Reklama

Reklama

VOD (1)

Oblíbený pořad Jak se staví sen – zajímavé, často i nečekané bytové proměny a lidské osudy, které nejsou jako z románů se šťastným koncem. Diváci mohou sledovat zajímavé proměny bydlení. Nejde však jen o interiér, ale také o změnu zažitých stereotypů, nebo dokonce o změnu životních postojů. V každé epizodě se seznámíme s jednou rodinou, která sní o lepším bydlení. A právě jejich sen se stává výzvou pro dvojici designérů. Ti pak musejí během pouhých několika dnů proměnit staré a nefunkční bydlení v domov snů. Ale když k tomu rodině leckdy nestačily celé roky, budou to vůbec designéři schopni zvládnout za tak krátkou dobu? Pojďte stavět sny! (TV Prima)

(více)

Recenze (140)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Jak se staví sen" aneb "Bydlení je hra" či "Chalupa je hra" nebo "Zahrada je hra", kdo se v tom kuwa už má vyznat, vyberte si, ten se zabývá tím a tamten zas tamtím, moc se od sebe obsahem a strukturou neliší, snad jen že každý pořad se vysílá v jinou dobu a na jiné tv. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ráno vstanu, vyprázdním se, odejdu do práce a večer v totálně přestavěném bytě na WC nedoběhnu včas, neboť se tato místnost nachází v poněkud jiném kvadrantu než ráno. Všude samá veselá barvička, nová stěna či prach lapající nesmysl a já ženu tým designérů svinským krokem z mého domu. Tak by to dopadlo, kdybychom se někdy s "cejnarovci" potkali, ale na druhou stranu se celkem bavím, když si nadšení dobrovolníci nechávají přeměnit svůj domov k obrazu někoho jiného. Svůj domov si zkrátka dokážu zprznit sám a nepotřebuju k tomu tým organizovaných šílenců. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem téhle nepůvodní - našinci formou lacině a obsahem draze podbízivé - libo-lido matérii dal tolerantní aligistickou jednu hvězdičku, protože soudím, že i každý stádní bezduchý zoufalec má přece právo na své sny a je jeho tragédií, že si je nedokáže naplnit se svou rodinou sám a raději si nechá vnutit takovéto všelijaké instantní hnusy, ale... ALE! . . . Po náhodném zhlédnutí (ranní >fíhahůůl< tv 9.10.11) tohoto archivního dílu - http://prima.stream.cz/jak-se-stavi-sen/118547-jak-se-stavi-sen-klokanek - jsem své hodnocení přehodnotil. . . . Víc už tuhle sračku komentovat nebudu - nakonec PODÍVEJTE SE SAMI a pochopíte, ale jedno slůvko ještě přidám: SVINĚ!!! Tenhle díl je kvintesencí me(r)diálně-(ne)lidského sráčství - a za ten závěr - jednou JIM všem včetně prodejné pí šéfové a hlavně TÉ (nejmenované) zrůdě ty děti doufám(!) >za ty dary< naserou do úst! - - - - - (Vídáno občas nahodile na >primeroidní trdlovizi< , hodnocení kdysi mnohé, naprosto znechucený komentář po detailním nahlédnutí do >principů< zde jako šestasedmdesátý - 9.10.2011) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejveselejší poznatek na ČSFD o tomto pořadu je zajímavost jakéhosi TheMakera, který nás tím informuje, že zedníci, montážníci a vůbec tvůrci celé proměny (ať už kuchyně, obýváku nebo ložnice) mají na to jen 36 hodin. Skutečnou zajímavostí by ovšem bylo, kdyby uvedl, že se jedná o nějaký televizní fígl, kde vše musí vypadat hezky, ale skutečnost je většinou jiná. Čili tým tancujících a k šoumenství nucených designérů má pochopitelně spousty času si vše připravit dopředu (3D návrh, materiály apod.). Pořad je předtočen, tedy návštěvy a posezení s prodejci nábytku, koberců, světel nebo podlah jsou natočené v předstihu. Jinak by nebylo možné vše natáčet najednou v ten daný inkriminovaný den nebo víkend nebo by to bylo zbytečně drahé. Na takovou poctivost každý kašle. Problém je také se zednickými úpravami. Jsem si jistý, že mnozí diváci věří, že lze za dva dny zbourat příčku a postavit novou, rozvést elektřinu, vodu a plyn, nahodit zdi maltou a ihned vymalovat a ještě na to připlácnout skříně nebo linku, vyrovnat starou podlahu nivelačkou a hned sázet plouvoucí podlahu. To vše by šlo, leda že by tým supermanů nepoužíval vodu. Ano, vodu. Tu samou vodu, bez které klasickou maltu nebo nivelačku nenamícháte, i kdybyste se zbláznili. Prostě je to v takovém čase nemožné, ne z hlediska organizace nebo lidských zdrojů, ale z hlediska stavařiny. Pak je tu ještě jedna možnost. Tým to sice stihne zbourat a postavit a druhý tým na to pověsí hotovou sektorovou linku, ale už nám prostě neukážou, jak to těm nešťastníkům pak nabobtná, opadá nebo shnije. Je to takový navrch huj, uvnitř fuj. To samé s podlahami. Ještě jsem neviděl tak brutálně rychlou nivelačku, že hned po rozlití se už pokládá mirelon a podlaha samotná. Musejí nejspíš používat nějakou zázračnou nivelačku z Ruska nebo co, nebo je jim to prostě jedno anebo poslední možnost, totiž že přestavba sice trvá týdny, ale do televize se to sestřihá tak, že to vypadá na dva dny. V televizi to je děsně cool, ale horší je, že takový divák si pak myslí, že za dva dny jim zedníci vybourají a postaví nové jádro nebo pověsí novou linku na míru. Je to prostě nemožné. V pořadu, který byl tomuto vzorem, mají na takovou proměnu myslím měsíc. To už se dá brát vážně, ale takhle ne. Jinak je tento pořad docela zajímavý a částečně i inspirativní. Vždy se rád podívám, i když celou dobu nadávám. Moderátor je ovšem pro mne element, který těžko snáším. Tento pořad je prostě vějička na diváky, ale rozhodně ne nějaká sonda do solidní přeměny bytu. Kdo už takhle přeměňoval nebo se tím snad živí, mi dá jistě za pravdu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neznám okolnosti vzniku pořadu, nicméně Pavel Cejnar by se rád stal druhým Leošem Marešem a tomu, i když jeho renomé poměrně ztrácí na lesku, nesahá ani po kotníky!! Pojďme ničit.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Může poskytnout inspiraci ohledně vlastního bydlení, ale neuškodilo by ubrat křečovité snahy o vtipnost a více se zaměřit na předání většího množství informací či zkulturnění národa kýčařů;-) 40% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Charismatický pořad někdy s až arogantními designéry a asympatickými "klienty", Cejnarův duch tomu však dává "šťávu". ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle model zábavy je úplně strašný. Vezmete jednoho teplýho moderátora, pár sereblit, nejlépe z vlastních debilních pořadů, přidáte pár nešťastných pitomečků, blbečků a debilů, zamícháte, podusíte a ejhle, super sračka je na světě. Za mohutného kvičení, troubení a kreténského vřeštění do megafonu vám prokopnou zeď, aby ji následně polepili oranžovou tapetou s fialovýma puntíkama a drze se tváří, že je to in a módní, a kdo to nemá, nic není. Fuj, shit! ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná retardace a patos. Základ je vybrat nějakej sociální případ, ideálně rozvedená matka samoživitelka s postiženým dítětem, která bydlí v nějaký díře a která splácí exekuce po svém otci alkoholikovi a gamblerovi. Té by sice stačilo pár kusů slušného nábytku z nábytkové banky a lednička, pračka a sporák z druhé ruky, to se ale divákovi blbě prodává a navíc Oresi, Gorenje a Asko se potřebujou blejsknout svou novou modelovou řadou kuchyní, spotřebičů a nábytku. Tak se ze čtyř místností vyberou dvě, které se asi za osm set tisíc prvotřídně a zbytečně přehnaně luxusně zrekonstruují. Potom ještě velkoryse paní Ludmile nabídnou, že kdyby nevěděla co s dvěma sty tisíci, tak si může dle designových návrhů zrekonstruovat i hajzl a koupelnu. A jestli na to nemá, tak jí partner Home Credit nabídne výhodný úvěr. Takže by za cenu jedné kuchyně a jednoho obýváku mohli sto potřebným rodinám koupit novou pračku nebo deseti rodinám udělat "normální" rekonstrukci, ale to by přišli o jímavé záběry, jak paní Ludmila proskočí balícím papírem, slzí a nepoznává svůj byt... 0% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nápady jsou tam občas vesele nepraktické a kýčovitě otřesné, nicméně věřím, že každý si na tom najde trochu té inspirace a za dvě stovky papírových Palackých si předělá hajzl na luxusní kadiboudu s vyhřívaným prkýnkem, koberečkem se vzorem leopardí kůže, plochou televizí a šikovnou plastovou poličkou ve tvaru kosočtverce. Kdyby navíc producenti našli alespoň trochu sympatického moderátora, určitě by se pořad těšil větší oblibě, jelikož infantilní Cejnar je příjemný jako autonehoda a nebojím se říci, že právě kvůli němu se většině lidí chce zvracet, když přepnou na tento kutilský pořad o předělávkách interiéru. Doby Přemeta "Prkenné" Podlahy jsou ty tam a mně nezbývá, než se těmto zajímavým pořadům vyhnout, jelikož se nám je snaží vnutit moderní formou, která je prošpikována kulantními vtípky a osobitým přístupem dementních moderátorů. Amen. 35% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Cejnar byl rozhodně lepší DJ než moderátor. Ale to nic nemění na tom, že Jak se staví sen je totální pakárna. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Ono nestačí že to davaji v TV ja jsem to musel zažít dvakrát na živo! Oni se opravdu naserou všude, nemaji vkus a z pokoje vám udějí pokoj s tak hnusnýma barvama do očích bijící ze kterých vás bude bolet hlava nebo zrcadlovou místnost.. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

"Chtěli jsme aby ten strop byl jednak mladistvej a jednak glamour - takže avantgardní a jako do zámeckýho stylu" praví návrhářka v jedné z epizod. Inu, nakupujte u odborníků. A takhle je to, v tomto vysoce erudovanými odborníky přímo napěchovaném pořadu, se vším. Poté co jsem od jednoho z oněch profesionálů několik minut poslouchal, jak je nutné aby každá pohovka "měla svůj příběh" jsem byl již natolik zahlcen pro život naprosto nepostradatelnými informacemi, že "Jak se staví sen" se napříště snad ani nebudu chtít dozvědět. ()

Reklama

Reklama