(2.6.2020)
Na naléhání slavného letce Ellisona (H. Albers) zrealizuje společnost Lennartz projekt, navrhovaný Ellisonovým přítelem Drostem (P. Hartmann)- L.P.1, obrovskou plovoucí základnu v Atlantiku, která umožňuje uskutečnit dálkové transkontinentální lety. Ellissen se během realizace projektu zamiluje do Claire, budoucí dědičky společnosti, ale když se vrací z dobrodružného letu, aby zachránil ohroženou základnu L.P.1, zjistí, že lásku Claire získal jeho přítel Droste ... Nákladný, téměř dvouhodinový film byl pro uvedení v USA zkrácen téměř o 49 minut a v amerických kinech neměl úspěch.(7.11.2017)
Pitryx
odpad!Sci-fi prvek je zde jen ta plošina. Takže jako SF naprosto o ničem. Jako obyčejný film je to příliš dlouhé. Snad koho zajímá technika, ten by mohl u snímku vydržet s nadšením. Já nadšen nebyl, ale to jsem předpokládal. Další dvě verze jsem nesehnal, ale předpokládám, že byly na stejné úrovni. (2.6.2020)
mac000