej filmovej postave tak fandil, ako práve jemu, s jeho tunajšou láskou, Lee Bo - yeong som tiež spokojný a nesklamú ani zvyšné postavy. Réžia je perfektná, všetky emócie tu veľmi fungujú, takže nemám čo kritizovať a technická stránka je tiež dobrá. Za tú prvú polovicu si More than blue určite plný počet nezaslúži, ale to, čo príde potom patrí medzi to najpôsobivejšie, čo som kedy videl, takže celkovo si ho zaslúži. 86% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíše než hlavní postava laskavého obětavého Kanga mě zaujala osobitá Eun, která sice není žádná princezna, spíš takové občas protivné třeštidlo, ale pod povrchem skrývá mnohem víc než se zpočátku zdá. Také je tu několik opravdu zajímavých vedlejších postav, například fotografka Jenna. Přesto, když jsem si po patnácti minutách říkal, že tentokrát to asi nebude žándý zázrak, netušil jsem co mě čeká. V pozvolna plynoucím příběhu, kde pro nás poněkud exotické zákulisí korejského rozhlasu pomalu ustupuje univerzálně srozumitelnému milostnému příběhu, se vše odvíjí přehledným a předem daným směrem. Než nadejde poslední půlhodina. Ta mě, sice "načatého" dojemným Kangovým osudem a obětavostí, ale jinak zcela nepřipraveného na to, co bude následovat, dokonale zbourala. Jen jsem hleděl a slzel a to ještě dlouho po skončení filmu. Neskutečné. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Hmm, málokdy se stane, že mě Korejci nedostanou. A tohle je přesně ta výjimka. Neukápla mi jediná slza a jediné, co mám v hlavě je to, že to bylo absurdní. Tohle nebylo o lásce, ale o sobeckosti. Je mi líto, ale prostě jsem to tak vnímala. Jediná postava, která se mi tam líbila byla "odstupující snoubenka". Ta se svým cynismem imho snažila, aby se Kang vzpamatoval. Žel se jí to nepovedlo. Dala bych dvě hvězdy, protože už si to víckrát nepustím. Tu třetí má u mě film za Lee Seung-chula, do kterého jsem čerstvě zamilovaná a jehož jedna z prvních pecek "Hee" je ve filmu zmiňována. :^) ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Je těžké opustit toho, koho milujeme. Je ještě těžší opustit toho koho milujeme a dívat se, jak je s někým jiným, jelikož jsme si vědomi toho, že mi nikdy nemůžeme své lásce to, co ten druhý. Protože víme, že... Umíráme... Krásný, volně a klidně plynulý film, kdy divák trpí s K. a přeje si, aby se to, co ví že se stane, nestalo... Sang-u Kwon svou roli zahrál skvěle, naopak do Bo - yeong Lee jsem se 2/3 filmu nemohl pořádně vcítit. Stává se mi to málokdy v Asijských filmech, ale její roli jsem jí nevěřil. Nesmím ale opomenout krásnou hudbu, podbarvují tento snímek. Nicméně... Něco mi tam chybělo... Něco, díky čemuž bych si řekl: "Ano, tohle je bravurní snímek!"... Ale i tak mi zůstává v hlavě tento film jako nadprůměrný... ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Krásná romantika podaná podle mého názoru opět trochu jinak. Hlavní dvojice je sympatická a má to perfektní hudbu. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Při sledování korejského dramatu se vyvrací tvrzení, že "kluci nepláčou"...První hodinku jsem se držel, ale při tom nečekaném závěru, jsem začal brečet jako hejno kytovců. Takové příběhy jsou blízké nám všem. Vyprávějí o lásce, po které každý touží, o bolesti, kterou každý prožívá a snech, kterých nikdy nedosáhneme. Ani nejde více psát, to se musí vidět. Příběh smutnější než smutek... ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Musím oponovat Flipnicovi, který tvrdí, že je tohle lepší než A Moment to Remember. Protože ten je nedostižitelný. Ale stejně tak, jako japonské Crying Out Love, In the Center of the World šlape na paty A Moment to Remember, tak More Than Blue šlape na paty Crying Out Love, In the Center of the World. Taková nejsvětější trojice. Ale na zpracování A Moment to Remember, nebo Crying Out Love, In the Center of the World, to nemá. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Otázka 1. čo by si spravil ako prvé keby si zastavil čas? Objal ťa a už nepustil. Otázka 2 keby si sa mohol narodiť ako dačo iné (respektíve existovať ako dačo iné čo by to bolo) Dážď. Otázka 3. Môžeš mi povedať jedno svoje tajomstvo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie je toľko tajomstiev predsa len príliš zbytočných? Namiesto tej celej trýzne v dušiach všetkých postáv by mohli byť aspoň krásne momenty. Je krásne sa obetovať pre milovanú osobu, len toto mi prišlo až absurdné a hlavne takýto druh obety aj tak nepomohlo nikomu - aj keď nikto zase nevedel kto pre koho vlastne čo znamená. Takže z tohto pohľadu mi to prišlo úplne prehnané. Ale napriek tomu to určite malo čosi do seba, aj keď miestami ma to nudilo a ubíjalo, ale množstvo krásnych symbolov a dialógov tomu dodalo tú potrebnú zmyselnosť. No ale z celkového pohľadu je to pre mňa bohužiaľ len priemer. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"KDYŽ POTŘEBUJEŠ SLOVA, PAK CO JE LÁSKA?"Jsou to ale šibalové ti Korejci, víc jak půlku filmu jsem se chystal jak jim to tu natřu za nevýraznou, věčně posmutnělou hlavní hrdinku a další drobné nedostatky, aby mě pak v druhé půlce svým rozuzlením a jeho podáním nakopali prdel a já uznal, že jinak se vlastně ani chovat nemohla a tak nezbývá než se jim omluvit....bjané, bjané. A i když jsem už viděl lepší a procítěnější korejská romantická dramata, tak i toto je pěkné :-) ()

Reklama

Reklama