Reklama

Reklama

Helloween - High Live

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Německo, 1996

Obsahy(1)

01. We Burn
02. Wake Up the Moutain
03. Sole Survivor
04. The Chance
05. Why, Eagle Fly Free
06. The Time of the Oath
07. Future World
08. Dr. Stein
09. Before the War
10. Mr. Ego
11. Power
12. Where the Rain Grows
13. In the Middle of a Heartbeat
14. Perfect Gentleman
15. Steel Tormentor (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

High Live je dobrý koncert. A to je pro mne zklamání, protože kdysi jsem si po Helloweenských výtečných koncertech musel léčit podupáváním unavené nohy, kýváním zablokovaný krk a vykloubené rameno hrozící ruky. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Němečtí speed metalový frajeři na vrcholu svých sil. Koncert High Live patří k velmi barevným a spíše temnějšímu koncertu k propagaci alba Time of the oath věnované bubeníkovy který zemřel. Andi Deris má velmi príjemny hlas a dělá si s ním co chce. Dokáže vyzvednou do neuvěřitelných výšek i do hloubek. Uli Kusch si s bubnama rozumí velmi dobře, kytarista Rolad Grapow je vinikající hráč na kytaru a má taky obrovský rozsah, druhý kitarysta Michel Weikath má opět 60% konceru cigaretu v puse no a samozřejmě basák Marcus Groskopf...... no coment. Celému albu vévodí skladba BEFORE THE WAR ve které je perfektní solo na kytaru. Samozřejmě, že koncert SAN PAULO převálcuje HIGH LIVe levou zadní. ()

messiah odpad!

všechny recenze uživatele

...aneb jak to dopadne když kapela vydává bootleg za profesionální a oficiální video, zpěvák se šíleně trápí a zbytek kapely je znuděn. ()

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Koncert k mému nejoblíbenějšímu albu,tak nemohu jinak než za pět hvězdiček...Výborná sestava let devadesátých(Andy,Michael,Uli,Roland and Markus),která už dnes není pravda....Helloween i přes četnou změnu členů za dobu své existence se pořád drží na špičce v metalových kruzích.Milník bez kterého si nedovedu představit metalovou scénu...na tomto Live opět dokázali jak pohodovou jsou kapelou a zároveň profesionální hudebníci....100% ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

High Live som dopozeral so sebazaprením. Je pravda, že väčšinu skladieb som nepoznal a vlastne ani doteraz nemám extra napočúvané, takže som si show nemohol užiť (zo záznamových médií je to aj tak nemožné), ale problém číslo jedna kotví v spevákovi Andim Derisovi. V dobe vydania Veľkého živáku mi jeho spev ukrutne trhal uši a pochoval poslednú nádej zostať verný kapele, ktorú som mal rád. Na dlhých 9 rokov. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Na koncertu hrajou písně z mého oblíbeného alba Time Of The Oath. Na jejich koncertu jsem byl třikrát a tomu se žádný DVD nevyrovná. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Koncert Helloween z dob, kdy mě jejich alba míjela obloukem. Takže znal jsem jen tak polovinu setu a musím uznat, že pro mě neznámé songy byly také dobrý bigboš. Dýně jsou moje srdcovka a tohle DVD pěkně šlape. Na vlastní oči jsem je bohužel viděl až v sestavě bez Uliho a se Saschou, ale i tak jsem za to byl rád. P. S. Komentář "s Láďou Křížkem" je dobrý fór, výšky si dával Láďa živě o oktávu níž už víc než před deseti lety;) ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Jen s těžkým srdcem hodnotím dílko kapely, která patřila v 80. letech mezi špičku speed metalu, tak nízko. Jedním z důvodů je velmi znuděný obličej frontmana Weikatha, z něhož má člověk pocit, jako kdyby to (narozdíl od jeho počátků, kdy se tvářil zcela jinak a dle výrazu ho to i bavilo) nyní dělal jen pouze pro peníze z donucení. Měl by si vzít příklad z basáka Grosskopfa, který (nejen) tento koncert nádherně užívá a je to hned o něčem jiném. Avšak hlavním důvodem mého nízkého hodnocení je zpěvák Andy Deris. Dokud zpívá skladby ušité jemu na míru, je to jakžtakž poslouchatelné. Ale jakmile zabrousí do období kolem Keeperů, tak je to doslova katastrofa a je mi téměř do breku, když vidím, respektive slyším, jak hodně je možné zkazit nesmrtelné skvosty Eagle Fly Free, Dr. Stein či Future World z pera velkého skladatele Kaie Hansena. To, co za doby hlasově nenahraditelného Kiskeho velmi vynikalo, je Derisem zcela zkažené. Je to typická ukázka toho, jak druholigový zpěvák není absolutně schopen zazpívat extraligové skladby. Deris ve vyšších polohách místo čistého zpěvu chrčí či ječí, a tak tím zcela zkazí sílu a hodnotu těchto veleskladeb. Na vině není jen samotný Deris, ale především ten, kdo si tohoto (na kapelu kalibru Helloween podprůměrného) zpěváka vybrala. Je třeba, aby na koncertech byly zcela vynechány skladby paradoxně z nejsilnějšího období v kariéře kapely, anebo je tu ještě druhé možnost. Vybrat na místo extraligového Kiskeho jemu někoho podobného, kdo by byl schopen zvládat nejen nižší, ale především i vyšší polohy, které se objevují u většiny skladeb z 80. let. Pokud by pan Weikath náhodou nevěděl, jako že nejspíše neví, koho vzít, tak rada je jednoduchá. Skvělou náhradou by byl český zpěvák Ladislav Křížek, který je schopen Kiskeho party zazpívat taktéž na vysoké úrovni a být tedy jeho plnohodnotnou náhradou, jelikož oproti současnému vokalistovi kapely Derisovi má téměř dvojnásobný hlasový rozsah (zhruba dvě oktávy oproti čtyřem). Pro laika zjednodušeně řečeno, oproti druholigovému Derisovi je Křížek hlasově extraligová třída či úroveň, proto by byl na post zpěváka Helloween mnohem lepším kandidátem, než-li současný vokalista. P. S. Komentář s Křížkem není fór, protože tento vysoce kvalitní univerzální zpěvák pro jakýkoliv typ hudby má srovnatelný rozsah jako Mr. Kiske, přičemž srovnávat tyto dva borce s podrůměrným Mr. Derisem by bylo více, než legrační. Viz Vzdálená od Křížka či Keepers od Kiskeho a viz Keepers od Derise - myslím, že pro hudebně slyšící nemusím dále pokračovat :-))) . ()

Metodeos 

všechny recenze uživatele

Opravdu si fanoušek kapely mohl jen těžko představit, že by mohla po odchodu Michaela Kiskeho ještě fungovat. Ale následující dvě alba jsou velmi zdařilá. V konkurenci s těmi předešlými těžko obstojí. Je ale potřeba na ně nahlížet z trochu jiného úhlu a v tom případě, ten staronový rozjezd ani nemohl dopadnout lépe. Jeho vyvrcholení v podobě High Live je skutečnou extází a mně nezbývá než si ho pouštět pořád dokola. V té době měla ověem kapela udělat tečku za předešlou tvorbou a při živých koncertech se soustředit na skladby ze své novodobé éry (1994 po současnost). Pro mě zcela nepochopitelně se pořád uchylovala k peckám jako Eagle fly free, I want out nebo dokonce Tale that wasn't right. A upřímně řečeno, na to Andi prostě nemá. Proč v tom případě ale pořád trápit fanouškův sluch a tyto písně hrát na koncertech. Když si dnes na Helloween zajdu chci znovu slyšet ty supersongy jako Wake Up the Mountain nebo Why!. Místo toho se mi dostane nehorázně falešně uječeného I want out. Pokud chci slyšet staré hity, tak raději volím Unisonic nebo Gamma ray. Začněte prosím hrát to, co vám zpěvák dokáže zazpívat, protože v tom byla vždy hlavní síla Helloween. ()

Reklama

Reklama