Reklama

Reklama

Yuki & Nina

  • Francie Yuki et Nina (více)

Obsahy(1)

Juki žije s japonskou matkou a francouzským otcem. Když soužití obou rodičů začne skřípat, rozhodne se matka odjet s dcerou do rodného Japonska. Juki se svou nejlepší kamarádkou Ninou začínají usilovně pracovat na tom, aby k rozchodu nedošlo. Poté, co veškeré dětské triky selhávají, utíkají děvčata do lesů. Poslední snímek Nobuhira Suwy je z jeho dosavadní tvorby divácky nejpřístupnější a takřka všechny formální postupy – nízko posazená kamera či dlouhé, klidné záběry – citlivě a hravě slouží k nahlížení složitých vztahových problémů dětskou optikou. Přesto se režisér v návaznosti na předchozí tvorbu dotýká tématu času a díky jemnému porušení posloupnosti vyprávění dosahuje hypnotického účinku blízkého magickému realismu. (Febiofest)

(více)

Recenze (4)

Adamska 

všechny recenze uživatele

Zajímavá záležitost, dnes jsem měl možnost vidět tenhle film v rámci Febia (jako zaměstnanec), a přistupoval jsem k tomu s lehce skeptickým přístupem, ovšem zbytečně. Film zaujmul, herci zahráli přesvědčivě, příběh zajímavý... 75% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

EIN BISCHEN SPOILER! Nemôžem si pomôcť a musím tento počin okomentovať. Yuki trpí rozvodom rodičov. Rozhodne sa to riešiť na svoj vek (+ - 7 rokov ) spôsobom nanajvýš sofistikovaným: napíše rodičom list, do ktorého vloží spoločnú fotku rodičov, položí v ňom zopár osobných otázok a podpíše sa ako" víla lásky". Svoj odpor k odchodu do japonska nedá najavo plačom ako normálne dieťa, ale ako zrelá štyridsiatnička nonšalantným gestom odsunie letenku na kraj stola a odíde konštatujúc svoj nesúhlas stoickým tónom. To isté dieťa o pol hodinu neskôr v rozpore s doteraz deklarovanou inteligenciou odchádza do lesa hovoriac: "Budú ma živiť škriatkovia a víly v lese!" Nie sú tieto modely správania až príliš rozporuplné?? Odhliadnuc od faktu, že je málo pravdepodobné aby sa školáčka v oboch situáciách zachovala takto - raz dospelo, raz ako maličké dieťa?? AD OTEC YUKI: Yuki má odísť s mamou do Japonska otec jej vysvetľuje: "Yuki keď pôjdeš do Japonska, nebudem ti chýbať, lebo si nájdeš kamarátky. ANI TY MI NEBUDEŠ CHÝBAŤ. SPOČIATKU MI BUDE TROCHU SMUTNO, ALE ZVYKNEM SI!" Neviem, či táto veta môže niekomu uľahčiť rozvod, ale som si istý, že otec, ktorý sa tak ľahko zmieri s faktom, že jeho dieťa zmizne z jeho života ako gáfor buď neexistuje, a ak predsa len áno je to necitlivý ignorant, ktorý sa nikdy nemal stať rodičom. Summa summarum sa jedná o artový (eufemizmus pre nudný), ale na pohľad príjemný film, s podľa mňa papierom šuštiacimi dialógmi. Za jeho najväčšie pozitívum považujem nápadité prepojenie francúzskej a japonskej dejovej línie. FRANKOFÓNNY FILMOVÝ FESTIVAL BRATISLAVA 2010. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama