Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tak mile bláznivou mladou dívku jen tak nenajdeš. Audrey Hepburnová v hlavní roli americké komedie oceněné dvěma Oscary. Mezi nestárnoucí filmy určitě patří romantická komedie, jež vznikla podle stejnojmenné úspěšné knihy Trumana Capoteho. Vypráví o mladé, půvabné a emancipované dívce Holly Golightlyové, která v New Yorku poněkud lehkomyslné sní svůj sen o skvělé budoucnosti. Zatím však musí žít jen z "příspěvků na taxík a oblečení" od svých stálých pánských obdivovatelů. Její plány naruší seznámení se začínajícím spisovatelem Paulem, jenž se přistěhuje do domu, kde bydlí... (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (47)

Slaměný vdovec (1955)

  • V červnu 2011 byly později kultovní bílé šaty Marilyn Monroe vydraženy za 4,6 milionů amerických dolarů, což byla i v roce 2013 rekordní suma. Po zdanění a zpoplatnění se cena vyšplhala na 5,5 milionů amerických dolarů. Cena šatů převýšila předchozí rekord, a to „little black dress“ Audrey Hepburn ze Snídaně u Tiffanyho (1961), které byly vydraženy za 923 000 amerických dolarů. (bfa)

Související novinky

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama