Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tahle kopie Bournea není špatná, ale měl jsem s ní prostě smůlu. V televizi běžel rozdělený na dvě části a v trochu pozdním čase, ale nebránilo mi to se podívat. Avšak po necelé minutě jsem si tak řekl (spoiler=nečíst pokud jste neviděli) tohle určitě dělá její bratr a chce se stát prezident skrze smrt své sestry prezidentky (konec spoileru). Bohužel to tak bylo a já jenom 2*87 minut čekal, až mi to řeknou i samotný film skrze herce... Tato průhlednost mě naprosto odradila, přestože jinak je film docela slušný, i když recykluje zavedené a funkční postupy z agentovských akčních filmů posledních let (zmíněný Bourne hadr). Proč už se u dnešní tvorby netají dech a nečeká se do poslední minuty na rozuzlení neprohlédnutého příběhu? Jinak Stephen Dorff měl svůj nejlepší rok v Bladeovi a to se už nikdy nevrátí... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslel, že to bude nějaký zajímavý a minimálně solidní zpracování toho geniálního komiksu XIII. Ale už v té závorce: TV film, mě upozorňovalo, že tenhle film se jenom tváří zajímavě. Taky že jo. Celej film jsem se šíleně nudil a nejhorší na tom všem byla ta délka. Kdybych ty komiksy ještě měl, radši bych si je všecky přečet, než bych koukal na tuhle trapárnu. Škoda, že to tak dopadlo. Mohlo to být zajímavý, fakt zajímavý. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý miniseriál v "bourneovském" stylu. Komiksová předloha se mi vyhnula, takže si nejsem jistý jak moc se od ní seriál liší ale mám za sebou alespoň tu počítačovou, kde určitá podobnost je. Příběh je veskrze jednoduchý a běží na populárním tématu spiknutí ve vysokých kruzích, na které se pokouší přijít agent se ztrátou paměti, který objevuje, že ve svém životě asi nebyl kuchař i když má šikovný ruce. Filmu by rozhodně slušel vyšší rozpočet spojený se standardní filmovou délkou ale na druhou stranu snímek běží pořád dopředu jeho tříhodinová délka nenudí, herci jsou více než slušní a těch pár akčních scén také nevypadá zle. Jsem zvědav jestli se dočkáme pokračování, které naznačuje otevřený konec. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

A opět zde máme dalšího zmateného agenta, který o sobě vůbec nic neví, a který se snaží osvěžit paměť. Narozdíl od svého zapomětlivého kolegy Jasona Bourna, nemá až zase takovou vyřídilku a řeší přeci jen zamotanější případ, který je hodně propleten s politickým děním milované Ameriky a volbou prazidenta. Příběh je to ovšem svižný, pravdou trošku delší, než je zbytečně nutné, ale nenudil jsem se. Příjemné odreagování, s několika novými skutečnostmi v ději, které vnáší do příběhu nové a nečekané události. Stephen Dorff a Val Kilmer z kamarádů v kriminále (film Zločinec), rovnou do otevřeného boje proti sobě. Škoda jen, že Kilmer ve filmu nedostal více prostoru. Jinak velmi dobrý televizní zážitek. ()

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi ty lidi, co jsou ovlivněny komiksovou předlouhou, ale byl jsem ovlivněn počítačovou hrou. Už ta mnohé nebavila, ale já byl z ní nadšený. Když jsem slyšel, že je i film XIII věděl jsem, že ho musím vidět. Už vzhledem k tomu, že patřím mezi hrstku, co bavila hra, tak je celkem jasné, že patřím i mezi ty co se u filmu dobře pobavili. Věděl jsem co sice co se bude dít, jaká je zápletka a co zhruba mám čekat, tak jsem nemohl být zklamán, jak jsem četl z předpovídatelnosti filmu. I kdyby ho natočili sebelíp, tak vím, jak a co se stane. Myslím, že film je dobře zpracovaný a výběr herců a jejich kostýmy mě mile potěšili, jak byly podobné předlohám. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)
  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)

Reklama

Reklama