Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1989 se vědcům žijicím na ostrově Cuttyhunk podařilo učinit průlom ve výzkumu parazitů.Ten dal vědcům možnost posunout lidstvo dál v evoluci. Počáteční testy přinesly užasné výsledky. Testovaným subjektům se rapidně začaly zlepšovat psychické a fyzické vlastnosti. Něco se ale během experimentu pokazilo a ostrov záhadně ztratil tři čtvrtiny obyvatel. Jamie Akerman dokázala uniknout masakru, během kterého přišla o život její matka. Teď se po letech se svým přítelem a nevlastním bratrem na ostrov vrací, aby prodala rodinný majetek. Zde začíná postupně vyplouvat na povrch její znepokojující minulost. A aby toho nebylo málo, na ostrově se objevuje nový druh parazita, který začíná ohrožovat obyvatele. Jamie musí přežít nejen útoky smrtícího parazita, ale i fanatické útoky místních, kteří vědí, že Jamie zdělila schopnosti, o kterých se jim ani nesnilo. (topr harley)

(více)

Recenze (35)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pár minut se filmu daří udržet dojem, že budeme svědky poměrně slušného nízkorozpočtového hororu, ale nakonec tomu tak bohužel není. V Behind the scenes videu režisér vypráví o tom, jak se snažil zamaskovat malý rozpočet. To se mu v určitých scénách relativně podařilo, ale jako celek působí Growth strašně křečovitě (máme tu letecký záběr, máme tu záběr pod vodou, ale když dojde na souboj z blízka, režie svůj poloamatérský původ nezapře). Navíc sama snaha vypadat dráž mi není nějak extra sympatická - mnohem radši vidím, když tvůrci malý rozpočet využijí ve svůj prospěch. Aneb mám málo peněz, a tak nenatočím sci-fi horor o parazitech, ale studenty ztracené v lese. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VĚŘÍME, ŽE VZHLEDEM K VÝVOJI VE VÝZKUMU PARAZITŮ, BUDEME SCHOPNI, DÁT LIDSTVU NÁSTROJ, KTERÝ ODSTRANÍ OMEZENÍ DIKTOVANÉ NAŠÍ DNA“..... /// Takovej normální ostrůvek plnej zajímavejch parazitů. S lidma se neserou, ale to domorodce moc nepřekvapuje. Zato já jsem svědkem zrození novýho superhrdiny plnýho parazitů.... pak je tu ještě čurák v pršiplášti, ale ten film mě vlastně ničím neuráží. To, že se zase tak moc neděje prostě patří do týhle cenový relace. A můžete bejt rádi, že jsme zase (jako lidstvo) měli kliku. Nebo ne? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřím, že když je ostrov obklopenej mořskou vodou, tak je pevnina v bezpečí. 2.) Říkaj o mě, že su parazit. Jak se mám chovat? 3.) Thx za titule ,,ametysa“ a ,,schnecek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k malému očekávání jsem ani příliš zklamán nebyl. Průměrný snímek bez originálního nápadu o snaze vylepšit člověka. Od dob doktora Frankensteina až po doktora Moreau a další se dobré úmysly vždy nějak podivně zvrtly. Pokud ale paraziti, spíše bych doporučil Cronenbergův snímek Shivers. Nejvíce mi ale vadí levné digitální potvůrky. Buď alespoň trochu věrohodné jako ve snímcích Fakulta či Slimák, nebo staré poctivé mechanické efekty, pokud tedy nejsou po ruce paraziti živí. Uvěřit se tak dalo logicky jen vyzvraceným parazitům v záchodové míse. Když chybí nápad, dá se navodit patřičná atmosféra, použít nadsázku a nebo udělat masakr. Jenže tohle studentské cvičení má jen občas pěknou kameru, pokud se zrovna kameramanovi netřásla ruka. Ne přímo odpad, ovšem podprůměr ano. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tohle je přeci naprostá žánrová klasika. Nízkorozpočtové béčko s idiotským námětem a ošoupaným scénářem, v němž se polovička filmu odehrává v lese nebo ve tmě, ve kterém nechybí tajemný kapucín, a v přiléhavém tílečku rozverně skotačící pohledné děvy. Ne, nevypadlo mi písmenko. A ne, nechtěl jsem dát o hvězdu méně. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +dobře zpracovaný námět, závěrečná scéna potěší -největší hvězdou je Richard Riehle, to není moc, ze začátku to působí slabě a ukecaně, nezáživně/// Vzhledem k tomu, že se to potom zajímavě rozjede, tak to stojí za vidění. Měl jsem sice pocit, že tohle jsem už viděl stokrát předtím, ale tentokrát to mělo v sobě něco zajímavého. Už jen fakt, že parazit dává svému hostiteli nadlidské schopnosti a sílu. Navíc to není tak stupidní jak tomu obvykle u podobných filmů bývá. Mám na mysli třeba dialogy a chování postav, tady to bylo v pohodě./// Celkem 59%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nakonec se z toho vyklubal velmi snesitelný horor, ačkoliv to tak zpočátku nevypadalo. Jamie se svými přáteli přijíždí na ostrov převzít si dědictví po svém strýci, který tady kdysi se svým výzkumným týmem prováděl pokusy s parazity na lidech, než se mu to vymklo kontrole. Paraziti přežili, přemnožili se a nyní napadají nové hostitele, kteří po infikování mají nejen zlepšenou fyzickou kondici, ale také je negativně ovlivněno jejich smýšlení a chování. Režisérovi a scénáristovi Gabrieli Cowanovi nelze upřít talent vyhýbat se zaběhaným schématům tak dobře známých z jiných scifi hororů s obdobnými náměty. Předvídatelné to tedy nebylo a snaha po originalitě byla zjevná. Režijně už Cowan tolik neexceluje. Střídá vynikající scény se slabšími a tahle režijní nevyrovnanost je většinou patrná u začínajících režisérů. Cowan je jedním z nich, ale velice by mě zajímalo, co natočí příště, protože s omezeným rozpočtem dokázal hotový zázrak. Digitální zmetci zavrtávající se pod kůži vypadají dobře a je jich hodně. V gore efektech se zase až tak moc nevyžívá a dá se prohlásit, že se držel při zdi. Ve výběru herců nic nezkazil. Mircea Monroe v hlavní roli to sice lépe sluší v blond vlasech a Nora Kirpatrick hájila čest všech blondýn více než zdatně a málem bych zapomněl na Briana Krause, který ovšem příliš prostoru nedostal. Slabší rozjezd, ale svižný dojezd plný lezoucích parazitů se počítá. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keby to nebolo také retardované céčko, keby to natočil niekto iný, s normálnym rozpočtom, normálnymi hercami a normálnym scenárom, mohla to byť pecka. Toto je trashová atrapa, nechutné dažďovky, zlí herci, úsmevné dialógy ... celkovo super zábava. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zhruba první čtvrthodina vypadala nadějně, líbila se mi hodně kamera. Pak se děj přesune do baráku a ta čtveřice, co v něm zvostává, je mi tak nějak ukradená. A nic dalšího, co by naznačovalo vymknutí se z klišé, nepřišlo. Jinak nevěřím, že by dnes někdo ještě používal VHS, i když jde o starý barák, a neměl tak důležitý dokument přepsaný na DVD. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Growth splácal dohromady skoro všechno, chyběla snad už jen explicitní nahota. Přesto se snaží to všechno zamaskovat nějakou snahou ono to občas nevypadá špatně. Jen toho digitálu mohlo být méně (a nebo na něj mělo být více peněz). Docela se mi líbila pohyblivé hlavní hrdinství, kdy byl každou chvíli v popředí děje někdo jiný. Mircea Monroe potěšila, Nora Kirkpatrick místy taky, nakonec potěšil i Brian Krause, i když ten tu je jen jaksi do počtu jako držák na telefon. Ale nakonec to nějak neoslnilo, už si ani nepamatuju, jak to vlastně skončilo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dvojnásob béčkový pseudohorror (dvojnásob, protože působí béčkově i v množině béčkových pseudohorrorů). Jeho děj vypráví stručně shrnuto o nechutných červovitých parazitech, kteří nakaženému člověku propůjčují fyzické superschopnosti. A strašně rychle se množí... Scénář i triky na úrovni nízkorozpočtových videofilmů z devadesátých let. Nevím, zda to nebyla záměrná kamufláž jako třeba u Birdemicu, ale mám dojem že ne. Jeden dobrý gag - praštit někoho jeho vlastní utrženou rukou mi přijde vtipné. Jinak ale vůbec nechápu, proč jsem si kdysi někdy tuhle blbinu nechal po jejím zhlédnutí na exteráku. Pryč s ní. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tie sladko-hnusné červíky kradli celý film pre seba. Zvyšok ansámblu bol len komparz, ktorému sa aj v tých najsvetlejších chvíľkach nedarilo ponúknuť nič, čo by pripomínalo talentovaný výkon. A čo je horšie, podobne talentovaný výkon podali aj tvorcovia za kamerou. ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Ďalší zbytočný sci-fi horor ... Zo začiatku sa zdalo že by to mohlo niekam smerovať, ale postupne to bolo iba horšie a horšie. Aj tie 2* som asi prehnal. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu poměrně povedenej,a je hrozná škoda,že u tý tajemný atmosféry režisér nezůstal i nadále.Ty honičky a rvačky v lese už moc povedený nebyly,a film to trochu pokazilo.Ale jinak mě to docela bavilo.50%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle se poměrně povedlo, podobný nákazy mám rád. Perlorodky jsou geneticky upraveni a lidi začínaj být jen přenašeči, na to že je to nízkorozpočtový horor, je to slušně natočeno i triky jsou povedené. Herci ujdou zvlášt ženské osazení krásná nadržená Nora a neméně pohledná Mircea, děj je sice fádní, ale ono to ani u podobných filmů asi jinak nejde. Já byl spokojený. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Kolega na to koukal v práci a já jedním okem taky a to mi stačilo.Záčatek jsem chvíli sledoval a ten měl slušnej nástup, ale pak se to začalo sypat, jak domeček z karet.Slimáci, co lezou různou části těla do lidí a potom parazitují v těle a ovládájí člověka.Co tohle je za paskvil :D.Kdybych tomu dával větší pozornost, tak by se na mém hodnocení stejně nic nezměnilo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Měl to být největší objev v dějinách lidstva. Ale výzkum se kapku zvrtl, a parazitu, který měl dát člověku téměř nadlidské schopnosti, se podařilo z vědecké laboratoře zmizet. O pár let později se na ostrov vrací mladá Jamie s přáteli, aby se vypořádala s rodinným děditstvím - a určitě nečeká, že se potká s něčím, před čím dávno, ještě jako malé dítě, musela z ostrova uprchnout... Ehm ehm, asi nejvíc o kvalitě tohoto filmu vypovídá to, že si nyní, asi čtrnáct dní po shlédnutí, z filmu nevybavuji ani zbla nic. Snad jen to, že šlo o slátaninu několika žánrů a příběhových linií dohromady, a ani jedna z nich mne nikterak nebavila. Dokážu ještě pochopit film o virech, parazitech, a dalších podobných potvůrkách. Ale už méně chápu, že se ve filmu musí k nim přidat i maskovaný exot, který prohání lepé děvy po lesích (teda, lepá děva se proháněla po lesích sama jen v přítomnosti svého ajpodu, a exotovi stačilo si na ní jen počkat). No nic, dvě hvězdičky jsou sice málo, ale na tři to není... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Úvod je nejpoutavější část celého snímku. Postupný sled očekávaných událostí je napěchován velmi slabou béčkovou náplní. 32%. ()

Reklama

Reklama