Reklama

Reklama

Tom a Jerry

  • Slovensko Tom a Jerry (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se Jerry přestěhuje do luxusního hotelu na Manhattanu, kde právě probíhá svatba století, její zoufalá organizátorka si najme Toma, aby jí pomohl se myšáka zbavit. Hon kocoura a myši vzápětí skoro zničí nejen její kariéru a chystanou svatbu, ale i skoro celý hotel. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (129)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Prostě ne. Animáče stejně moc nemusím. Jedinou výjimkou je pro mě TOM A JERRY – a to výhradně ty staré krátké díly ze 40 a 50 let!! ;) Tam to mělo na tu dobu úžasnou animaci a hudbu. Zde mi to vykouzlilo trochu úsměv na tváři tak prvních 30 minut a pak už jsem to málem nedodíval do konce. Nemám rád, aby se kreslené či animované záležitosti propojili do světa lidí. Zde to bylo naopak rušivé a ten pohled na lidi a do toho animované zvířata, byl dost divný. Ch.G.Mortez zde byla k nakousnutí, že jsem si představoval, jak jí svlékám. Ale když jsem přestal myslet na svého ptáka, tak mi zde po herecké stránce přišla úplně blbá, až trapná, že jsem musel přivírat oči. Ostatní herci - též nic moc. Takže když se vrátím k oblíbencům jako je TOM a JERRY, tak neříkám, že mě vyloženě zklamali, ale opravdu mě bavili jen tak půl hodiny. Nic nového zde nebylo, což ani kritizovat nechci, prostě už toho bylo natočeno dost. Potěšil mě i pes SPIKE, kterého zde vsunuli a aspoň v jedné scéně jsem se trochu zasmál. Jako, dál to bylo velmi svižné, furt se tu něco dělo, ale mě to už vůbec nezajímalo a nudilo. Prostě bych spíš udělal z tohoto seriál, třeba šestidílný po 20 – 25 minutách. Výsledně s tím spokojen nejsem a radši si budu jako repete pouštět ty staré, krátké epizody a budu happy! ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Divím se, že snímek, který nadužívá a zároveň i banalizuje extrémní násilí na zvířatech, může obdržet PG rating. Hned v úvodu kupříkladu vidíme hrozivou scénu, při níž kocouru Tomovi spadnou na hlavu těžká rolovací vrata, a ještě ji čtyřikrát přibouchnou. Tom přežije nezraněn, aby hned vzápětí schytal do břicha surový a zcela bezdůvodný kopanec. Opravdu je takový film vhodný pro děti? Měla by jim snad tato samoúčelná brutalita připadat komická? V mládí jsem miloval pohádky bratří Grimmů, které násilím rovněž příliš nešetří, ale na rozdíl od snímku Tom and Jerry umožňují dětskému čtenáři pochopit protiklady světa, rozlišit dobro a zlo a nalézt zde i morální ponaučení. Režisér Tim Story postavy zvířat bohužel degraduje na pomyslné boxovací pytle, jež nepodléhají fyzické deformaci a necítí bolest. Jedná se o tupou adoraci agrese, která zde představuje univerzální klíč k řešení všech problémů. Za naprosto úděsnou považuji rovněž vizuální stránku snímku. Kombinace hraného filmu a kreslené animace působí rušivě, až přímo odpudivě. S ohledem na tyto skutečnosti uděluji snímku Tom and Jerry zasloužený odpad. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo si myslíte o slonoch?“ – „Sú to majestátne a ušľachtilé tvory.“ Gosnellovi Šmolkovia oproti tomuto boli nálož pre dospelých. Je mi jasné, pre aké cieľové publikum sú Tom a Jerry určení, ale myslím si, že aj detský film môže byť spracovaný dobre a zle. Netvrdím, že Tom a Jerry film je spracovaný zle. Deťom sa asi, určite, páčiť bude. Ale určite, rozhodne a bez debaty nie je určený pre dospelého diváka. Dospelý divák sa v kine (resp. v miestnosti) bude nachádzať len ako sprievod detského diváka. Povedal by som, že cieľovou skupinou tohto filmu je cca 10-ročný divák. Dospelý si film jedným slovom neužije. Jediných zopár ústupkov preňho predstavuje šialený šéfkuchár, divný poslíček ženského pohlavia („Myslím, že ju vychovali vlci...“) a Michael Peña; ale nedajte sa oklamať, tí sú tu max. 15 minút. 2* za nostalgiu, keďže som ako malý pozeral seriál a rodičia mi kupovali komiksy, ktoré u nás v 90. rokoch vydával Tatran. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jak už zde napsali jiní, Tom a Jerry není vyloženě o "odvěkém souboji kámošů jak hrom", nýbrž se stejnou, místy i větší měrou soustředí na lidské postavy. Problém je v tom, že většina těchto postav je zle napsaná a jejich představitelé nemají pořádně co hrát - více mě zaujala snad jen "creepy" Joy v podání Patsy Ferran. Mnoho použitých gagů jsme viděli již dříve ve starších příbězích Toma a Jerryho, takže v tomto směru film moc nepřekvapí - a nepomáhají tomu ani technologické vymoženosti. Nicméně abych jen nehanil, chválím nápad vytvořit všechna zvířata animovaně - holuby si ale mohli tvůrci odpustit. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

To co v kresleném filmu působí jako legrace, v hraném v kombinaci s animací jako návod na týrání zvířat. Už se vidím, jak vysvětluji např. takovému pěti letému capartovi, že kočka fakt nepřežije pád z deseti metrů, aní rámu ž)horkou žehličkou do ksichtu a jiné podobné taškařice. Pro dětské oči může působit natolik reálně, že si z toho odnesou akorát tak chuť zaexperimentovat s domácími mazlíčky. Pro ty starší a dospělé je tam zase málo děje, který by dával nějaký ucelený obraz, potažmo smysl, nemluvě o tom, že stylizace prostě nepůsobí úplně přesvědčivě. Chápu snahu tvůrců, oblíbené postavičky přenést do reálného světa, ale v některých případech, je lepší, nechat věci, tak jak jsou. Za mne jedna hvězda za snahu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (12)

  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká filmová scéna. (Rominator)

Související novinky

Prequel Šíleného Maxe má datum premiéry

Prequel Šíleného Maxe má datum premiéry

27.12.2020

Furiosa, prequel Šíleného Maxe od režiséra George Millera a studia Warner Bros. má oficiálně stanovené datum premiéry. Snímek v hlavní roli s herečkou Anyou Taylor-Joy (Dámský gambit) tak dorazí do… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama