Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obsedantně kompulzivní Nikko se dá dohromady s bývalou přítelkyní Stevie, bojovnicí za práva zvířat. Stevie Nikka rozptyluje od jeho vášně – pozorování ptáků. Milovník ptactva je odhodlán vidět jich pět set a poté uskutečnit děsivý plán… Tento příběh byl natočen podle stejnojmenné novely Crise Feddiho. Film vypráví o Nikkovi, jenž je okouzlující a zábavný, ovšem zároveň obsedantně kompulzivní a trpí také sebedestrukcí – velmi zajímavá kombinace vlastností pozorovatele ptáků! Nikko si zapisuje vzácné ptáky, když je vidí a má v plánu se zabít, jakmile dosáhne čísla 500. Nyní jich má 497. Naštěstí se však objeví Nikkova krásná, ovšem neuvěřitelně nestabilní, bývalá přítelkyně Stevie (Emma Booth) a obrátí jeho život vzhůru nohama. Dokáže ho zachránit před ním samým anebo ho jen posune blíž k okraji propasti? (HBO Europe)

(více)

Recenze (12)

Camerona 

všechny recenze uživatele

tento film neobsahuje sceny plne akcii, napätia a napriek tomu napätie v sebe ma. dalsi nadherny a hlavne DUCHAPLNY kusok europskej kinematografie. Krv pelikana je film o realnych ludoch v realnom case so zapletkou,ktora v konecnom dolsedku posobi na hlavneho hrdinu ako katarzia. film ponuka realnost, prijemnu hudbu, znicuji lubostny vztah, osamelost cloveka, ktory je osamely predovsetkym vo svojom vnutri a nakoniec i krimi zapletku s priam eterickym koncom. krasne dielko,vrelo odporucam,ak mate radi film s dusou, nad ktorym budete premyslat aj nasledujuci den tak,ako ja. ()

odvedle 

všechny recenze uživatele

Film tak trochu o všetkom, o láske, o sebapoznaní, o porozumení, o priateľstve, o podpore, o pochopení toho druhého, prijatí chýb, nie len krás, o obetavosti, a ochote priniesť obetu... film o druhej (a ďalšej) šanci. Anglická kinematografia je mi blízka, psychologicky ladené filmy tiež, veľmi dobrý film, dobrá podívaná, ktorá osloví a snáď niekoho posunie niekam ďalej, avšak film nemoralizuje, nevnucuje sa, každý si v ňom nájde niečo iné... ()

Reklama

kolodej1 

všechny recenze uživatele

tak tohle bylo pro mě milé překvapení. Vůbec mi nevadilo, že to bylo z prostředí, které je mi tedy opravdu hodně cizí. Ale ta kombinace dramatu, romantiky a občasný humor mi prostě nějak sedl. I hudební podkres byl většinou povedený. Mělo to zkrátka takovou zvláštní náladu, na jakou občas narazím u těch menších, tzv. nezávislých filmů. Bylo to pěkné ()

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Velice citlivo pojatý príbeh dvoch mladých ľudí z prostredia Londýna. Na jednej strane ma prekvapila linka posadená na klasickú vlnu: radšej by som sa zabil, než čelil krutému životu. Ale potom oveľa viac než toto mladícke klišé, ma v tomto filme dostalo podobenstvo na ornitológiu, ktorá je vlastne alfou a omegou celého deja. V tomto snímku nájdete naozaj od každého niečo, ale ako celok to možno malo mať väčšiu stopáž, každopádne záver je vydarený a slza sem tam upadla. Keďže mám sám diagnostikovanú obsedantno kompulzívnu poruchu, vedel som sa tak trocha stotožniť aj s Nikkom, do určitej miery samozrejme a mal maximálnu pravdu: po tabletkách tohto tipu človek prestane tvorivo myslieť. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Dobrý príbeh zasadení do zlého spoločenského života. Podstata príbehu a jeho základ je príjemne dramaticko-romantický, ale prostredie spoločnosti (obdivovateľov vtákov) je nudné a nemá fazónu. A kým vzťah dvoch hrdinov vyznieva podivne zvlášne (v dobrom myslené), okolie a všetko čo sa deje okolo je vlastne akoby zbytočné, ľahkovážne doplnené a nedôležité. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama