Reklama

Reklama

Osudné rozhodnutí

  • USA Like Dandelion Dust
Trailer

Obsahy(1)

Drama o mladém chlapci, který žije idylický život se svými adoptivními rodiči na pobřeží Floridy. Je to dokonalý život až do dne, kdy obdrží znepokojující telefonát, že jeho skuteční rodiče chtějí Joeyho zpět. Rozhodnutí soudu ho tak odtrhlo od jediného domova, který znal. Adoptivní rodina je odhodlána si udržet syna, kterého milují. Nová rodina chce začít život, který si vysnili a překonat problémy alkoholismu a domácího násilí, které je sužují. Joeyho budoucnost visí na vlásku. (Kryšpín)

(více)

Recenze (31)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

O tom, jak je systém děravý, když dovoluje "bývalému"alkoholikovi a násilníkovi získat zpátky svého syna, který byl dán k adopci. Nedovedu si něco takového představit, zažít to na vlastní kůži..po celou dobu mi z té situace a z toho, jak to mohlo dopadnout běhal mráz po zádech. Utrpení adoptivních rodičů bylo hmatatelné. Opravdu kvalitní emotivní drama, který si na nic než napínavý a dojemný příběh nehraje. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,...VIDÍM, ŽE SE VELMI SNAŽÍTE, ALE NEZMĚNÍ TO NIC NA TOM, ŽE VYTRHÁVÁTE CHLAPCE Z JEDINÝHO ŽIVOTA, KTERÝ ZNÁ. ŽIJE V JINÝM SVĚTĚ. MÁTE VŮBEC PONĚTÍ, CO TO S NÍM UDĚLÁ?“....... /// Spokojená rodina. Táta, máma, syn. Lehce za vodou, snad i proto jsou šťastní. ... To v Ohio – tatík vyšel z basy a mamka na něj čeká. ZAČÍT NOVÝ ŽIVOT! ,,Musím Ti něco říct“..... ,,NEVADÍ, DOSTANEME HO ZPÁTKY!“ No a pak ... alkoholik chce zpět svýho syna... musíme mu ho vrátit.... je to jeho šance na nápravu toho co zničil... a podobný zvratky zkurvenýho systému, kde chování tvorů (nazývajících se lidi) je až na druhým místě. Co očekávat od filmu, kde se bojuje o dítě, kde je jasně definováno dobro a víme, jak vypadá zlo? Určitě ne pohádku plnou vytlemenejch (třeba) medvědů. Ale emoce a víru ve šťastnej konec. Ovšem nezapomeňte – dramatický dramata je mít nemusí! Nezbejvá než věřit! Je fajn, že tvůrci nechtěli jen lacině vydírat a zápletku víc (a zajímavě) zdramatizovali. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět trpět dítě. 2.) Jsem milionář, kterýmu se socky chystaj vzít dítě. 3.) Thx za titule ,,Lilith“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Hodně citlivé téma a já jsem moc ráda, že neznám nikoho ve svém okolí, kdo by se s něčím tak smutným musel potýkat. Svým způsobem mně bylo líto všech zúčastněných, včetně malého Joeyho i když se tady kladl důraz hlavně na Jacka a Molly a jejich trýznivý boj právě o něj. Herecky na mě asi nejvíc zapůsobila Mira Sorvino, které jsem úlohu pravé maminky skutečně věřila. A i když jsem konec tak trochu předvídala, tak mě to zkloubení hlubokého smutku a současně velké radosti emotivně dostalo. I já jsem jako malá tolikrát foukala do pampelišek a měla tolik přání................ ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o rodičovské lásce a křehkém světě dětí. Emoce na každém rohu, které vás nevydírají, protože tak to bývá i ve skutečném životě. A proto dávám plný počet, i když by se našlo pár věcí k vytknutí, ale film jako celek ve mně zanechal nesmazatelnou stopu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zajímavě uchopené téma sváru mezi pokrevními a adoptivními rodiči, kdy oba páry jsou ochotné a rozhodnuté udělat pro "své" dítě cokoliv a přinést jakékoliv oběti. Občas to až příliš tahá za city, závěr je trošku romantický, ale přesto je to velice povedený film po celou dobu si udržující napětí. Zajímavý je i vhled do amerického sytému práce sociálky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi citlivý námet so slušným dramatickým spracovaním. Tak to vyzerá, keď sú zákony nad zdravým sedliackym rozumom, chudák chlapec.... Ale bolo by to zaujímavejšie, keby sa to skončilo alternatívnym koncom, emotívna stránka by v tom prípade iste išla ešte viac nahor. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mohli to na konci trochu zdramatizovať, akože im náhodou zrovna prestalo písať pero. Záverečná scéna, kedˇ mu dávala ten náhrdelník, tak všimnite si Bowerovú, jak tam len v pozadí stojí a čumí von z okna, to nemalo chybu! Je to taký zvláštny film, by som povedal. Ono, mne sa na takéto drámy dobre pozerá, ale kedˇ si to dáte ako rodina v nedeľu večer , tak už ten zvyšok nedele nič pred tou pondeľňajšiou rannou nezachráni. Preto doporučujem v sobotu! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nedobrovolně se po sedmi letech vzdát svého i nevlastního dítěte musí být velká životní rána. / Když po sedmi letech strávených ve vězení zjistíte, že máte syna, jste to právě vy, kdo jediný jej může vychovávat. Dvě těžké situace, které jednoduše rozhodne soud. A toto není jediný případ, jsou jich stovky, ale zákon je zákon a tomu není úniku. Dramaticky a citově velmi dobře zvládnuto, poteče nejedna slza a možná, když zvítězí rozum, všechno dobře dopadne. 75% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Neznámy film, a pritom taký silný príbeh s ťažkou situáciou na oboch stranách a s výbornými hereckými výkonmi .. odporúčam! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomalé a spíše televizně vyhlížející, ale v mnoha ohledech silné drama, o rodičích, kteří se chtějí polepšit, aby získali zpět své dítě, které zatím vede šťastný život u jiné rodiny. Herecky velice slušné, režijně méně. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jeden ze snímků, při kterém knedlík v krku houstne a nedovolí uvolnit napjatému sevření a vzácný případ boje diváka nad touhou vykonat krátkou exkurzi na konec - jenže, co když to není ten z úlevných (zde skvěle naděje předvádí, jakou silou vládne)? To raději zůstat dobrovolným zajatcem svých obav a čekat na vysvobození v podobě mateřské lásky - té pravé, skoro jako v biblickém příběhu o moudrém rozsudku krále Šalamouna. A pampelišky zřejmě fungují... ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Dva světy, jedno dítě, administrativní omyl. Jednoduché ingredience, které postačily k natočení strhujícího dramatu. Nepodbízívý scénář, který nestraně sleduje dění na obou stranách. Napětí, které se dá místy krájet. Citlivý přístup k tématu, které se dalo tak jednoduše domrvit. A v neposlední řadě působivá kamera a výborné herecké výkony, především Hausera a Sorvinové, u ní je však divák sledující nezávislou scénu na vysoký standart zvyklý. Dětská postava je odrazem chyby systému, nechápe, co se s ním děje a není účelně nasazováno aby vyhrotilo emoční scény, což chválím. Vrcholem snímku je scéna setkání obou mužů. A finále je jediným možným logickým vyústěním snímku, díky jistému zlomu zhruba ve dvou třetinách se dalo očekávat. Jedinou výtku mám k neoriginálnímu hudebnímu motivu. Film místy lehce klouže k patosu, ale Gunn to dokáže vždy v pravý moment utnout. Vlastně jedinou chybou na tomto snímku jsou nevkusné plakáty, díky kterým jsem tento snímek dlouho odsouval. Za pár šlupek hodně muziky. Škoda, tak nízkého počtu hodnocení. Lepší 4* ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Psát o réžii, kameře, hudbě a zpracování je úplně zbytečné, protože tady hraje první housle sám příběh...A to opravdu silný příběh...Dnešní dobře známá křesťanská spisovatelka Karen Kingbury má velký cit pro vykreslení postav...K tomu musí mít člověk opravdu dar...Mám rád, když mne film donutí k přemýšlení nad lidskými hodnotami...Rád si zajdu do kina na pořádné cool efekty, ale síla příběhu vždy u mne vede...Kéž by bylo víc takových filmů... ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Film, který mi dal přesně to, co jsem od něj čekala. Rodinné drama, které vás svým "happyendem" pohladí po duši a možná vás i rozpláče. 80% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film o tom, co se všechno může v životě přihodit a o tom, kam až sahá rodičovská láska.Nepodbízivý, netlačící na pilu, ale o to víc chytající za srdce.Všichni herci absolutně výborní, nebylo co vytknout.A až někdy uvidíte odkvétající pampelišku a vzpomenete si, třeba budete mít slzy na krajíčku jako já. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

trpeli mamy, trpeli otcovia (Božinku ako som neznášal Peppera ... hral ten chlap niekedy kladnú postavu ????) ale najviac trpel malý chlapec. Načo sú zákony keď trpia male deti !!!!! U mňa za film lepšia trojka. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(65/2013, DVDRip) / Trochu sa ma samozrejme netýkala tématika adopcií, preto som možno zostal ušetrený drásavého žďímania emócií snáď od prvej minúty. Každopadne jedná sa o citlivo natočený príbeh dvoch rodín, z ktorej som asi trošku viac fandil tej biologickej. Hlavne asi kvoli výkonu Barryho Peppera, ktorý podal síce trochu nenápadný, ale vysoko kvalitný výkon. (7/10) ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Rozhodnutí biologické matky bylo těžké, ale správné. Někdy láska znamená nechat jít, i když to bolí víc než cokoliv. Vždycky jsem odsuzovala matky, které své děti odloží a nestarají se o ně a za pár let přijdou a chtějí je zpátky do péče jako by se nic nestalo... Ale tady mi té matky na konci bylo i líto, i když jiný konec filmu by pro mě byl neúnosný. Jsem moc ráda, že to dopadlo dobře. ()

Reklama

Reklama