Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled za kulisy naší prosperity. Milostný příběh z komunity "novodobých otroků", ukrajinských dělníků. Život "novodobého otroka", ukrajinského dělníka Vladimíra, který pracuje na stavbách po Praze, zkomplikuje setkání s českým vysokoškolským učitelem Richardem. Ten se rozhodne pomoci jeho lásce Aljoně tím, že si ji vezme za ženu. Vladimír pracuje a žárlí. Přichází o vydělané peníze a spáchá zločin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Philippa 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem si už občas myslela, že budu vypínat. Ale tentokráte jsem cvičila svou trpělivost a kupodivu s druhou polovinou jsem takový problém neměla.Ovšem třešničkou na dortu byl závěr. To na mne bylo opět trochu moc. Celou dobu si na poetiku a symboly pan režisér Brabec nehrál, tak mi v posledním záběru ta "hvězda-duše" stoupající vzhůru přišla jako nesmyslná a hlavně zbytečná póza. A pořád přemýšlím, proč pokaždé když se Vladimír Dlouhý objeví v nějakém filmu, má nevkusně namalované oční linky. Snad jediné co mě napadá, aby skryl ty kruhy pod kruhama.... ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Popis jednoho zápasu, který se ovšem opakuje denně v různých variacích. A co jsou úkáčka a rákosníci u nás, to jsme my v Anglii a Irsku. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +ruští herci (herečky) hráli dobře, příběh přesto-že je dost depresivní je i celkem zajímavý -je to jen televizní film, obsazení mohlo být přeci jen bohatší, hudba mohla být výraznější/// Aljona nám dává možnost vidět příběh, který se děje, ale jen někteří z nás se s tímto problémem setkali. Někteří ani nevědí, nebo nechtějí vědět, že tady tento problém je. Hlavního ruského herce jsem už viděl ve filmu Zlatá brána, který byl sice s odlišnou tématikou. Ale jen do jisté míry. Zmíněný herec v něm hrál taky "ukrajinského dělníka" s podobným osudem. Ve zmíněném film šlo ale o něco jiného a za moc to nestálo. Tento se zabírá reálným problémem a přestože jeho příchuť a nálada je především dramatická, natočeno je to přinejmenším dobře. Není to film, který bych chtěl vidět znovu, ale moc jsem se u něj nenudil./// Celkem 60%/// ()

meave 

všechny recenze uživatele

Napriek všetkému čo sa tu spomína sa mi to páčilo. Neuškodí nám stredoeurópanom pripomenúť si, že konzum ešte stále nevládne všade a každému. Ľudia, ktorých problémy sú ozajstné žijú aj medzi nami. Sledovanie z kresla im možno vtíska punc banality, ale to im na skutočnosti nič neuberá. Nemyslím, že nastal čas, keď obyčajné veci nestoja za náš čas. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ukrajinců jsou u nás spousty a proč se na jejich problematiku nepodívat trochu zblízka? Jenže to by se musel najít někdo, kdo by o tom napsal scénář, který dokáže nahlížet na dané téma jinou optikou, než je naprosto tuctová historka o fingované svatbě a mafiánských praktikách. Jaroslav Brabec se sice snažil s tím něco udělat a ukrajinské herečky byly také víc než sympatické, ale výsledek je stejně pouze průměrný. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ještě že se akademik (Vladimír Dlouhý) jmenoval Richard, jinak by to zavánělo další žalobou. První polovina filmu nadprůměrná, ale jakmile se začnou větvit cesty, příběh upadá. Scénárista Martin Ryšavý zajímavou sociologickou studii zbytečně rozmělnil. Nejsilnější momenty byly ve chvíli, kdy se ukrajinští dělníci nalévali vodkou, kdy polehávali na kavalcích, hráli na kytaru… I to okrádání bossovou mafií působilo drsně, ale odhalení bosse jako organizátora přepadení a následná pomsta příliš okatá. Nevěrohodné setkání profesorů a zbytečná snaha umožnit ukrajinskému kolegovi vystoupit před studenty. A miliskování lehké děvy s bossem a zároveň s jack russell teriérem? K pousmání. A vývoj „vztahu“ lehké děvy s ukrajinským dělníkem Vladimírem (Andrej Bestčastnyj). ten byl až příliš prvoplánový. Herecky velmi dobré, stejně jako hudba (Iakov Zitner, Jan Jitásek). ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený Tv film :-) Stojí za zkouknutí ...:-( Profesor ... a dělá zedníka ? A tady se válí kupa spoluobčanů -kteří nemají ani ZŠ :-( ... prostě se vždycky do filmu vžiju .... a deprese :-( fuj -smutné ... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době zas pořádný český tv film. Nebýt toho divného konce,dal bych 4* Vůbec jsem se nenudil, výtečná kamera. ()

doinel 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten konec filmu nebyl tak, jak byl, určitě by to bylo ku prospěchu. Ale zas špatné to nebylo. Jsem vděčný už jen za to téma a náhled do problematiky, kterou bychom neměli ignorovat, neboť je to v základu dost tvrdá, ale opravdová realita. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tematický film zaobírající se vlivu přílivu ukrajinské komunity do česka s tím tu zůstat natrvalo za každých podmínek a okolností. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo a zaver tomu dal " korunu "... Snad az na Aljonu mizerne herecke vykony vsech zucastnenych. Spatny scenar, zpracovani taky nic moc a tak v mych ocich deli tento pocin od samotneho dna jen hudba. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Domnívám se, že se jednalo o dobře zvolené téma. Škoda že podobné snímky jsou odkázány pouze na televizní tvorbu a naprosto béčková a braková témata jdou do kin. Potřeboval bycho to shlédnout ještě jednou, pač jsem to neviděl úplně od začátku, ale jednalo se o solidní počin, jenž narážel na "klasickou omezenost televizní tvorby", ovšem Brabcovi věřím, jeho kuře melancholik se mi moc líbilo. 60% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film přesně o tom, jak to u nás s nelegálními přistěhovalci funguje a jak to funguje mezi nimi. Líbil se mi herecký výkon Vladimíra Dlouhého. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Film jako made in Ukraina. Hezké popěvky a to věčné pití. A i přesto všechno se tam vlezla láska jako trám. Voloďa miloval až moc a dělal jednu botu za druhou. Aljona, poctivá a skromná dříčka, chtěla jenom to nejlepší pro svého syna, kterého nechala na Ukrajině. A sňatek z Čechem její situaci měl vyřešit nadobro. Realita, jak ji všichni známe z doslechu nebo ze svého okolí. Smutné to osudy gastarbeiterů. Vladimír Dlouhý vypadá jako velká troska, názorná ukázka, co umí alkohol. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o nepříjemném životě pracujících Ukrajinců.kdyby nebyl takový konec jaký byl dal bych i hvězdu navíc. Proč si film zapamatuju? 1) český film s titulkami 2) dobří neznámí ruští/ukrajinští herci 3) celkem odvážné " erotické " scény, kterým vévodí věčně nahá Barbora Mottlová , která z tohoto televizního dílka udělala jeden z nejerotičtějších počinů filmového desetiletí v českém filmu ()

NGP 

všechny recenze uživatele

Škoda, že pro obyčejného diváka tento film je nepochopitelný. Tyhle věci se dějí všem emigrantům, každý si tím musí projít. Sledovat to u obrazovky je něco jiného, než tím žít, a vědět, jaké to je. Kdo tento film kritizuje jenom kvůli Ukrajincům, ať se zamyslí, protože stejně tak jsou Češi v očích Anglanů. Pro mě ve filmu je hlavní příběh, a to tento film měl. Možná byli slabé scény, ale stejně to působilo velmi silným dojmem. Ale musím podotknout, že film má mnoho dalších nedostatků, které brzdí skvělé hodnocení. U Užhorodu se vůbec nemluví rusky, pro ně by to mohla být i urážka. Ruštině se ten jazyk ani trochu nepodobá. Tak nechápu, proč herci mluví rusky teda. Také byli dost nevyjasněné momenty, kdy třeba zaměstnavatel týmu Ukrajinců jim dokonce říká kolik bere. 60% z jejich mzdy??? Zaprvé, to nikdo nebere. Zadruhé, nikdo se s tím dělníkům nesvěřuje, leda že by byl blbej. Ostatně snaha o emigrantské drama je vidět, a to se cení. Ale bohužel, doporučovala bych to točit někomu, kdo to sám zažil, a ví jak to chodí. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

No, je to škoda. Takhle zajímavej námět, kvalitní herecký obsazení (a taky herecký výkony). Jenomže jsem se nudila. Ale aspoň jsem si trochu procvičila ruštinu :) ()

Reklama

Reklama