Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslel, že to bude nějaký zajímavý a minimálně solidní zpracování toho geniálního komiksu XIII. Ale už v té závorce: TV film, mě upozorňovalo, že tenhle film se jenom tváří zajímavě. Taky že jo. Celej film jsem se šíleně nudil a nejhorší na tom všem byla ta délka. Kdybych ty komiksy ještě měl, radši bych si je všecky přečet, než bych koukal na tuhle trapárnu. Škoda, že to tak dopadlo. Mohlo to být zajímavý, fakt zajímavý. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tahle kopie Bournea není špatná, ale měl jsem s ní prostě smůlu. V televizi běžel rozdělený na dvě části a v trochu pozdním čase, ale nebránilo mi to se podívat. Avšak po necelé minutě jsem si tak řekl (spoiler=nečíst pokud jste neviděli) tohle určitě dělá její bratr a chce se stát prezident skrze smrt své sestry prezidentky (konec spoileru). Bohužel to tak bylo a já jenom 2*87 minut čekal, až mi to řeknou i samotný film skrze herce... Tato průhlednost mě naprosto odradila, přestože jinak je film docela slušný, i když recykluje zavedené a funkční postupy z agentovských akčních filmů posledních let (zmíněný Bourne hadr). Proč už se u dnešní tvorby netají dech a nečeká se do poslední minuty na rozuzlení neprohlédnutého příběhu? Jinak Stephen Dorff měl svůj nejlepší rok v Bladeovi a to se už nikdy nevrátí... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné televízne prekvapenie, ktoré potvrdzuje, že za slušný peniaz sa dá natočiť súčasne adaptácia počítačovej hry, zaujímavá konšpiračná krimi a adrenalínová akcia, a to všetko ako súčasť akéhosi pilotného filmu k fiktívnemu seriálu, ktorý asi nikdy nevznikne. Čo je možno aj dobre, pretože takýto zlepenec všemožných scenárov by sa u divákov asi neujal. Najmä kvôli polovičným výkonom hercov a naivnosti, ktorá vytiekla z pier scenáristov. 65%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná televizní záležitost, která hlavním hrdinou připomene Bournea a zápletkou zase např. seriál 24 hodin. Prostě od všeho si to bere trochu a po příběhové stránce to nemá čím překvapit a je to celé spíš takové milé béčko. Uteklo to ale velmi rychle, Stephen Dorff je ve skvělé formě a akce je velmi dobře natočená. Jenom škoda, že kamera byla občas až příliš zběsilá a Val Kilmera bylo málo. Jako akční jednohubka ale ideální. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Myšlenka dobrá, pro mnoho dnes antiamericky naladěných jedinců jistě vzrušující, průměrně zfilmováno, ale Kilmer nezklame, i když nějaké to kilo by chtělo jistě dolů Vale a všem známý "upírek" Dorff jistě předvádí vrchol svých sil a umu..!!! :-) ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o TV minisérii, tak to špatné nebylo. Pravda je, že podobných filmů tu již bylo víc, ale dle mého byla zápletka, akční scény i herecké výkony na solidní úrovni. Jediné co mně nevzalo, bylo obsazení hlavní role, Dorff mě moc nepřesvědčil. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Na tv film (miniseriál) celkom solídnosť so schizoidným a stratopamäťovým scenárom. Pozeral som obidva diely dohromady a tých 240 minút už bolo miestami na obhrýzanie nechtov, čiže skôr by som prijal klasickú "filmovú" stopáž. Ale inak ok. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný kriminální thriller. Hru jsem hrál, komiks četl a film i přes mírné nedostatky bavil. Jen škoda že ze Sheridana udělaly ženskou, byl jsem zvyklý na chlapa. Nicméně Film nepostrádá napětí(a že na začátku jsem byl solidně napjatej), tak i přes to všechno každej kdo komiks četl nebo hrál hru, nemohlo prakticky moc překvapit. Přišlo mi že tvůrci se snažily dát do filmu něco co překvapí i člověka který už s XIII má něco společného. A to bohužel moc nefunguje, pár změn fakt filmu moc neprospělo. Dále tu máme herce, Dorff je skvěle zvolená volba a je to sympaťák. Režisér film zvládl prakticky na výbornou, jen opravdu by pomohlo udělat víc změn než jen to že změní pohlaví prezidenta, či místo pláže udělá zasněžené údolí. Ale za mě dobrý. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Znesiteľný televízny projekt, ktorý zakopáva na vlastnej šedivosti. Akcie sú hrozne tuctové, bez choreografie, v scenári sa zbytočne opakujú motívy (zabíjanie ľudí, s ktorými príde hlavný hrdina do styku, úteky). Samotné sprisahanie tiež bolo trochu priehľadné, ale dá sa to (do)pozerať... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý miniseriál v "bourneovském" stylu. Komiksová předloha se mi vyhnula, takže si nejsem jistý jak moc se od ní seriál liší ale mám za sebou alespoň tu počítačovou, kde určitá podobnost je. Příběh je veskrze jednoduchý a běží na populárním tématu spiknutí ve vysokých kruzích, na které se pokouší přijít agent se ztrátou paměti, který objevuje, že ve svém životě asi nebyl kuchař i když má šikovný ruce. Filmu by rozhodně slušel vyšší rozpočet spojený se standardní filmovou délkou ale na druhou stranu snímek běží pořád dopředu jeho tříhodinová délka nenudí, herci jsou více než slušní a těch pár akčních scén také nevypadá zle. Jsem zvědav jestli se dočkáme pokračování, které naznačuje otevřený konec. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Solidní televizní komixovka, která je zamotaná v americké politice. Z Dorffa se brzy vyklube klaďas, i když díky začátku to chvilku nevypadalo, Kilmer je zas jen v pár scénách bohužel, ale i tak to byl velmi solidní akční snímek, ještě 4 hvězdy. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

A opět zde máme dalšího zmateného agenta, který o sobě vůbec nic neví, a který se snaží osvěžit paměť. Narozdíl od svého zapomětlivého kolegy Jasona Bourna, nemá až zase takovou vyřídilku a řeší přeci jen zamotanější případ, který je hodně propleten s politickým děním milované Ameriky a volbou prazidenta. Příběh je to ovšem svižný, pravdou trošku delší, než je zbytečně nutné, ale nenudil jsem se. Příjemné odreagování, s několika novými skutečnostmi v ději, které vnáší do příběhu nové a nečekané události. Stephen Dorff a Val Kilmer z kamarádů v kriminále (film Zločinec), rovnou do otevřeného boje proti sobě. Škoda jen, že Kilmer ve filmu nedostal více prostoru. Jinak velmi dobrý televizní zážitek. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na televizní film to není špatně natočené, ale málo platné, jde o kopírák ze scénáře od Bournea, je to utahané, tři hodiny jsou moc, a co je nejhorší, při tak malém počtu postav si myslím každý zkušenější divák domyslí v prvních minutách, kdo za vším stojí a kdo je číslo jedna, takže chybí i jakýkoliv moment překvapení. Akce je rozložena po třiceti minutách něco málo něčeho, ale nijak oslnivě akční scény natočeny také nejsou. Celkově tedy spíše podprůměr, i když řemeslo je znát, že tvůrci umí. Ale jen řemeslo nestačí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to já jsem byl na rozdíl od většiny zdejších uživatelů s tímto televizním filmem velice spokojený. Solidní akce napříč oběma díly (no a co, že to bylo občas dost přehnané – které akční filmy nejsou). Dobrý scénář (hru jsem nehrál, předlohu nečetl), který si sice nedokáže po celou dobu udržet stejnou úroveň, ovšem že by se jednalo o nudnou záležitost (?), tak to ani omylem. Stephen Dorff si nevedl vůbec špatně – stejně jako většina jeho kolegů. Jen je škoda, že když už byl konec dost otevřený, tak klidně mohlo být i pokračování…. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zastřelením presidentky USA začne adaptace komiksu XIII z politického prostředí, který natočil režisér Duane Clark. Ve filmu jsou použity "přívětivé barvy" a pěkný hudební doprovod. Ponořte se do příběhu muže, který nemá ani zdání co udělal a jak se jmenuje. Film je o dvě hvězdy lepší než celá trilogie o Bourneovi. Tedy alespoň mně tento snímek vtáhnul do děje rychleji a lehčeji. Bůh stvořil bolest a ta slouží jako varování, že něco není v pořádku. a ještě jedna moudrost z filmu: Jediné na co lidé zareagují je teror, dáte jim do srdcí strach a nechají vás dělat všechno, cokoli, aby je to ochránilo. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

XIII se chtěla zařadit svým zpracováním mezi špionážní elitu. Věru si jí to nepovedlo. Pokud bych neznal komiks, který je ovšem druhou Odyseou, s naprosto komplexním politickým názorem, jasně stanoveným krtitickým pohledem na americkou společnost, administrativu a různé touhy a praktiky z minulosti (mccarthysmus, "výpomoc" CIA různým vojenským pučům v Jižní Americe, rasismus atd) a neuvěřitelně spletitým příběhem byl bych dal asi o hvězdu víc. Krom toho polde XIII vznikla i skvělá hra - což mohla být dobrá inspirace - bohužel. Ross Tanner je totiž jedna asi z deseti identit chudáka hrdiny - který vůbec není ve filmu vůbec sexy jak v komiksu... Moongoose je na prd a plukovník Amos ztratil veškerý šarm... Neslané, nemastné. Kdyby to bylo třebas jak Watchmeni...To by byla paráda... ()

Reklama

Reklama