Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletá Čizuko Mikamo, dědička bohaté rodiny, se stala objetí krutého osudu – její rodiče zemřeli při autonehodě. Čizuko nyní žije jen se svou tetou a strýcem, kteří se jí, aby získali veškerý majetek, pokoušejí pomalu připravit o život přidáváním jedu do jídla. Jediné, co proti tomu může Čizuko dělat, je držet hladovku. Tímto tempem by ale brzy zemřela na nedostatek živin, naštěstí pro ni tu je ještě nechvalně proslulý zloděj Dvaceti tváří, který ji zachrání – odvádí ji od strýce a tety pryč mezi zlodějskou chásku. Zde Čizuko prožívá nejkrásnější chvíle svého života. Štěstí však netrvá dlouho… (Zíza)

(více)

Recenze (6)

T2 

všechny recenze uživatele

zaujalo, animácia klasicky dobrá, príbeh má stále čo ponúknuť má dobré podfarbenie, slušná akcia, videl prvé 3diely /60%/ (videl na festivale Comics Salon 2012) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Třebaže příběh Chiko nepatří k těm vyloženě slabým, fanfáry lze bez problémů nechat ve futrálech. Velepická anime, kterým se Dcera 20 Tváří tváří být, mívají ve svých nejlepších podobách příběh ve tvaru velmi velkého uzlu, který je radost rozplétat. Chiko je spíš volně loženým provazem z nějž visí provázky menší. Jednotlivé "arcy", ze kterých je seriál poskládán, mají veskrze průměrnou úroveň a ve zkrácené podobě představují v anime již viděná (a lépe zpracovaná) témata. SPOILER - Příběh zhrzené lásky zakončený tragickou konfrontací? Je tu a stojí na tom, že kdysi dávno si jeho hrdinové nezvládli promluvit. Teď to dohánějí v boji. Příběh šíleného vědce-ničitele, který prošel neuvěřitelnou z laskavého učitele? Samo. A těch vědců, kteří se mění v nebezpečné je tu víc. KONEC SPOILERU. Hlavní problém ale vidím v mnohdy nedostatečném osvětlení chování postav, a to nejen co je jejich motivací týká. V prvním "arcu" např. jistý zločinec (Tora) touží zlikvidovat bandu 20 Tváří. Objevuje se v průběhu děje poměrně náhodně, jeho jediným důvodem je snad jen jakási pofidérní touha po slávě a víc se jeho postava neřeší. Tohle náhodné objevování je ostatně velkou devízou i samotného 20 Tváří. Když v druhé půlce hrozí nějaká katastrofa, vyleze ze stínu a zasáhne. Co však dělal ve zbylém čase? Jinak sympatický detektiv Akechi, který po 20 Tvářích pátrá... pátrá... nevíme jak. Ale vždy se objeví tam, kde se něco děje. Štěstí je, že nejfrekventovanější postava, Chiko, má v sobě i nejvíc kouzla a logiky. SPOILER. Dost mi vadila pramalá logika některých činů. Proč vlastně vůbec 20 Tváří svěřil Chiko tajemství 4. skupenství. Proč to udělal tak komplikovaně? Proč jí vystavil nebezpečí? Vždyť mohl jednat mnohem logičtěji (a v tom byl představen jako machr). KONEC SPOILERU. A dalo by se v tom pokračovat, byť ne zase extra dlouho. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jak to říct... nejsem spokojená s provedením? Začátek vypadá opravdu slibně - vezmu ji, naučí spousty, po smrti zase vrátí... A teď Chiko, teď objev o co mu vlastně šlo. Jo, tak o vodu... Není to špatné, je to snadno koukatelné, ale prostě já si třeba neodnáším ten pocit, že jsem viděla něco... sakra, jak to říct... "Něco". Body dávám za opening, ten se mi líbil - pěkná písnička -, ale během některých dílů, obzvláště těch posledních, jsem se občas nachytala při tom, jak se nudím a přemýšlím, jestli to nemám trochu posunout... Naštěstí Ken-niichan tu sem tam byl, tak aspoň něco. A 22. díl... zbytečný? Pomalu slibující něco, co divák nikdy nedostane ;-) ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Imho bude oficiální anglický název "The Daughter of Twenty Faces", což je taky vesměs doslovný překlad originálního názvu... Twenty Faces si nezasluhuje klišoidní přezdívku jako "Phantom Thief". Jinak seriál je to hodně povedený. Anime o noblesních zlodějích je plno, ale Twenty Faces jde hodně nad jejich průměr. Navozuje to atmosféru přesně podle mých představ pro daný žánr. Děj také ubíhá potěšitelně rychle a obsahuje zvraty, které od dobrého anime očekávám. Jediné, co by se tomu snad dalo vytknout, je dost úsměvný přístup k vědě (a tím pádem i jádro hlavní zápletky). Ale kdybych kvůli tomu strhával *, tak bych 5* nemohl dát opravdu ničemu. Hodnoceno po 21 dílech z 22, ovšem nebude velký SPOILER, když řeknu, že hlavní část děje naprosto končí v 21. díle. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

No nato že to bolo trochu nemastné, neslané ba až niekedy príliš klišé, o nesmrteľnosti niektorých postáv nehovorím sa to dalo v celku dobre pozerať. Kresba, hudba v pohode no čo sa týka príbehu a deju ten je bodom úrazu. Čo je dobré je akási obmena v motívoch (záporákoch), kedy seriál akoby mení svoj obsah, avšak pôsobí trochu nevýrazne. Tak isto je v seriály plno hluchých momentov, ktoré by možno kratšou stopážou zanikli. No zvažujem medzi 6-7 ale asi tých sedem, že ma to trochu chytilo + za prvé tri diely vo veľkom na Istrocone. PS. Ion cannon ready! ()

janovrom 

všechny recenze uživatele

Opravdu se mi líbíla první část se zloději, hudba k tomu byla výborná. Byla taková veselá a dobře dokreslovala to jejich kradení. Hlavní hrdinka Chiko byla ze všech stran skvělá - animace, hlas, chování. Celkově zápletka nebyla špatná a dal bych tomu 70%, 4* si to ale nezaslouží, takže jen 3*. ()

Reklama

Reklama