Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze slova krize stalo zaklínadlo současnosti. Na počátku krize byly dluhy, lákavý a snadný život na úvěr je fajn, dokud se to nepřežene a člověk zjistí, žýe nemá na splátky. Když nemáme poprvé peníze, půjčíme si v jiné bance, podruhé od známého, potřetí od nebankovní společnosti... dluhová spirála se začíná roztáčet a smyčka se nekompromisně utahuje kolem mě i celé mojí rodiny. Tohle je klasický scénář zadlužení se špatným koncem. Celkový dluh českých domácností aktuálně přesahuje 900 miliard korun... Televizní seriál Krotitelé dluhů vysílaný Českou televizí reaguje právě na tento společenský problém a snaží se pomoci těm, kteří problémy s dluhy mají, a zároveň varovat ty, kteří o nějakém tom úvěru uvažují. Kde děláme nejčastěji chyby? Proč žiju každý měsíc od výplaty k výplatě? Jak z toho všeho ven a přitom zabezpečit rodinu? Jak se z toho všeho nezbláznit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co tady chcete hodnotit? Nápad ukázat finanční poradenství lidem s (obrovskými) dluhy včetně jejich časté nechápavosti a nulové snaze o nápravu? Nebo snad samotné lidi, kteří se v době půjček, hypoték a podvodníků dokážou zadlužit na dvě generace? První je fajn a varuje každého. To druhé je smutné, občas depresivní, ale také mnohem reálnější než většina reality-show. Obojí však dokáže těch 26 minut přikovat k do sedačky u televize... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Moderní formát reality show naroubovaný na veřejnoprávní rámec produkce České televize. Tak o čem to tedy je? Olga a Karel mají měsíční čistý příjem 26 tisíc Kč. Celkové výdaje jejich domácnosti pak měsíčně činí 33 tisíc... (coby dokumentární sociologická sonda či ilustrování příčin současné celosvětové hypoteční krize ovšem za *****) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hm, před dvaceti lety by si lidé na podobný pořad i lidé v něm ťukali na čelo, v dnešní době, bohužel, tvrdá realita! A bude prý ještě hůř.. Viděl jsem jeden díl o člověku, kterému nebylo takřka pomoci (jednoduché; větší výdaje než příjmy - není co řešit) a kde byl i renomovaný a školený ekonom se svými odborně vedenými radami takřka zbytečný a zaskočen. Na to nemusí být člověk ani studovaný, aby to lehce pochopil...Jako pomoc v té nejtěžší nouzi to ale člověk musí alespoň trochu ocenit..2+ ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Ahoj, jmenuju se Pepa a jsem kokot, který v práci bere 8 tisíc, mám auto na leasing a hypotéku na byt, za nezaplacený pokuty musím solit strašný úroky a ještě navíc jsem si vzal 5 půjček u lichváře s 1000% úrokem. Prosím, prosím, pomocte mi někdo. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Lidi utrácejí víc než vydělají, kupují zbytečné kraviny na lichvářské úvěry a pak se diví, že nemají peníze? Tento pořad je podle mě určen pro "intelektuálské" čtenářky Rytmů života, které se však na to nikdy nebudou dívat, natož se podle většinou rozumných rad řídit. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

O dost víc se mi líbila první lidštější série. Ta druhá je jen hrrr hrrr. Přesto dík za svižný návod jak na potíže a demonstraci toho, proč se vyvarovat půjčkám. 70%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Aneb jak jsou lidi blbí a dostávají se do finančních problémů. Je na týmu těchto lidi, aby jim s tím pomohli. ()

iamek

všechny recenze uživatele

Konečně trošku netradiční reality show na českých stanicích. Když jsem viděl některé díly tak jsem nevěřil svým očím jak jsou někteří lidé hloupý a zadluží se třeba na dvě generace. Takový poradce by se hodil do většiny českých rodin. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych mít dluhy a budu dělat vše proto, abych až začnu pracovat dluhy neměl. Lidi, kteří si berou půjčky jen aby měli novou televizi nebo mohli nakoupit plno dárků na Vánoce nebo aby jeli na týden k moři jsou pro mě slaboši. To radši budu 3 roky šetřit korunky, abych si pak užil třeba 14 dní v Karibiku. No a jinak asi nemám co k tomu víc říct. Lidi si nékdy zaslouží druhou šanci a proto je tu tento pořad. Odborníkům i těm lidem držím pěsti a ať se daří ;-) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad tvůrců zprostředkovat tento pořad. Vidíme naši společnost, ve které žijí lidé, kteří prostě neumějí zacházet s penězi:-) Opravdu žasnu nad některými "případy". ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Chybí mi širší záběr "krotitelů", protože ty lidi potřebujou občas i jinou odbornou pomoc než ekonomy ( např. bezdomovec-punkáč ), ale jinak je to záslužnej pořad... ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Já v oboru pracuji, takže se mi nápad mojí mateřské společnosti líbí. Podáno celkem jednoduše a srozumitelně, bez větších složitostí a s jasnou průhledností. Jinak obdivuji Tomáše Prouzu, opravdový profík. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Mám z toho trochu rozporuplné pocity. Ale každopádně uznávám, že jde především o velmi užitečný naučný pořad, srdnatě bojující s finanční negramotností národa. Jenom jestli by nebylo užitečnější zařadit něco takového spíš někam do vysílání pro školy... a pro lidi, kteří rozhodují o našem státním rozpočtu... ()

Reklama

Reklama