Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1910 opustil mladý Adolf Hitler (Tom Schilling) své rodné město, nejjižnější rakouskou provincii, a odcestoval do Vídně. S cílem dobýt celý svět jako slavný malíř chtěl ukázat svůj talent na Akademii výtvarného umění. Mladý umělec si pronajal pokoj v domě pro bezdomovce a čekal na svůj velký den. Svůj pokoj sdílel s židovským prodejcem knih Schlomem Herzlem (Götz George). S příchodem zprávy z Akademie o nepřijetí se ukazuje, že Hitler přecenil své umělecké schopnosti a jeho malý svět se hroutí. Hitler se nemůže vyrovnat s takovým ponížením a se ztracenou důvěrou v sebe samotného, chce skoncovat se svým životem.
Paradoxně je to právě Žid Schlomo, kdo ho nakonec přesvědčí, aby zkusil své štěstí v politice. Netrvá dlouho a Hitler se stane vedoucím místní radikální skupiny, která je známá díky svému násilnému chování.
Hořko-sladký absurdní film Mein Kampf je natočen podle divadelní hry George Taboriho, která našla svou cestu na světová pódia po vídeňské premiéře v roce 1987. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Buxholka 

všechny recenze uživatele

Film Mein Kampf obsahuje takový divný humor, možná se tomu v Rakousku smějí. Místy to je jako hra od Cimrmana, akorát že se člověk nesměje, někdy to působí jako taková dlouhá židovská anekdota. Je to adaptace úspěšné filmové hry a to divadlo je tam pořád cítit. Jelikož hlavní téma jsou Hitlerova léta ve Vídni, je tam náhradně zastižena Vídeň na počátku století - velkoměsto plné všech středoevropských národů a především život v chudinských čtvrtích. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

God Dammit!!! Co jsem komu udělal, když jsem musel vidět takovou slátaninu, která nemá ani hlavu, ani patu, která nemá v zásadě žádný děj a co je nejhorší, působí strašně směšně. Ale co se taky od toho dalo čekat, když předlohou je divadelní představení. Nechci se tady nějak zastávat Hitlera, ale udělat z něj takovýho burana a zevla (neříkám, že nežil nějaký čas na okraji společnosti), ale co je moc, to je moc. Pokud člověk čeká od Mein Kampf část jeho života co se týče historických událostí, rozhodně nemyslete na tento film. Za celou dobu jsem se víc nasmál totálním absurditám než aby mi snímek něco dal. Tu jednu hvězdu dám za herecký výkon Toma Schillinga v roli Adolfa Hitlera, protože to bylo jediné, na co se dalo koukat, ale jinak ztráta času, a je to velká škoda, protože Němci, konec konců i Rakušáci, umí na podobné témata natočit dobrý film. Zde ale museli být tak zpráskaní, až to hezký není. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Všichni jsme si rovní, protože i černoši serou hnědý............ Každý člověk je něco jako Bůh. CITÁT - Notoricky patriotické......... Zajímavá byla ta část vzniku hákového kříže. Kniha Adolfa Hitlera Mein Kampf nemá s tímto snímkem vůbec nic společného. CITÁT - Debilové, jeden chce být Bůh a druhý Smrt a třetí tě Miluje. Umřu smíchy............ Závěrečné titulky nám dovolují nahlédnout do výroby klasické knihy Mein Kampf. Podivný pohled do života mladého Adolfa. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Nevím do jaké míry se tento počin drží skutečných událostí (podrobný Hitlerův životopis jsem nikdy nečetl) ale i podle zdejších komentářů soudím, že toho bude pramálo. Nikdy jsem neslyšel, že by Hitler chtěl chtěl spáchat sebevraždu před 30. dubnem 1945 (narážím na dva seskoky z mostu na laně v tomto filmu). O něco vyšší hodnocení než bych měl dávám za nápad natočit film z tohoto období Hitlerova života, ještě před první světovou válkou. Zatímco filmů a dokumentů zobrazujících jeho vzestup ve dvacátých, vrchol ve třicátých a pád ve čtyřicátých letech je přehršel, o raném období jeho života a vývoji jeho smýšlení toho zas tolik není. Příště bych ale uvítal lepší zpracování a větší důraz na ověřená historická fakta. P.S.: Nechce se mi věřit, že již v té době byl Hitler až takový vyšinutý magor. Pokud to měla být komedie tak prosím (ale stejně nepovedená) ale mě to jako komedie nepřišlo. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Vybavilo se mi z Černé Zmije: Kdo napsal ten žvást? Komedie je tak leda prohlašovat, že ty bezduché a plitké dialogy, jsou vtipné. No asi nějaký humor, co nechápu. Námět potenciál má - Adolf a jeho nejlepší kámoš žid, ale bohužel to dopadlo tak, že nejvtipnější hláška byla Za všechno můžou židi a cyklisti. A to je fakt málo na celej film. Ještě je tam vidět pěkný prso a pak už jen banda retardů a totálně mimoňskej floutek Hitler, jehož postava sama o sobě mi tenhle film naprosto otrávila. Nic se tam celkem neděje, jenom pořád plácá, což asi má být vtipný až na půdu, ale asi nějakou u sousedů, páč na naší ne. A to nemáme půdu. Jako divadelní hra to muselo bejt slabý, ale jako film? Je to přesně taková blbost, na kterou s radostí tvůrci dostávají dotace. Ožehavé téma zpracované naprosto korektně, nezáživně a sterilně. Točit to češi, přispívá a marketuje to Česká televize jako ultraübercool komedii pro všechny. Ble, škoda času, proč nenatočili radši porno s tou blonďatou buchtou? Její postava byla mimochodem taky retardovaná. Fuj, už to nikdy nechci vidět! ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama