Reklama

Reklama

L'assassino ha riservato nove poltrone

  • USA The Killer Reserved Nine Seats

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známé giallo natočené podle známého detektivního románu "Deset malých černoušků" od známé a úspěšné autorky Aghaty Christie, film by se dal ale i označit jako preslasher. 9 na pozvánce pozvaných nepříliš zdatných a chytrých lidí různých vlastností a charakterů, spíše však nepřátel a soků společně v jednom opuštěném a zcela uzavřeném divadle s jedním maskovaným zabijákem v klaunovské masce..Kdo je vrah? Je to někdo z hostů nebo úplně někdo jiný? Film měl jistě obrovský potenciál, zajímavou myšlenku, ale zároveň je zde i hodně různých nedostaků a průměrností, tak už to ale bývá. Klady: klaustrofobická a místy opravdu dobrá atmosféra (dlouhé chodby a schody, velké jeviště, šatny a tajemné obrazy), pěkná melodramatická hudba, sexy odhalené ženy. Zápory: Jen jedno prostředí (staré opuštěné divadlo, kde se před sto lety podobně jako dnes vraždilo), které se časem ale, bohužel, okouká a diváka unaví podobně jako pomalé tempo, čekání na oběti je opět spíše unavné a nikterak překvapující, slabší příběh, druhořadé spiknutí a nezajímavé intrikaření, ubohé nasvícení, nesmyslné chování postav včetně nesmyslně vedených dialogů, to je zřejmé. Režisér to však tak asi chtěl, nepříliš šťastná zápletka a finále...no budiž, horší už to být snad ani nemohlo..U mě bohužel jen lepší průměr, v samotném žánru nejspíš také, doporučeno především fandům eurosleazy kina. Komentář zde jako pátý v pořadí.. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Velice povedené giallo, které je o proti jiným kouskům o fous mysterióznější a navíc připomene variaci na deset malých černoušků/indiánů. Jinak základní artikly žánru nechybí, maskovaný vrah řádí jako o život a připraví spoustu vypečených vražd. Jedna mi velice asociovala Solange, hádejte která :-)? K tomu velice slušná atmosféra (bohužel ale není přítomná po celou dobu snímku) a samozřejmě také nesmí chybět "žlutá" pointa. Suma sumárum za 4, ale kdyby se tohle nápadu a prostředí chopil Argento, tak z toho by vytloukl naprostý kult!! ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Skvelé giallo s podmanivou 70s hudbou, ktoré ťahá hlavne atmosférické prostredie starého divadla a zamotaný príbeh, z ktorého film vcelku elegantne v závere vykorčuluje a ponúkne k tomu ešte nejaké to prekvapenie. Zamotané sú hlavne vzťahy medzi postavami, bohatými nafúkancami, príbeh sám o sebe už tak komplikovaný nie je, ale je dobrý a v závere prekvapivý. Réžia ponúkne aj nejaký ten umeleckejší, farebnejší záber, je tu aj trocha t&a a kvapka gore, jedna vražda je obzvlášť surová, ale mimo záber, aj tak ale dokáže stále šokovať. Celkovo výborne giallo s nadprirodzeným aspektom ako čerešničkou na torte, ktoré si hlavne euro a giallo fans budú užívať, hlavne v krásnom remasteri od Arrow video. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Patrick Devanant (Chris Avram) pozve devět svých přátel do starého, dlouho nepoužívaného divadla, které jeho rodina vlastní již několik generací. Jak už samotný anglický název The Killer Reserved Nine Seats dává tušit, hosté budou postupně zabíjeni tajemným vrahem, ale kolik nakonec bude obětí samozřejmě nelze prozradit. Prostory starého divadla jsou pro takovýto příběh jednoznačně přínosem, atmosféra místy připomene gotické horrory. Vraždy jsou provedeny poměrně invenčně, v jednom případě dokonce i vkusně vůči prostorám, v jakých se děj odehrává a velmi vkusná je také maska, za kterou vrah zakrývá svou pravou tvář… Bohužel film má určité nedostatky, především pak v logice chování postav. SPOILER: Samozřejmě, že jakmile jde do tuhého, je nejlepší se rozdělit… dále pak postavy nejsou schopny pořádné akce na svou ochranu, vrah např. zabední všechny dveře ven z divadla, aby nemohl nikdo utéct, to tam nejsou žádná okna?! Nebo mám automaticky počítat, že vrah stihl během chvilky zaizolovat komplet celé divadlo? KONEC SPOILERU. Ke konci se také ona příjemná atmosféra začala vytrácet, takže ve finále nemohu tvrdit, že bych se bavil stoprocentně celou dobu, rozhodně se ale jedná o jedno z těch lepších a zábavnějších giall. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý balansuje na hrane gotického nadprirodzeného hororu a gialla. Na začiatku musím povedať, že mám slabosť pre filmy, ktoré sa odohrávajú v uzatvorených priestoroch, a keď ten priestor je staré divadlo, kde straší, tak moja spokojnosť musí byť maximálna.. Atmosféra je skvelá, hlavne preto, že tu si narozdiel pravého gialla nie ste stále do konca istí, či máte naozaj do činenia s duchmi, alebo nie... Chovanie postáv je samozrejme nelogické, častokrát až dementné, ale keď si pomyslím kolko nelogičností je v dnešných moderných hororoch, tak nie je problém pre mňa toto odpustiť.... Bavil som sa celú dobu, až do konca... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hodne sympaticka Rosanna Schiaffino v giallu, ktere na me udelalo jen stredni dojem. Asi mi tam chybely ty barvy nebo jestli byl problem, ze se to cele odehrava uvnitr opusteneho divadla...tezko rict. 3+ ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale u tohoto mě děsně štvalo chování postav. Tohle patří spíš do žánru slasher než do gialla a na to je to zase moc slabé. V giallu se nemají všichni chovat jako totální pitomci. Do starého divadla si jede skupinka známých prohlédnout jeho interiéry. Vše je legrace dokud jedna žena není zabita. A co oni udělají? Snaží se zůstat pospolu a dostat se z divadla? Ne, raději si najdou místo, kde by v tu chvíli mohli mít sex a další pokračují v prohlídce!!!!! Když zemře druhý člověk, tak přicházejí s těmi nejpitomějšími teoriemi. Nikoho nijak nevzrušuje, že se v soukromém divadle prochází úplně neznámý člověk, i když se všichni navzájem znají, tak nikoho nenapadne na neznámého ukázat a říct "Hej, kdo je sakra tohle?". Do toho ty příšerné trvalé účesy ženskejch jak z let 80. Účes snad vyšší jak samotná hlava. :-) Konec se obrátil úplně do nečekaného směru, třebaže myslím, že v tu chvíli to už vážně bylo úplně jedno. ()

Reklama

Reklama