Reklama

Reklama

Huang cun ke zhan

všechny plakáty
Čína / Hongkong, 2008

Předloha:

Jun Cai (kniha)
(další profese)

Obsahy(1)

Meng Fan (Kenny Kwan) je hudební skladatel, jehož kariéra dosáhla bodu mrazu. Meng totiž není schopen napsat další superhit po "Sorry I Love You", který jeho kariéru před několika lety nastartoval. Také se rozešel se svou dlouhodobou přítelkyní He Ying (He Meitian), která ho tlačila do svatby. Jednoho dne narazí na internetu na staré město Huang Cun s malebnými zlatými květinami, bambusovým lesem a místním hostincem, vhodně pojmenovaným "The Deserted Inn", s legendou o písni Yanzhi. Ve snaze oprostit se od problémů a získat inspiraci k napsání dalšího hitu, který velice potřebuje, vydává se na cestu do ztraceného města. Po ubytování a setkání se se svým fanouškem se začnou dít zvláštní věci - v noci slýchává zpěv dívky, přes den několikrát zahlédne lidi v oblečení dynastie Ming, kteří hned za rohem zmizí. Má noční můry, které ho přivádí na pokraj nervového zhroucení, až do doby, než odhalí skrytou minulost hostinského… (*Colorado)

(více)

Recenze (6)

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Sladkobolný drama s prvky hororu o šílenství, touze po slávě i za cenu krádeže, odplatě, odpuštění, ponaučení ... a já nevím co ještě. Je sice fakt, že horory z asijských zemí umí zaujmout, ale poslední dobou se s nimi roztrhl pytel a kvantita převládá na úkor kvality. V záplavě čínských, japonských, taiwanských a jiných rádobyhororů se dnes už jen těžko hledá skutečná perla. Tahle roztahaná nudná břečka mezi perly určitě nepatří. 34 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čínsky horor. Ani neviem či to chcelo byť poetické, dramatické, romantické, či melodramatické. Neviem, rozhodne to nieje hororové, teda pokiaľ nemáte niekde na vieske starú neznalú babičku, jej by to možno postavilo chlpy. Náznaky nestačia a tu sa všetko minulo účinku, od réžie, cez herecké výkony až po scenár. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Plné kýčovité čínské hudby (ano, té jak se do ní i zpívá), klišovitých momentů, které ve vás mají vzbudit napětí, strach nebo leknutí. Ani jedno z toho se však nekoná. Jen dlouze civíte na nudný děj, který nepřekvapí vůbec ničím. Amatéřina z toho jenom čiší. Kdyby byl ten film natočenej na nějaké tkanině, možná by se s tím dalo vyčistit si uši nebo nos. Takhle se s tím dá leda tak oběsit. Dobře, hvězdu dám aspoň za to, že jsem vydržel koukat až do konce, ale v hloubi mojí duše to je stejně odpad. ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Příklad nepochopeného filmu: někdo chce vidět horor a vybere si film, který moc horor není a pak ho hodnotí vzhledem k nedostatečné hororovosti. The Desert Inn totiž také má výrazné prvky romantického filmu/dramatu. Lokace ve které byl točen je naprosto skvělá - nemyslím, že byste něco podobného viděli v laciném hororu. Příběh sice není zvlášť originální, ale má šmrnc. Příběh vzniku filmu je zajímavý: výroba fantasy filmů je totiž v Číně cenzory omezována, je to proto jeden z mála čínských fantasy/duchařských filmů. ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Já horory v poslední době rozhodně nevyhledávám, asi poslední, co jsem předtím viděl, byla Nenávist. A vím, proč jsem tak dělal. Tohle se opravdu z velké části tváří jako horor a některé scény opravdu umí nahnat husí kůži (což pro mě v hororech z Číny a hlavně Japonska platí dvojnásob), v některých pasážích filmu se dá docela dobře odhadnout, co bude (respektive že by teď mohlo přijít něco strašidelnějšího), ale to bylo hlavně pro mě jedině plus :) Film je příběhem o mladém muzikantovi, hledajícím inspiraci k prolomení upadající kariéry, a kde najdete lepší inspiraci než v opuštěném městě s různě interpretovanou legendou. Po příjezdu a zapsání se v místním hostinci se začnou dít prazvlástní věci, do kterých klasicky zapadají útržkovité vidiny lidí, nápisy na zdech, kapky krve apod. Nevim sice proč, ale hlavní hrdina tam zůstal a celé to tajemno bral celkem v klidu. Abych neprozrazoval, tak jen podotknu, že ke konci to sklouzne od hororového žánru k thrilleru, takže se mi notně ulevilo a film jsem v poklidu dokoukal. Ale právě ten relativně klidnější konec u mě trošku snižuje hodnocení, protože bych byl býval radši, kdyby to až do konce zůstalo u hororového zařazení... Ještě podotknu délku, a sice to, že ač má film nějakou hodinu a půl, tak se to relativně táhlo, což jsem při sledování nemohl pochopit. Celkově: slabší průměr. ()

Reklama

Reklama