Reklama

Reklama

VOD (1)

Oblíbený pořad Jak se staví sen – zajímavé, často i nečekané bytové proměny a lidské osudy, které nejsou jako z románů se šťastným koncem. Diváci mohou sledovat zajímavé proměny bydlení. Nejde však jen o interiér, ale také o změnu zažitých stereotypů, nebo dokonce o změnu životních postojů. V každé epizodě se seznámíme s jednou rodinou, která sní o lepším bydlení. A právě jejich sen se stává výzvou pro dvojici designérů. Ti pak musejí během pouhých několika dnů proměnit staré a nefunkční bydlení v domov snů. Ale když k tomu rodině leckdy nestačily celé roky, budou to vůbec designéři schopni zvládnout za tak krátkou dobu? Pojďte stavět sny! (TV Prima)

(více)

Recenze (140)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Super nápady, hezká inspirace, ale cenově dost na vysoké úrovni, kuchyň s obývákem za půl milionu... ne děkuji. Strašně mi tu chybí větší popisování toho, co tam ti designéři vůbec dělají, proč to tak dělají, jak by to bylo špatný, kdyby to udělali jinak, rady, vychytávky, srovnání půdorysů měněných místností... to by bylo tím přínosem, který bych tady potřebovala. Jinak je to bohužel jen bulvární reality show, což mě moc mrzí. Ale pokud je to záměr celého tohoto pořadu, tak nemůžu nic namítat a označim ho za průměr, nikoli podprůměr, jak bych to hodnotila u "kutilského" pořadu. ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná retardace a patos. Základ je vybrat nějakej sociální případ, ideálně rozvedená matka samoživitelka s postiženým dítětem, která bydlí v nějaký díře a která splácí exekuce po svém otci alkoholikovi a gamblerovi. Té by sice stačilo pár kusů slušného nábytku z nábytkové banky a lednička, pračka a sporák z druhé ruky, to se ale divákovi blbě prodává a navíc Oresi, Gorenje a Asko se potřebujou blejsknout svou novou modelovou řadou kuchyní, spotřebičů a nábytku. Tak se ze čtyř místností vyberou dvě, které se asi za osm set tisíc prvotřídně a zbytečně přehnaně luxusně zrekonstruují. Potom ještě velkoryse paní Ludmile nabídnou, že kdyby nevěděla co s dvěma sty tisíci, tak si může dle designových návrhů zrekonstruovat i hajzl a koupelnu. A jestli na to nemá, tak jí partner Home Credit nabídne výhodný úvěr. Takže by za cenu jedné kuchyně a jednoho obýváku mohli sto potřebným rodinám koupit novou pračku nebo deseti rodinám udělat "normální" rekonstrukci, ale to by přišli o jímavé záběry, jak paní Ludmila proskočí balícím papírem, slzí a nepoznává svůj byt... 0% ()

Reklama

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Problémem tohoto pořadu, je asi to, že každý má jiný vkus co se designu týče. Nedovedu si představit situaci, kdy mi nějaké studio třeba předělá celou kuchyň. Před několika měsíci jsem se přestěhoval do nového bytu a majitel mně upozornil na to, že kuchyňská linka ( nebo spíše celá kuchyň ) by potřebovala rekonstrukci, protože je stará. Když jsem kuchyň viděl poprvé, ihned jsem se do ní zamiloval, protože je sice stará a má popraskané dřevo a kamennou desku, ale je tak nádherná, že jsem se rozhodl ji postupně renovovat. Kdyby mi nějakej blboun vytrhal tu nádheru a dal mi tam místo toho sklo a hliník, ještě navíc v černo bílé variantě, tak mu asi zpřerážím hnáty. Navíc já mám rád světlé a veselé barvy, takže nepřipadá v úvahu že bych měl mít třeba skříň ve tmavě hnědém provedení. ¤¤ Neberu nikomu snahu dostat něco pro matku se třemi dětmi na které všichni kašlou, ale má to mít nějaké své meze a hlavně bych si asi nedovolil udělat nějakou předělávku bez konzultace z majitelem. Pořad, má určitě svůj smysl, a pomáhá lidem kteří nemají tu kliku že by mohly rekonstruovat, ale dělá taky reklamu různým firmám a společnostem. Nic proti tomu, v jednom podobném pořadu jsem narazil na firmu pro kterou dnes pracuji a která mně zaujala právě tím co dělá a vyrábí. Takže i v tomto ohledu má pořad své pozitiva. Zůstanu věrný svému průměrnému hodnocení a dávám 3 hvězdy - z poznámkou o barvách a stylu, který nemusí sedět všem. POZNÁMKA : ty ceny mně dokonale ohromily. Viděl jsem díl, kde za rekonstrukci kuchyně a obývacího pokoje, daly 480 000. Tak to je teda síla. Za trochu vyšší částku mám možnost koupit byt ve kterém momentálně bydlím a který má přes 90 metrů čtverečních. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem téhle nepůvodní - našinci formou lacině a obsahem draze podbízivé - libo-lido matérii dal tolerantní aligistickou jednu hvězdičku, protože soudím, že i každý stádní bezduchý zoufalec má přece právo na své sny a je jeho tragédií, že si je nedokáže naplnit se svou rodinou sám a raději si nechá vnutit takovéto všelijaké instantní hnusy, ale... ALE! . . . Po náhodném zhlédnutí (ranní >fíhahůůl< tv 9.10.11) tohoto archivního dílu - http://prima.stream.cz/jak-se-stavi-sen/118547-jak-se-stavi-sen-klokanek - jsem své hodnocení přehodnotil. . . . Víc už tuhle sračku komentovat nebudu - nakonec PODÍVEJTE SE SAMI a pochopíte, ale jedno slůvko ještě přidám: SVINĚ!!! Tenhle díl je kvintesencí me(r)diálně-(ne)lidského sráčství - a za ten závěr - jednou JIM všem včetně prodejné pí šéfové a hlavně TÉ (nejmenované) zrůdě ty děti doufám(!) >za ty dary< naserou do úst! - - - - - (Vídáno občas nahodile na >primeroidní trdlovizi< , hodnocení kdysi mnohé, naprosto znechucený komentář po detailním nahlédnutí do >principů< zde jako šestasedmdesátý - 9.10.2011) ()

Tyna31 

všechny recenze uživatele

Bydlení je hra mělo nápady, vytvořilo Vám byt opravdu podle vašich představ a troufám si říct, že bych jim svůj byt do rukou svěřila. Ale namyšlené kre*ény z Jak se staví sen bych si do bytu nikdy nepustila. Neumějí nic jiného než propagovat ten svůj nový moderní ´dizajn´, vašemu stylu bydlení se vysmívají a ještě ke všemu vám vyházejí nábytek absolutně nepřípustným stylem. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Nejdražší proměna stála 850 000 Kč. (M.B)
  • Za 10 let vysílání bylo natočeno celkem 15 sérií s 217 díly. (M.B)

Reklama

Reklama