Reklama

Reklama

Manéž Bolka Polívky

(pořad)
  • Československo Manéž Boleslava Polívky (více)
Talk-show / Komedie
Československo, 1987, 55x65 min

Režie:

Rudolf Chudoba

Scénář:

Bolek Polívka

Hudba:

Petr Hapka

Účinkují:

Bolek Polívka, Marie Rottrová, Jiří Pecha, Chantal Poullain, Lenka Filipová, Hana Hegerová, Arnošt Goldflam, Pavel Bobek, Miroslav Horníček, Jiří Stivín (více)
(další profese)

Od roku 1987 je pojem manéž spojen zejména s Bolkem Polívkou. Račte proto vstoupit do známé Manéže Bolka Polívky, která je někdy komickým obrazem našeho vlastního života a jindy fantazií světa klaunů. (Česká televize)

Recenze (123)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem byl na představení Bolka Polívky tady u nás a prostě umí. Byly to dvě a půl hodiny smíchu a neskutečné zábavy. Kde na ty nápady chodí mi však zůstává záhadou. Manéž sleduju vždy se zaujetím a očekáváním, co zase Bolek vymyslí. Jeho humor je osobitý, jedinečný a každopádně i zábavný. :-) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

V sobotním tisku dne 22.4.2017 vyjádřila renomovaná kritička Mirka Spáčilová názor, že když se televizní divák rozhodne dívat večer na film Ztraceni v Mnichově nebo na obnovenou Manéž, žádá si to diváka s mozkem. Co se týče toho filmu, tak je to možná pravda, ikdyž mě osobně se nelíbil. Pokud se jedná o Manéž, tak už dávno to pravda není. Ptám se, kde je ten skvělý klaun, improvizátor, mim a herec, kterému se vtipy dařily tak nějak lehce a mimochodem? Nevěřím, že to je jen stářím a množstvím vypitého alkoholu. Vždyť Manéže ještě za "komančů" jsme si vychutnávali, protože se dost často pouštěl na tenký led, pouštěl si "hubu na špacír" a riskoval tak minimálně zrušení pořadu. I v devadesátých letech měla Manéž výbornou úroveň, ale vstup do jedenadvacátého století se Bolkovi nevydařil. Jakoby pramen jeho osobitého humoru vyschnul. Dobré vtipy začínají být v menšině proti těm slabým a, bohužel i trapným. Ne jinak tomu bylo i včera, kdy jsem doufal, že po dvouleté pauze by se snad mohlo blýsknout na lepší časy. Kdepak, neblýsklo! Mělo mě varovat srovnání obou Dědictví, kdy to první dozrálo jak víno a právem se těší velké oblibě. Kdežto to druhé ve mě vyvolává hlavně smutek. Hodnocení Manéže měnit nebudu, neboť mi v ranných časech připravovala velmi hezké chvíle, ale myslím, že na případné další pokračování se už dívat nebudu. (7.1.2018) Tak tohle jsem opravdu nečekal! Jsem moc rád, že jsem nedodržel slib, že se už na to nebudu dívat. Konečně zase Manéž, kde ty dobré a výborné vtipy byly ve velké převaze. Fakt jsem se bavil! Vrcholem bylo pro mne vystoupení Hany Holišové! Pokud se však tato nesporně talentovaná herečka a zpěvačka bude nadále zahazovat ve stupidních, nekonečných seriálech, tak na ni lidé nebudou vzpomínat, jako na tu, kterou výborně zahrála Edith Piaf, ale jen jako na pseudohvězdu Ulice! ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Bolek Polívka je pro mě naprostý buran a člověk, který by neměl v televiz skoro co dělat. A oni mu dají ještě vlastní pořad. Děs. Ovšem uznávám, že sem tam se objevila nějaká povedená scénka a aji něco co mělo do sebe víc něž jen blbý hůmor, takže 2 hvězdičky. Jinak, kdyby se někdo divil, proč jsem se na to dívala, když nemám ráda POlívku, tak proto, že se na to díval tatínek a přepnout jsem to nemohla. :) ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

na manéži je vidět,jak někdy čas mění (můj) pohled na některý druh humoru...nemůžu jako da.silva říct,že by v osmdesátých letech pro mne byl pořad netrpělivě očekávanou událostí,ale dobře si pamatuju,jak jsem se u něj nasmála...je mi skoro líto,že teď se občas až útrpně kousnu do rtu,když náhodou - nevyhledávám - na některý kus narazím (škoda,že POMO byl v dobách plenek Manéže ještě školáček a já neměla internet,asi bych bodovala o hodně víc)...a nebooooo...možná ztrácím smysl pro humor?! :-) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Legendární zábavný pořad s Bolkem Polívkou, který bavil diváky před estrádami Tv Nova ještě v hluboké totalitě. Kvalita byla proměnlivá - od trapnosti po genialitu s nejlepší scénkou Tour de France s Karlem Šípem v hlavní roli. Dneska kdyby to nasadili v prime timeu tak to propadne, ale byly doby, kdy to frčelo. ()

Galerie (242)

Zajímavosti (6)

  • Už rok po své existenci potkal tvůrce pořadu roční zákaz vysílání Manéže. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pecha

Zemřel herec Jiří Pecha

28.02.2019

Svět opustil další známý český herec. Ve věku 74 let zemřel Jiří Pecha, nejlepší kamarád a častý herecký partner Bolka Polívky. Asi nejvíc jej proslavila role anděla ve filmu Dědictví aneb… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama