Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvyklá romantická komedie o lásce a osudu přináší příběh mladého reklamního textaře (Joseph Gordon-Levitt), který až dosud zoufale a bezúspěšně hledal dívku svých snů… A teď to vypadá, že by jeho nová kolegyně Summer Finn (Zooey Deschanel) mohla být tou “pravou”. Ale 500 dní jejich nekonvenčního vztahu dokazuje (na přeskáčku), že cesta ke štěstí může být nepředvídatelná, nekontrolovatelná — a neskutečně zábavná! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 688)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tom pracuje ako textár "pohľadníc". Žije pomerne usporiadaným životom, akurát mu chýba to najvzácnejšie - láska. Je presvedčený, že nemá na vzťahy šťastie, o prejave hlbokých citov niet ani reči. Až príde deň číslo jedna a "náhodné" stretnutie s krásnou Summer. No je to naozaj tá pravá? Veľmi zaujímavo, nápadito a pekne natočený film plný myšlienok, vhodných pre kohokoľvek, kto má problém vyrovnať sa s rúcajúcim sa vzťahom. Láske o ktorej sme boli skalopevne presvedčený, že iná, lepšia, náš už nepostretne. A ponaučenie či pointa záveru? Jedno staré príslovie hovorí: "V mori nepláva iba jedna ryba". "Múdre" hlavy vedcov tvrdia, že človek sa za život dokáže zamilovať 3-4 krát v 5 až 10 ročných intervaloch. Netreba teda zúfať!! Človek naozaj NIKDY nevie či na nás niekde predsa len nečaká niečo lepšie. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Filmy jsou jako když chcete sbalit holku. Záleží na načasování a rytmusu. Stačí jeden jediný záběr o sekundu později a feeling se změní... Já holky balit neumím, ale kurva tak rád bych se nechal sbalit Markem Webbem... Málo u které komedie jsem se zasmál tak nahlas, jako právě u této, a u málo kterého filmu jsem tak moc soucitil s hlavním hrdinou, jako u tohoto :D. Od prvních titulků a od prvního záběru, nebo odkazů na britské smutné písničky, si mě to získalo a nepustilo mě to. Rozchod s tímto snímkem byl pro mě dost náročnej. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hlavní roli tu hraje klon Heatha Ledgera. A hraje jí dobře. Film se mi moc líbil a oceňuju ty vkusné odkazy na Bergmana a další filmovou klasiku. Taktéž chválím hrátky, nebo rozpůlení obrazu na expectations a reality je velice nápaditým prvkem. Jedinné, co nechápu je, že se do Zooey Deschanel aka Summer tak zamiloval. Mě nepřišla nijak výjimečná. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Svěží neotřelý přístup k látce a vynikající casting. Dvě hlavní devizy této zajímavě podané a pozitivně naladěné komedie, kde vlna vážnosti a místy nahořkle cynického podtónu skvěle rezonuje s archetypální premisou všech romantických filmů - láska a vše kolem ní. Webb to trefil dobře, je to ze života. Avšak ačkoliv se to tváří místy dospěle a zrale, je to ve skutečnosti teen problematika každým coulem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dva neuvěřitelně příjemní lidé - Joseph Gordon-Levitt a Zooey Deschanel. Nádherný romantický příběh mezi nima. Do toho skvělá romanticky příjemná hudba a atmosféra, která se v žádném jiném filmu nedá nahradit. 500 dní se Summer byla romantika jako blázen a já jsem rád, že scénáristi stále na poli romantiky dokážou být originální, protože co jiného, než právě romantika v originálním pojetí dokáže být skutečnou romantikou pro nás všechny. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (35)

  • V titulcích byste marně hledali jméno Harrisona Forda, jeho tvář se ale ve filmu objeví: ve scéně, kde se Tom (Joseph Gordon-Levitt) prohlíží v jedné z výloh ve městě a spatří právě Fordovu podobiznu. (DruidKarel)

Související novinky

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

500 dní se Spider-Manem

500 dní se Spider-Manem

22.01.2010

Studio Sony/Columbia to bere hopem. Je to pár dní, co se z pavučiny vysvobodil Sam Raimi, a už v ní uvázl Marc Webb. Ten po dlouhé a plodné kariéře tvůrce hudebních videoklipů loni celovečerně… (více)

Reklama

Reklama