Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po návratu z daleké obchodní cesty po Číně čeká Marca a jeho muže nepříjemné překvapení. Jeho vesnici napadli a pustoší draci vyslaní čarodějem, jemuž skřížili cestu. Nyní se tedy musí Marco postavit do čela hrstky odvážných, kteří budou s draky bojovat až do konce, ať již bude jakýkoliv... (oficiální text distributora)

Recenze (15)

enjoi 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kdyby nebyly dialogy tak prkenné a o ničem, mohla by si Dračí kletba vysloužit klidně i 3 hvězdy. Výprava a efekty jsou na takovýto televizní film rozhodně nadprůměrné. To je ale bohužel vše. 20 % ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Marco Polo se po návštěvě u čínského císaře chystá na zpáteční cestu do Západního světa. Přízeň císaře ale nerad vidí jeho dvorní kouzelník Shang Sel, který radši celou říši zničí, než by ji nechal ovládnout Evropany. A tak vypustí dva bájné draky, aby v první řadě císaře, a v druhé řadě Marca a jeho družiny zničili. Jenže Marco se s blížící se smrtí nesmíří, a hodlá se drakům postavit ... Nutno uznat, že Matt Codd má určitě hodně nakoukáno. Co mu ale nelze odpustit, že si ze všech filmů vybral ta největší filmová klišé, neřkuli hovadiny, a všechno to narval do tohoto filmu. Ač se od TV filmu žádná velká kvalita čekat asi nedá, Dračí kletba předčila i ty nejčernější myšlenky. K papírovým kulisám pěkně zapadá počítačově dotvářené exteriéry (vizuální kvality z minulého století), o hercích se radši zmiňovat nebudu (to bych se musel přiznat, že jsem celý film fandil drakům, aby ty totálně nesympatické herce rovnou zbaštili). Příběh jako takový by sice nemusel být úplně špatný, ale spousta nelogičností a stupidních scén a dialogů (např. rozhovor dcery s otcem před zničením ruské vesnice je krásným příkladem) mně donutily k hodnocení jaké jsem dal... ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Druhořadí herci v druhořadém filmu natočeném podle druhořadého scénáře, to vše korunováno naším dokonalým českým dabingem, který však nedosahuje ani kvalit dabingu druhořadého. Ta jedna hvězdička je za vcelku vydařené ztvárnění draků. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Snímek zaměřený jen na efekty - vlastně jen na jeden - na počítačově ztvárněné draky plivající oheň. Příběh je ale úplně jalový, až je to trapné, scénář trhá rekordy ve vzdálenosti mezi chováním postav či logikou příběhu a jejich reálností. Jedna hvězda, ale těsně. (12%) ()

Fionor odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné co je horší než slaboduchý scénář jsou tragické výkony herců... Skutečně je mi záhadou, jak je možné, že na tenhle paskvil někdo vydal peníze a dovolil tomu jít do distribuce. ()

havran odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud jste poněkud labilnější jedinec, NEKOUKAT!!! Sledování by mohlo vážně ohrozit vaše duševní zdraví. Film-nefilm, ale není to žádné domácí video, peněz musel stát docela hodně, ale ti, kteří je do něj navráželi museli být naprosto bez rozumu, nebo si tím vyřešili "daňovou optimalizaci". ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Samotní draci jsou celkem pěkní. A pak ještě.....eeeeem..... hmmmmm... sakra.... no, to je všecko. A dorazil to dabing. ()

vojta033 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo skoro za trest. Například vidět, jak šašek chytí 5 letících šípů a hodí je po střelcích a přesně je trefí a zabije. Mno to bylo levnější než nákup v Lidlu. Přiblblé dialogy, nudné scény, divné "akční sekvence". Jediná * za příjemnou herečku, které zabili tátu a mění názory opravdu rychle. ()

Apofis28 odpad!

všechny recenze uživatele

Podle upoutávek v TV, jsem si říkal, že by to mohl být dobrý dobrodružný film, tématika draků a kletby zněla skvěle. Jenže pak přišla nečekaná studená sprcha... už od první scény se mi na tom něco nezdálo, říkám si, že se to zlepší a bude to k něčemu, že je to jen úvod, ale ono nic... Já chápu, že ve středověku třeba neměli takovou slovní zásobu a že spíše než mluvení byly upřednostňovány činy, ale tady mají hlavní postavy slovní zásobu Tarzana, dialogy které vedou jsou horší než mezi Tarzanem a Chitou...celkový děj je plný nelogických situací atp. no nakonec jsem to v pulce vypnul ... a to bylo asi to nemoudřejší... ()

Parker9 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád když se fantasy plete do historie, ale nesnáším když se fantasy plete do historie a ještě k tomu je to sračka... ()

Reklama

Reklama