Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý instruktor plavání a potápění potřebuje peníze ke splnění svého snu o vlastní lodi a obchodě s potápěčským vybavením na Palauských ostrovech. První splátku na loď už odeslal, ovšem pokud nedodá zbytek peněz v termínu, jeho celoživotní úspory přijdou vniveč. Bohužel ale víc peněz právě nemá, a proto se rozhodne je vyhrát v nelegální herně. Zpočátku vše vypadá nadějně, ale nakonec ho ovšem namísto tučné výhry očekává prohra a obrovské dluhy u několika lichvářů. Aby své dluhy splatil jinak než rozprodejem vlastních orgánů, je instruktor nucen souhlasit s prací pro místního drogového bosse. Jeho úkolem bude s balíčkem drog přeplavat kritické úseky v úžině mezi Japonskem a Koreou. (Sykon)

(více)

Recenze (3)

Sykon 

všechny recenze uživatele

Poměrně atraktivní téma pašování drog je zde podáno opravdu jednohubkovou, ale nikterak výraznou formou. Nejde o špatnou zápletku, ani ty herecké výkony nejsou, no alespoň do určitého okamžiku, tak špatné, ale zdá se mi že scénář se moc nepovedl. Postavy jsou docela ploché a popravdě nijak zvlášť sympatické. Ale na jedno skouknutí poslouží Marine Boy dobře. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Popova jednohubka, ktora Vas v prvej polovici ukolise svojou dejovou priehladnostou a jednoduchostou bez zapamatania hodnej sceny, aby v druhej polovici prepla do vyssieho levelu, kde sa uz dostavaju emocie, korejske nacancane obrazove filtre (za vsetky hovori takmer Bayovsky podhlad na hlavneho hrdinu na plazi s vychadzajucim slnkom), barove hudobne cisielko (k Juhong to ma sice daleko, ale tklivu atmosferu buduje spolahlivo) a potrebne napatie s akciou. Navyse samotny zaver k uzitiu pozitivneho feelingu vyuziva korejsky popoularne kontroverzne prostriedky, resp. moralne ambivalentne (podobne ako napr. v Chaser, Eye for an Eye alebo Public enemy 3). 6-7/10. [Berlinale 2009] ()

Reklama

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení odstartovalo 17. 5. 2008 v Soulu, aby se později přesunulo k souostroví Filipínské republiky, konkrétně na ostrov Cebu, jeden z celkových 7 107 tamějších ostrovů. (Conspi)
  • Kang-woo Kim byl nucen vypořádat se svým strachem z vody. Před natáčením filmového snímku podstoupil tříměsíční trénink v bazénu, zahrnujícím výuku základních plaveckých pohybů až ke sportovnímu potápění s kyslíkovými láhvemi. Všechny své plavecké scény posléze odehrál sám bez možnosti zapojení filmového dubléra. Pro co nejvypracovanější postavu navštěvoval herec v doprovodu osobního kondičního trenéra několikrát týdně posilovnu a po dobu více jak pět měsíců konzumoval, dle vlastních slov, obrovské množství kuřecího masa, kuřecích prsou. (Conspi)
  • Pro co nejpřesvědčivější ztvárnění jazzové zpěvačky Yu-ri, prošla před natáčením filmu herečka Si-yeon Park  intenzivní výukou jazzového zpěvu. (Conspi)

Reklama

Reklama