Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obsedantně kompulzivní Nikko se dá dohromady s bývalou přítelkyní Stevie, bojovnicí za práva zvířat. Stevie Nikka rozptyluje od jeho vášně – pozorování ptáků. Milovník ptactva je odhodlán vidět jich pět set a poté uskutečnit děsivý plán… Tento příběh byl natočen podle stejnojmenné novely Crise Feddiho. Film vypráví o Nikkovi, jenž je okouzlující a zábavný, ovšem zároveň obsedantně kompulzivní a trpí také sebedestrukcí – velmi zajímavá kombinace vlastností pozorovatele ptáků! Nikko si zapisuje vzácné ptáky, když je vidí a má v plánu se zabít, jakmile dosáhne čísla 500. Nyní jich má 497. Naštěstí se však objeví Nikkova krásná, ovšem neuvěřitelně nestabilní, bývalá přítelkyně Stevie (Emma Booth) a obrátí jeho život vzhůru nohama. Dokáže ho zachránit před ním samým anebo ho jen posune blíž k okraji propasti? (HBO Europe)

(více)

Recenze (12)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Krev pelikána má takový zvláštní příběh. Nejdřív je to drama, pak je to nudná romantika a nakonec se to docela slušně rozjede, jenže to už je pozdě. Do toho se to všecko odehrává v okolí lidí, kteří obdivují ptáky a to mně dvakrát osobně moc nezaujalo. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Film, který je první hodinku díky svému tématu, které vězí v tom, že si jeden anglickej looser ujíždí na ptákách, neuvěřitelně nudný a díky tomu, že si tentýž hoch ujíždí na sebevraždách, poslední dvacetiminutovku neuvěřitelně zajímavý a emočně narvaný. Prostě rozporuplný kousek, který mě skoro celou stopáž div neuzíval k smrti, ale zároveň jsem díky němu nabyla dojmu, že Harry Treadway nebude tak nesympatickej floutek, za jakého jsem ho po filmu Albatross měla. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kterak pozorovat 500 druhů ptáků ve volné přírodě, blbnout se svojí bláznivou bejvalkou a pak se na chvíli vrátit k vlastnímu šílenství. A taky o obětování se. Dost nezáživný snímek, který ke konci zrychlí tempo a přidá na emocích. SHRNUTÍ: Hledáte si nového koníčka a máte rádi ptáky. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Hrozně zvláštní film, skákající od jednoho žánru k druhému. Nakonec ale ve mně zanechal takový podivný pocit (v dobrém slova smyslu) a o tom to je. Plus OST je perfektní. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Dobrý príbeh zasadení do zlého spoločenského života. Podstata príbehu a jeho základ je príjemne dramaticko-romantický, ale prostredie spoločnosti (obdivovateľov vtákov) je nudné a nemá fazónu. A kým vzťah dvoch hrdinov vyznieva podivne zvlášne (v dobrom myslené), okolie a všetko čo sa deje okolo je vlastne akoby zbytočné, ľahkovážne doplnené a nedôležité. ()

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Velice citlivo pojatý príbeh dvoch mladých ľudí z prostredia Londýna. Na jednej strane ma prekvapila linka posadená na klasickú vlnu: radšej by som sa zabil, než čelil krutému životu. Ale potom oveľa viac než toto mladícke klišé, ma v tomto filme dostalo podobenstvo na ornitológiu, ktorá je vlastne alfou a omegou celého deja. V tomto snímku nájdete naozaj od každého niečo, ale ako celok to možno malo mať väčšiu stopáž, každopádne záver je vydarený a slza sem tam upadla. Keďže mám sám diagnostikovanú obsedantno kompulzívnu poruchu, vedel som sa tak trocha stotožniť aj s Nikkom, do určitej miery samozrejme a mal maximálnu pravdu: po tabletkách tohto tipu človek prestane tvorivo myslieť. ()

odvedle 

všechny recenze uživatele

Film tak trochu o všetkom, o láske, o sebapoznaní, o porozumení, o priateľstve, o podpore, o pochopení toho druhého, prijatí chýb, nie len krás, o obetavosti, a ochote priniesť obetu... film o druhej (a ďalšej) šanci. Anglická kinematografia je mi blízka, psychologicky ladené filmy tiež, veľmi dobrý film, dobrá podívaná, ktorá osloví a snáď niekoho posunie niekam ďalej, avšak film nemoralizuje, nevnucuje sa, každý si v ňom nájde niečo iné... ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Film s velmi zvláštní tématikou, ale zároven s velmi závažným tématem o životě a smrti, není to jen o pozorování ptáků v přírodě, kdo si to myslel, tak se asi díval na něco jiného, toto nebylo hlavním tématem, ale o jedinci s vážnou duševní nemocí, a uvažování jestli žít nebo ne, kdo to nepozná, nemůže pochopit, pro mě je tento film velkým překvapením a je mě jasné, že Britové umějí natočit velmi kvalitní filmy, velice doporučuji se na tento film podívat, je to o každém z nás, takto si představuji dobrý film ()

CorvusBlek 

všechny recenze uživatele

Miluju dobré anglické filmy, nejdou po efektu, emoce si můžete vybrat sami, jsou vtipné i drsné zároveň...Toto je další z nich.Překvapilo, potěšilo ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

tak tohle bylo pro mě milé překvapení. Vůbec mi nevadilo, že to bylo z prostředí, které je mi tedy opravdu hodně cizí. Ale ta kombinace dramatu, romantiky a občasný humor mi prostě nějak sedl. I hudební podkres byl většinou povedený. Mělo to zkrátka takovou zvláštní náladu, na jakou občas narazím u těch menších, tzv. nezávislých filmů. Bylo to pěkné ()

Camerona 

všechny recenze uživatele

tento film neobsahuje sceny plne akcii, napätia a napriek tomu napätie v sebe ma. dalsi nadherny a hlavne DUCHAPLNY kusok europskej kinematografie. Krv pelikana je film o realnych ludoch v realnom case so zapletkou,ktora v konecnom dolsedku posobi na hlavneho hrdinu ako katarzia. film ponuka realnost, prijemnu hudbu, znicuji lubostny vztah, osamelost cloveka, ktory je osamely predovsetkym vo svojom vnutri a nakoniec i krimi zapletku s priam eterickym koncom. krasne dielko,vrelo odporucam,ak mate radi film s dusou, nad ktorym budete premyslat aj nasledujuci den tak,ako ja. ()

Reklama

Reklama