Reklama

Reklama

Noční vlak

  • USA Night Train (více)
TV spot

Dva cestující (Leelee Sobieski, Steve Zahn) a průvodčí (Danny Glover) zjistí, že v nočním vlaku zemřel člověk. Neznámý měl u sebe malou schránku s diamanty obrovské ceny, které by si rádi nechali pro sebe. Rozhodnou se proto předstírat, že muž do vlaku nikdy nenastoupil a shodit jeho tělo do řeky, přes kterou bude vlak přejíždět. Jejich plán jak se zbavit mrtvoly se vyhrotí až k bodu, kdy musejí rozsekat tělo na kousky, které by se vešly do malého kufru. A pak zbývá už jen rozdělit kořist... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Zajímavé... Ani nevím co k tomu napsat... Možná mě napadá, že posledních 20-minut, kdy každý střílel na každého a každý zabíjel každého bylo trošku absurdní a ubralo to na kreditu filmu.. Do té doby jsem uvažoval dokonce i o 4*, protože byl film zajimavý a napínavý, díky zmiňované 20-minutovce dávám 3* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak tam Leelee Sobieski masakrovala toho nedodělka to nemělo chybu, tu hlavu jak hodila do kufru, to jsem nemoh. Tahle holka je fakt sexy doslova na zavolání a klidně přitom může zrovna porcovat chlapa. Hodně jsem jí fandil i když to byla asi největší svině v celým vlaku. Samotný film v sobě skrývá zajímavou postupku, nejdřív je to černá komedie, pak napětí, pak Leeleee (tohle křestní jméno vymyslel asi nějakej koktající číňan ) ukáže kozy, pak už je to jen blbost, která se ve finále mění na blbost násobenou dvěma. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak Vám nevím... je to parodie nebo nevydařený laciný trik? Ve filmu sice nějaká nadsázka je, vcelku sympatický je hlavní herecký trojlístek, jemužnevévodí D.Glover, ale L.Sobieski, ale extrémně nízké náklady tak snižují výslednou hodnotu filmu dosti dolů..... 30% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný rutinný filmík na jedno pozretie. Príbeh nie je ničím výnimočným, po čase sa mi začali prelínať rôzne námety z iných filmov, no nič grandiózne som ani nečakal, takže až taký sklamaný som nebol. Trošku ma iritovala tá snová kamera a príliš nasilu zamotaný záver s pomerne jednoduchou pointou. 55%. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda akční filmy, horory či trilery, ale tohle mě od začátku do konce bavilo. Vždycky jsem odhadovala, co bude následovat, leč většinou neodhadla. Dobré na tom bylo, že další scéna byla lepší, než ta, co mě napadla. Závěr neměl chybu. Nebezpečná skříňka, kterou bere do rukou dítě. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

´´Každý kdo to uvidí bude do rána mrtvý.´´ - Citace z filmu. Musím říct, že zatím žiji. Celé se to táhne v hodně zvláštní atmosféře a animace vlaku je malinko úsměvná. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co tenhle film vlastně byl. Určitě nebyl akční, ale jestli to byla černá komedie nebo thriler fakt nevím. Připadalo mně to jako televizní inscenace,což mně vzhledem k obsazení zklamalo. Přitom nápad nebyl určitě špatný, ale ten zbytek... Nejvíc mě na tomhle filmu zaujala Leelee Sobiesky, která si nejspíš svojí roli náležitě užila. S bídou 30 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nočný vlak som pozeral čisto kvôli základným pudom, mám totiž slabosť pre nedocenenú neortodoxnú krásku Leelee Sobieski a jej výrazné nielen herecké prednosti. Z filmu sa prekvapivo vyklbal zaujímavo napísaný napínavý triler, ktorý hravo prekoná väčšinu tuctových áčkových trilerov v kinách, ktoré svojou predvídateľnosťou vyvolájavú nutkanie si vypýtať naspäť vstupné. Hviezdnym obsadením tento defekt zakryť nedokážu, Nočný vlak naopak svojimi známymi, ale nie priamo hviezdnymi tvárami poteší. Takto si predstavujem scenáristické cvičenie na tému napínavý triler na uzavretom priestore, napríklad ako diplomovú prácu. Film skvele graduje a je aj fajn vypointovaný a nakoniec ma ani nemrzela lacná produkcia, bohviečo by z toho vzniklo, ak by sa do toho oprelo veľké štúdio a začalo by sa prepisovať a pridávať zbytočná akcia. Dany Glover po dlhšom čase príjemne herecky prekvapil a myslím, že všetky postavy majú svoj logický vývoj. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ja nevim proč, ale i když to bylo takový doost levný, tak tenhle thriller měl fakt super atmosféru a bavilo mě to. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Neuveriteľne blbé a zároveň rovnako zábavné béčko. Coolovejšie modely vlaku som videl asi naposledy len v Derailed so Jeanom-Claudom, ale v rámci nejakej PC hry by sa vynímali ozaj pekne.Rozpočet nepustí... Vlak ako z 50-tych rokov, totálne vianočná rozprávková tlmená kamera, asi 3 interiéry (ktoré majú predstavovať vlak), kopec debilných no zábavných postáv, sem tam nejaký ten čierny humor, poriadne zamotaný (samozrejme že nelogický) dej, posledná polhodina je tak poprepletaná, že som si pomaly myslel, že kľúčovou postavou bude pes čivava, aby to celé bolo zaklincované tým najdebilnejším možným záverom. Takéto sranda krátke jednohubky fakt môžem!:) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

I v televizní produkci může vzniknout zajímavý thriller. Thriller, protože nejde o horor Půlnoční vlak, tyto názvy se vám mohou plést. Ve stejné době na český trh přišly dva filmy na DVD, a může se to plést. Tento thriller je televizní, jedna scéna vlaku a tři lidé v podstatě - Danny Glover, Steve Zahn a Leelee Sobieski. Nejde o nějak hrozně moc vymakaný film, spíš průměr. Ale scenáristicky a žánrově je zvládnutý dokonale, až by se i z tohoto průměru mohli čeští filmaři učit. Do vlaku nastoupí podivný muž, který vzápětí zemře. U sebe má krabičku a v ní poklad nedozírné hodnoty. Jak se zachovají spolucestující a výpravčí? Samozřejmě, nijak hezky, žádná pieta se nekoná a vše je dobré k tomu získat poklad pro sebe. Film navíc sem tam nabídne specifický černý humor, jímž připomene např. Potíže s Harrym, několik sice očekávaných, ale dobře vypointovaných a natočených zvratů, takže se na film dobře kouká a rychle utíká, jako ten vlak.K tomu si připočtěme mírné přesahy do žanru hororu, jeden ve stylu Anděla smrti, a nesmím zapomenout na jednu Glumovu hlášku z Pána prstenů... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdybych to přirovnala jízdě vlakem: na začátku zajímavá atmosféra. Slušné tempo, které ještě zrychlí absurdní vyvražďovačkou, začne v posledních 20 minutách hodně zvolňovat, až se dokodrcá do konce, kde narazí. Hlavní příčiny havárie jsou 1, stokrát omletý konec, 2, absolutní nevysvětlení, co to bylo za krabičku, která vše způsobila. _____ Hitchcock takovým věcem říkal - tuším - McGuffin. Něco, za čím se ženou ve filmech špioni, dobrodruzi atd.. Ta věc sama o sobě není pro film důležitá, je jen záminkou, proč se postavy pouštějí do nebezpečí. Ale nějak vysvětlit by se měla, i kdyby to bylo absurdní. ____ Konec je pro mne zklamáním, kvůli kterému snižuji o jednu hvězdu hodnocení. /24. 8. 12./ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Night Train mi byl doporučen na dnes již bohužel neexistujících hororových webovkách jako hodně dobrý film. Po jeho zhlédnutí však musím souhlasit s řadou komentářů, které jsou zde, že s hororovým žánrem to nemá nic společného a ani k němu není uvedený. Nad označením mysteriózní thriller se dá uvažovat, ale pouze v souvislosti s tajemnou skříňkou a jejím obsahem, který naše oči nikdy neuvidí. Byl to od tvůrců dobrý tah, alespoň nechali naplno pracovat naší představivost, leč s tímto nápadem nedokázali naplno pracovat a dál rozvíjet. Zůstalo pouze u myšlenky. Scénárista se totiž více věnoval akční stránce a některé scény připomínaly spíše černou komedii. Kdo další zemře a jak? Dobrá otázka, u které nesmíte však příliš přemýšlet. První polovina filmu byla hodně dobrá, ale jak se blížil konec, byla z toho cítit spíše marnost. Ledabylé zabíjení každého kdo se ve vlaku objevil, přestalo být kvůli vyvolanému chaosu zajímavé. Spíš mi přišlo, že režisér to chtěl mít už rychle za sebou, kreativní nápady docházely a jediné co mi na chvíli utkví v paměti, je docela dobré obsazení hlavní trojice. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavá nevyzpytatelná Sobieska a otravný vypočitatelný šašek Zahn se po letech opět potkali ve filmu, konkrétně ve vlaku, a tentokrát to myslím dopadlo ještě o hvězdu líp než minule (Joy Ride, 2001). Do hlavního hereckého tria k nim produkce přihodila skvělého průvodčího Glovera, černogroteskně-detektivní zápletku scénárista lehce okořenil metafyzickým mysterióznem a na světě je zábavná a záživná černá komedie, která nejspíš skončí poněkud jinak, než si většina z vás bude myslet. Film bez zásadní chyby, ale na pátou to přece jenom není (televizní look, kinklající se ručka). A propos zajímalo by mě, co by se v té krabičce ukázalo mně. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Vodka Kalašnikov od stejného výrobce, jako zbraně. Nebojte, dejte si. To je přivítání ve vlaku, to se tady nestane. Jinak ten vlak působil moc digitálně a spousta záběrů se opakovalo. A Miles? K jeho výcviku nepatří, jak se zbavovat mrtvol. Sekáček a psychotická ženská, to je správná kombinace. Každý vidí, to co chce, tak bacha na duši!!! Jinak velice povedený záběr byl na stojící vlak a vedle něj to policejní auto. To se opravdu povedlo. Jinak film je strašně jednoduchý a laciný jak Ruská vodka. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Temné, strašidelné s podivným príbehom, ale hlúpym dejom. Akcia však je, ale na bežný film to pôsobí zbytočne drasticky, na to, že nejde o horor. Pointa filmu je obstojná, lenže skúste nezaspať alebo nezastaviť si tento film, je to nuda. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tento film mne jen utvrdil v přesvědčení, že jméno Dannyho Glovera bych měl brát jako výstrahu "pozor, béčko". Ze začátku to vypadá zajímavě a párkrát jsem dokonce zpozorněl, ale nakonec se z toho vyklubala zase obyčejná nízkorozpočtová nuda, která díky bohu nikdy nedorazí do kin. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý, komorní filmeček. Perfektní atmosféra a napjetí, které se dá krájet. K tomu velice šikovná Sobieski a veterán Glover. Jenom škoda velice odfláknutého konce. Ale já jsem se svezl velice rád, naštěstí jenom jako divák. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ten, kto filmu pripísal žáner "akčný", to spackal skoro tak isto ako tvorcovia celý film. Bakelitovú vizáž človek ešte odpustí, no skutočnosť, že domrvili pomerne dobrý scenár, tú im neodpustí nikto. Režisér a dramaturg by si zaslúžili II. nápravno výchovnú skupinu a zbytok štábu jednotku s voľným pohybom. Tam by všetci mali dosť času na to, aby porozmýšľali, ako robiť svoju prácu lepšie aj pri nedostatku talentu a v neposlednom rade pozrieť si film Six Shooter, aby videli, ako má čierna krimi komédia vyzerať. 3 roky, aj to len vďaka podarenému scenáru. ()

Reklama

Reklama