Reklama

Reklama

Šance

(pořad)
Československo, 1992, 65 min

Scénář:

František Polák

Kamera:

Jiří Lebeda

Účinkují:

Roman Holý (moderátor), Martin Dejdar, Miroslav Vladyka, Josef Dvořák, Zdeněk Izer, Marek Dobrodinský, Petr Jablonský, Vladimír Hron, Waldemar Matuška, Ivan Mládek, Lenka Hraj, Ivo Pešák (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zábavná show uváděná herci Josefem Dvořákem a Miroslavem Vladykou. Každý, kdo něco umí, dostává jedinečnou šanci předvést celému národu svůj talent. Vystupují zde artisté, lidé s neuvěřitelnou pamětí, kouzelníci, břichomluvci a mnoho dalších lidí, kteří v něčem vynikají. V klidu se posaďte do křesel, kouzelnická a artistická show právě začíná. (Jigsaw88)

(více)

Recenze (38)

ForGump 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat. Šance ve svých pozdějších a posledních dílech trošku nenaplňovala své jméno a to, o čem byla v raných a středních časech. Tedy byla nejprve za Martina Dejdara a i později velkou část moderování pana Dvořáka s panem Vladykou za pořad, který objevoval talenty či kuriozity a byl i tak scenáristicky stavěn. Měl svou talentovou a dovednostní část a i svou zábavní část, která se skládala krátkou chvíli z homevidea, tedy do té doby než začal pořad Tak neváhej a toč, mnohdy z neuvěřitelně zábavným dabingem Josefa Dvořáka, poté ze zpěváků a scének či historek herců a hereček. Později a mám důvodné podezření, že naprosto záměrně, se snažila vzhlížet k tehdy šíleně úspěšným nováckým estrádám, byť v trošku slušnějším podání, ustupovala talentová část pryč. Naštěstí tento záměr nikdy nedosáhl pochybné kvality typu Petra Novotného nebo Zlaté mříže složené z laciných a trapných vtipů. Pozdější díly byly slabší ale pohybovaly se v únosných mantinelech. Plusem bylo navíc i mnohé objevení zábavných lidí, kteří se osvědčili i lety. Ať už imitátor Petr Jablonský, či dvojice Izer - Dobrodinský, kteří v Šanci snad vždy předvedli ukázkovou parodii aktuálních televizních formátu způsobem jim vlastním, tedy ujetým. Některé scénky jsou dodnes kultovní Tabúú, 7 čili sedm dní, anebo Receptář. Můžeme ovšem vzpomenout i na legendární scénky Jiřího Wimmera Ostrava a Dirigent, či Mrazík Martina Dejdara. Šance měla vždy podle mého názoru výkyvy v kvalitě, něco bylo dobré, něco o trochu méně a později mnohdy i uměle vtipná, leč stále svého času velmi snesitelný a občas i zajímavý pořad. 60% ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních mohykánů kvalitní a celkem inteligentní zábavy. Bohužel byl vytěsněn degenerujícími vkusem diváků po nástupu estrád a la TV Nova, která tento žánr zcela zabila. Dnes jeho místo nahradili zpívající nýmandi a Ordinace. Ale zpět k Šanci. Ta dokázala vytěžit a v novém neotřelém kabátě přetavit pořady jako Televarieté či Možná přijde i kouzelník. Na tomto pořadu se doslova udělali lidé jako Izer, Dobrodinský, Mládek (do té doby znám spíš jako muzikant) a další, kteří se pak neštítili vlézt do pořadu Novotnému a podobným obskurním karikaturám. Škoda, že je to už jen dávná historie, na kterou sedá prach. ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele

Příjemný pořad v režii moderátorů Miroslava Vladyky a Josefa Dvořáka, který byl naplněn celou řadou velmi povedených čísel napříč všemi uměleckými obory - zpěv, tanec, imitace, skeče a mnoho dalšího. Mě osobně nejvíce bavily a vlastně baví stále výstupy Marka Dobrodinského se Zdeňkem Izerem, které podle mého názoru patřily k tomu nejlepšímu, co tento pořad nabízel. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tradiční zábavná show mého mládí. Sledoval jsem ji pravidelně a docela se u toho i bavil. Znělku si pamatuji do dneška, stejně jako příjemnou dvojici Dvořák + Vladyka. Nikdy se k ní pravděpodobně již nevrátím, zase takový zázrak to nebyl, ale mnoho dnešních podobných show ji nesahá ani po kotníky. Poctivé tři hvězdy jsou tak akorát. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vy, ale já naprosto miluju Šanci, jak s Martinem Dejdarem, tak s Josefem Dvořákem a Mirkem Vladykou. Pořád u mě samozřejmě převažují ty díly, ve kterých se objevil někdo z Ypsilonky s příspěvkem od Miroslava Kořínka (hudebník z Ypsilonky). A úplně ty nejlepší jsou s přítomností Oldřicha Kaisera. Naprosto skvělý byl nečekaně 💧„Smutný letter“💧 nebo 🎻„Montiho čardáš“🎻 - Oldřich Kaiser spolu s Miroslavem Kořínkem vyhráli v hudební kategorii první místo za svůj velkolepý a velmi originálně pojatý „Čárdyho Montáž“ a dostali andulku. Není tohle sen? (je 👍🏻) Dokonce se, tuším že v kuriozitách, objevil pan Gregor, co umí mluvit pozpátku. Byl i v pořadu Možná přijde i kouzelník a já tomu nevěřila. Tohle je podle mě poslední porevoluční pořad, který za něco stál, i když byly díly postupem času slabší. V 90. letech už to byly víceméně jen bizáry. Tenhle pořad ještě měl nějakou úroveň. Vlastně ještě aby ne, když je autorem ✨František Polák✨. ()

Galerie (69)

Reklama

Reklama