Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Recenze (272)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už po pár minutách jsem si vzpoměl na kolegyni kareen, když mě říkala, že jihokorejský filmy nejsou její stimul, protože herci tam přehrávaj jak prasata. No a samozřejmě první dramatická scéna a korejčík tam vyvádí jak kdyby měl v prdeli sloní chobot. No zkrátka jiný kraj, jiný mrav a úplně jiný herecký projev, smířil jsem se s tím. Pak film střídá velmi zábavné momenty, hlavně pořáteční sarkasmus hlavního hrdiny s těmi co trošku nudí, což platí hlavně pokud se děj přenaší do bytu korejské slečinky. Má to celkem zajímavý závěr, který docela alarmuje nad tím, jestli jsou naše životy plné stresu a honěním za kravinama skutečně šťastné. Viděno v rámci Challenge tour 2015 jako film číslo 4. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Hae-jun Lee .. Umělý domov svobody a vynucené seberealizace v řece kapitalistických problémů naruší voyeurská asociální sondáž a dává postupně vzniknout bizarnímu vztahu dvou osob. Nápaditost a zpracování autorských děl Jihokorejských tvůrců je obdivuhodná (>.-) Originálně uchopené problémy této doby s velmi barvitým obalem, kdy mi délka a pozvolnost šla proti intenzitě ač je prý evoluce proces stoupající chutnosti (asi jen v potravě:-)). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Maly ucineny filmovy zazrak a potesenie pre moje oci i dusu. Lahky ako pierko vo vetre, sviezi ako morsky vanok po ranu, usmevny ako pohlad milovanej osoby. V dielcich castiach mi to pripomenulo pracu viacerych tvorcov a niektore ich filmiky (od Kaufmana az po Parka), zakladna premisa zas niektore moje dumky z detskych rokov ked som prechadzal bratislavskym mostom, v hlave nedavno precitany pribeh Robinsona ci Tarzana a pozeral na niekore miniostrovceky na Dunaji. ()

May 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikatni a nadherna lovestory o hledani smyslu zivota a uvedomeni si tech skutecne dulezitych veci, ktere v zivote mame. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

DOSTALI VŠECHEN ČAS NA SVĚTĚ..... /// Kim je dement, kterej se ocitl na ostrůvku uprostřed velkoměsta. Nejenže je pako, který neumí plavat, ale je jasný, že se v úvodu ani neoběsí, - jen maximálně posere (má nechutnej průjem). A protože chce (stejně) umřít, život je najednou snadnější. Civilizace je ,,na dohled“, on nepotřebuje mobil, kreditky, atd, atd... A film začíná bejt zajímavej. Útěk před ,,skutečným“ (?) světem, civilazací a jejími problémy – neuvěřitelně nápaditý! Trosečníci svých osudů. Tohle je český umění.... tohle německý a TOHLE korejský! Na rozdíl od ,,nich“, tomuhle rozumím! Stává se ze mě Korejec? Nebo snad......? Zajímavě natočené poselství! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem toužil kempovat u Vltavy a spoléhat na její dary. 2.) Nevím, jaké další využití může mít kreditka. 3.) Chci (po Armstrongovi) vidět druhej obrovskej krok pro lidstvo. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že v Jižní Koreji může vzniknout romantická komedie, která nebude afektovaná ani se neplahočí ve vleku schémat ustanovených po komerčním úspěchu "My Sassy Girl" a nadto ještě bude mít naprosto originální a dokonce aktuální zápletku? "Kim’s Island" je i v dalších ohledech v rámci domácího mainstreamu zjevení: nekřiklavé herecké výkony, užívání velkých detailů a dlouhých záběrů, maximální vytěžení slibné a mnhovrstevnaté premisy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem žádný korejský film neviděla a docela jsem váhala, než jsem se rozhodla dát na tenhle tip. Ale díky moc za něj, protože to bylo přesně to pravé, co se mně dnes strefilo do mojí nálady. Dokonale zpracovaný příběh v podstatě o dvou ztroskotaných dušičkách v naší civilizované době, protkávaný mnoha úsměvnými situacemi, které nutí k zamyšlení. Hluboké a dojemné hledání nejen sebe samotného, uvědomění si maličkých věcí, které stačí k velké radosti, ale celkově o hodnotách, které jsou, či nejsou v naší době skutečně důležité. Co si budeme povídat, každý z nás byl někdy na nějakém podobném obrazném ostrůvku a přemýšlel o tom, jaké je umění skutečně žít. A s vloženou romantickou linií to nemělo chybu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ztroskotat na ostrově uprostřed velkoměsta je skvělý nápad. Kimovo rezignované soužití s přírodou je parádní, komunikační spojení přes několik měsíců hledané vzkazy v láhvi přímo dokonalé a některé fórky, zejména ten s doručováním černých nudlí nevěřícím týpkem na šlapadle, jsou naprosto originální. Nikdy jsem v romantice nezaznamenal tak potrhlou dvojici zamilovaných, nikdy jsem se tak nebavil při humorných pokusech o komunikaci a nikdy jsem žádné dvojici tak nepřál, aby se vzájemně našla, navštívila nějaký poklidný blázinec a dožila si tam šťastně až do smrti. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hlavně unikátní. Kde se setkáte s mužem, který ztroskotá uprostřed obrovského velkoměsta a s dívkou, která neopustí svůj pokoj? Dojemný příběh a hlavně fantastické zpracování. Vše tak nevynuceně a lehce. Až na pár slabších a téměř zbytečných míst moc povedené. Myslím, že zkrácení o pouhých 10 minut by film udělalo ještě zajímavějším. 5* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Člověk se nesmí nechat zmást hnusnými plakáty, tohle je příjemná a silná podívaná, která Robinsona Crusoea variuje velmi chytře. Nejde o žádnou hlubokomyslnost, ale řadu správných rozhodnutí, které z toho dělají v podstatě originální a funkční podívanou. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jeden je uvězněn v samotě dobrovolně, druhý nikoliv. A skrze tu samotu naleznou jeden druhého. Ale aby se opět neocitli bez druhého, musejí opustit svůj ostrov. Velmi zajímavý film, který určitě jednoho donutí se zamyslet. Čekala jsem díky plakátu komedii, ale zase tolik jsem jí nedostala. Jistě, jsou tu úsměvné chvíle, ale kvůli nim film dělán není. Lehce melancholický (ale tím zbrklejším způsobem) snímek, který ve vás může zanechat pár otázek, ale bez odpovědí. Co ale zaručeně zanechá je vlastní uspokojení z toho, že běžela. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Není dobré předem posuzovat film podle praštěně vypadajícího posteru... Po letech sledování korejských romkomů bych neřekl, že mě v tomto subžánru může ještě něco překvapit. Kimův ostrov na to v první polovině i přes zajímavou zápletku nevypadal, ale ve finále mi svou úsměvně zadumanou lehkostí (nevím, jak bych to jinak popsal) ruku v ruce s absencí očividného tlačení na pilu až vyrážel dech. Krása. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle posteru to už tak nějak pro jihokorejce tradičně vypadá jako příšerná bláznivá komedie, ale opak je opět pravdou, je to takový milý, trošku komediální drama o dvou lidech a jejich divných životech. On přišel o všechno, chce se zabít a náhodou se dostane na opuštěnej ostrůvek uprostřed města a řeky Han, kde musí začít žít, jak dovede, protože neumí plavat. Ona žije asociální život ve světě internetu a představ, s nikým nemluví, s matkou komunikuje jen přes smsky a nikdy nevychází z bytu a ze svýho pokoje jen když nikdo neni doma, její jedinou zábavu je její imaginární já na internetu a blog, ale to jen do chvíle, než přes svůj foťák v bytě zahlídne podivnýho chlápka na ostrůvku. Ohromě s citem, lehce a vlastně i zábavně odvyprávěný ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Jedna myšlenka mně pořád lítala hlavou, "Dal bych si nějaký nudle." Nikdy jsem si nemyslel, že budu tak dojatej, když někoho uvidím jíst. Tohle je názorná ukázka korejské filmové ulítlosti v tom nejlepším slova smyslu. Na druhou stranu, i když to vypadá na happy and, Kimův dluh u banky se určitě sám od sebe nezaplatil:) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Plakát ke Kimovu ostrovu docela dobře vystihuje můj dojem z celého snímku. Nemyslím si, že by odkazoval ke ztřeštěné rodinné komedii, na to je málo zalidněn a postrádá roztomilost, spíše působí groteskním dojmem. Dá se podle něj soudit, že nás čeká spousta legrace a možná také trochu akce, což ovšem už milný dojem je. Na jeho mizerné kvalitě se však shodneme. Snímek samotný na tom ovšem není o moc líp. Příběh dvou ztracených existencí, mezi kterými rozkvete něco jako (kukuřičná) láska, selhává snad na všech frontách. Alegorie, v níž se životní ztroskotanec stane trosečníkem je sice zajímavá, a asi vůbec ten nejlepším nápad co nám snímek nabídne, ale působí příliš vykonstruovaně. Scénáristická bezradnost je cítit hned od prvního momentu. Ať už je to křečovitost v Kimově udržení na ostrově, způsob seznamování se s jeho minulosti nebo uvedení druhé hlavní postavy do děje. Snaha udělat z diváka vola je pak korunována zasazením vlastní neschopnosti do kategorie „děláme si legraci.“ A právě humor je dalším negativem snímku. Tak trapnou a zbytečnou estrádu nevtipnosti jsem neviděl už poměrně dlouho (možná od dob My Sassy Girl). Hlavní postava musí být zejména na začátku vykreslena jako naprostý idiot, jen aby snímek měl vůbec nějakou šanci fungovat! Díky vatovým vložkám s jednotlivými „žertíky“ a třem největším kamenům úrazu uvedeným výše je snímek zejména v první části rozdroben do nesympatického patvaru, který spíše než jako plnohodnotný film působí jako pokus o videoklip. Druhá hodina je výrazným zlepšením. Příběh se usadí, vtipy téměř vymizí a veškerý děj je podáván souvisleji, není rozrušován ani vtipy, ani seznamováním s novými postavami. Rozehrává se netradiční drama mezi oběma hrdiny, které po dvou hodinách konečně dojde svému završení. Ani tak se žádná velká zábava nekoná. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film z juhokórejskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorý sa topí v dlhoch a tak rozhodne ukončiť svoj život skokom z mosta, lenže skončí na malom ostrove pod mostom, z ktorého ale nie je žiadna cesta von a tak si tu postupne zvyká na nový spôsob života. Lenže jeho prítomnosť na ostrove si časom ako jediná všimne mladá žena, ktorá už tri roky neopustila svoj byt a je závislá na živote na internete a tak po nadviazaní kontaktu na diaľku spolu začnú cez rôzne správy komunikovať a ich život to postupne ovplyvňuje. Spracovanie je na tom dobre, táto zaujímavá a pomerne originálna zápletka ponúka veľký potenciál vo viacerých ohľadoch a aj žánroch, síce nemám pocit, že by bol plnohodnotne využitý, ale aj tak som spokojný. Od začiatku až do konca sa na to pozerá viac než dobre, slabé miesta tu nie sú žiadne, prvá štvrtina zoznamuje s hlavným hrdinom a jeho životom na ostrove, druhá zase s mladou ženou, ktorá mi sadla ešte viac a zvyšok filmu už hlavne ťaží z ich komunikácie, veľkú pochvalu si zaslúži aj neustály prísun nových nápadov, skutočne v priebehu celého filmu sa nájde množstvo rôznych zaujímavých situácií, nápadov a takých menších prvkov, ktoré to ešte osviežia, obzvlášť tie odkazy na tématicky podobné filmy, takže sa je stále na čo pozerať. Ale aj tak som v priebehu pocítil jeden výrazný zápor, tento film u mňa funguje skôr len ako taká atrakcia, celý čas som sa bavil a tešil, čo zase tvorcovia vymyslia, ale v konečnom dôsledku mi bolo prakticky úplne jedno, ako sa to skončí, prípadne či postavy dopadnú dobre. O jednotlivých žánroch sa tu aj ťažko hovorí, toto je taký zaujímavý film, ktorý ich má niekoľko načrtnutých, či už komédia, dráma, romantický, prípadne aj ten dobrodružný, ale žiadny skutočne nevyužíva, skôr je to len také čiastočné prilepšenie, ale toto neberiem ako zápor, ten prístup k nim mi po celý čas prišiel zaujímavý a nápaditý. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatické hlavné duo v zložení Jung Jae-Young a Jung Ryeo-Won, obaja si to svoje splnili a vedľajšie postavy tu už nie sú prakticky žiadne. Réžia a technická stránka sú výborné, skvelá vizuálna stránka, po celý čas to celé prekypuje nápadmi, s týmto nemám problém. A celkom zaujme aj hudba. Tento film síce nepovažujem až za tak kvalitný, ako je všeobecne braný, mám desiatky obľúbenejších juhokórejských filmov, ale aj tak je Castaway on the Moon nadmieru zaujímavý film, v ktorom sa je stále na čo pozerať. 78% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Korejci vrací úder! Originalita z jejich filmů ještě rozhodně nezmizela. Nádherný pomalý místy skoro až artový romantický film. Vzpomněl jsem si při jeho sledování na povídkový film Tokyo, ale Kimův ostrov je mnohem lepší. Radost sledovat. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Originálne, vtipné, zujímavo spracované, s dôrazom na detaily. Scenár bol trochu nedomyslený a miestami to bolo dosť predvídateľné, no aj tak veľmi dobré ;) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na korejské filmy koukám poslední dobou docela často, obvykle jsou si pohříchu dost podobné, co se týče zápletky, obsazení, rozuzlení a vlastně i všeho ostatního. V naprosté většině filmů se objevuje zaostalá postava a i do komedií obvykle zasáhne smrt někoho blízkého.... nic takového tu ale není! Už proto na mě působí Kimův ostrov tak svěžím dojmem. Skutečně malý filmový zázrak a to už jsem pomalu chtěl nad celou jihokorejskou kinematografií zlomit hůl. PS: Kimův ostrov. ()

Reklama

Reklama