Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když 18. ledna 2009 nastupoval do úřadu první prezident černé pleti, Barack Obama, využily hudební a filmové hvězdy této příležitosti, aby mu vzdaly hold. Někteří o něm mluvili, jiní pro něj zpívali. (Suzie05)

Recenze (21)

Matty 

všechny recenze uživatele

Přímý přenos akce spojené s inaugurací nového amerického prezidenta byl do vysílacího programu HBO zařazen na poslední chvíli a vytlačil tak původně naplánovaného Borata. Těžko si představit absurdnější výměnu. Ultra nekorektní komedie vystrnaděna super proamerickou show. O orientaci HBO již netřeba pochybovat. Vystavět kolem události, která, pravda, probíhá zpravidla jednou za 4 roky, podobnou monstrakci, mi přijde jako odměňování za dosud nevykonanou práci. Což není fér, ale chápu, že ve Státech funguje hodně věcí opačně. Člověka ovšem jímají obavy, aby také následné vystřízlivění nedosáhlo těchto okázalých proporcí. Rozhodně bych to nikomu nepřál, ba naopak, bylo mi skoro líto, že sám nejsem Američan a patriot k tomu. To by si potom jistojistě i nějaká slza našla cestu z příslušného kanálku. Některé songy umí chytnout za srdce nezávisle na státní příslušnosti a národnostním cítění. Jedno, zda-li v podání amerického Bruce Springsteena nebo irských U2. Svou naději přišli vyjádřit rovněž Marisa Tomei, Tom Hanks, Jack Black či Denzel Washington, jenž musel svým projevem před Památníkem George Washingtona ve Washingtonu D.C. logicky vše započít. Nehledě na výrazné politické a komerční, resp. komerční a politické pozadí, bylo to pěkné pokoukání, dobré i k poslouchání a zcela upřímně jim, vlastně nejenom jim, ale všem, kterých se to týká, přeji hodně štěstí v nejbližších letech. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší znak otravne hrdého amerikanizmu, smutné je, že to všetci berú tak vážne. Je to všetko tak brutálne komerčne prehnané, že z toho ide až hrôza. U nás človek ani nevie, v ktorý deň nastúpil nový prezident na svoj post a v US z toho robia oslavy, akoby sme vyhrali medzigalaktickú vojnu. 20%. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Dělat koncert pro dobrodruha, který měl nejdražší předvolební kampaň všech dob, učinil pro rok 2.010 deficit ve státním rozpočtu přes 30proc. (kam se na ně hrabe ČR), tak je zarážející. Kdo dal a půjčil, ten za to bude chtít protislužbu! ()

Biggy 

všechny recenze uživatele

Pěkně realizovaný ceremoniál se spoustou proslovů slavných hvězd a pěveckých show. Myslím, že je to dobrá pocta pro nového a zatím ve 21. století dle mého uvážení nejlepšího prezidenta USA, který si to jako jedinný opravdu zaslouží. 4/5 ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

nejvíc mne naštvalo, že jsem to zjistila náhodou a neviděla od začátku, sestava byla hvězdná, slavné HBO to ale buď dostatečně neavizovalo nebo jsem měla smůlu, kombinace Springsteena a Wondera byla ďábelská. Stejně jako koncentrace černých umělců, nositelů Oscara, i diváků na metr čtvereční, a to myslím v nejlepším slova smyslu. ()

ranp 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mně se to prostě líbilo. Když si člověk uvědomí, jak se ještě třeba před 40 lety chovala společnost (nejen) v USA k černochům, tak došlo v tomhle směru k velkému posunu. Těhotná černoška třeba musela pustit v autobusu sednout muže bělocha na příkaz řidiče autobusu. Dnes je Afroameričan prezidentem a je to jen dobře. A když U2 zpívali "One man comes in the name of love," tak to na mě dost silně působilo, až mi skoro šel mráz po zádech. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Americká patetičnost a smysl pro kýč v celé své kráse. Hvězdu dávám, jako obdiv za skvěle zrežírovanou show, která měla prodat prvního černošského prezidenta USA. ()

Vikinec

všechny recenze uživatele

Koncert pro amerického mesiáše. Doufám, že jej dějiny smetou dřív, než bude pozdě. Bohužel mu svou přítomností uklízejí cestu hvězdy typu (věčně přiblblý a pomatený) Bono a Tom Hanks. Pro pána Jána... ()

Mickel odpad!

všechny recenze uživatele

Přeložte si Barack O Bama do hebrejštiny a zjistite, že opravdu neni co slavit, tedy pokud nejste Illuminát a nefandíte NWO................ ()

Reklama

Reklama