Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kirk Bennett je odsouzen k smrti za vraždu barové zpěvačky. Jeho žena se pokouší prokázat jeho nevinu za pomoci exmanžela oběti. Dvojice pátrá po broži ve tvaru srdce, jejíž poslední vlastník bude zároveň i vrahem. Pátrání je zavádí do nočního klubu, který vlastní pochybný Marko (Peter Lorre). Ústřední pár se postupem času čím dál tím víc sbližuje, vše však končí překvapivým, alkoholovým oparem zahaleným finále. (KmK)

(více)

Recenze (15)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak tady se bude přehodnocovat moje noirová topka. Nečekal jsem že jí ještě někdy něco nabourá. A rozhodně ne, že to bude zrovna Black Angel. Absolutní bomba. Scenáristicky, filmařsky i herecky. Smysluplnější komentář později, nejdřív se musím uklidnit a vyspat. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pomalý, na romantickú linku možno až prílš hrajúci noir, pre dobu vzniku s prekvapivým "lift in one shot" úvodným záberom. Záverečné rozuzlenie je síce prekvapivé, ovšem skôr smerom k úsmevnému pokývnutiu hlavou nad jeho nevierohodnosťou. Pamätihodné dialógy tu nehľadajte, naopak - treba si užiť sekvencie s výborným Peter Lorrem a hlavne časti, v ktorých ústredné duo vystupuje v baroch a z plátna vtedy na vás vanie nonšalantne štýlová atmosféra noirovo osudových a smutných momentov. Niekde medzi 70-80%. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář, ale k absolutnímu nadšení mi chybí výjimečnější režisér a charismatičtější představitelka hlavní hrdinky. Jinak moc dobrý nízkorozpočtový noir. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Takový noirový Dr. Jekyll a pan Hyde, z něhož vám v paměti utkví zejména řada ne zcela standardních filmařských vychytávek (zvláště úvodní nájezd do hotelového okna) a geniální práce s hudbou. Nelze než doporučit. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nudná presladená noirovka. Úvod je úžasný a záver sa tiež dá, no celá pasáž v klube je neskonale natiahnutá. Not my glass of whisky. 5/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi vysokonadpriemerny noir film od rezisera Roy William Neilla, ktory ma v sebe klasicke atributy noir filmov. Patranie po akejsi veci ma hodne do seba, dialogy vyborne a Dan Duryea ulohu zvladol obstojne : 82 % ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Bezchybne obsadený Peter Lorre! A ešte aj Dan Duryea má o chlp sympatickejšiu postavu než svoje slizké party vo Woman in the Window či Scarlet Street. A nezabudnime na niekoľko "vychytávkových" scén: štýlový úvod alebo slušnú snovú sekvenciu. Spokojnosť. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Melodramatický odvar ze staršího thrilleru PHANTOM LADY. Děje je poskrovnu a je dost jednotvárný (většinou se odehrává v baru Rio's), objevování stop není moc zajímavé, osud odsouzence je nám brzy lhostejný. Obraty jako "žena v domácnosti je rázem skvělou barovou zpěvačkou" nepřidají na uvěřitelnosti. Až posledních 20 minut vynahrazuje všechno to, co v první hodině citelně chybělo, a dává důvod si film přece jen ještě někdy pustit. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Luxusni noir, tak jak ma byt...nadherna Constance (mozna skoda, ze ji neprohodili s June Vincent...ale ona nakonec ta jeji naivka taky nebyla svym zpusobem marna), padouch Peter Lorre tak jak ho mame radi, sladka Marion Martin, a vyjimecna muzika. "Heartbreak" si pohvizduju uz asi tyden...nedokazal jsem to najit na netu jako nejakou mp3, a ani jsem nedokazal vypatrat, ktera zpevacka to zpiva. To jsem sam sebe zklamal...kdyby jste nekdo pomohli, budu rad. :-) 4+ ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Skoro bych dal čtyři, ale ten konec opravdu trochu pokulává. Mimo mísu... zaujala mě nádherná kuchyňská linka přes celou kuchyň v roce 46. ()

Reklama

Reklama