Reklama

Reklama

Doktor z hor: Nové příběhy

(seriál)
  • Německo Der Bergdoktor (více)
Německo / Rakousko, (2008–2024), 189 h (Minutáž: 45–90 min, Alternativní 90 min)

Hrají:

Hans Sigl, Monika Baumgartner, Ronja Forcher, Siegfried Rauch, Natalie O'Hara, Mark Keller, Sophia Thomalla, Mariella Ahrens, Konstantin Graudus (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(236)

Obsahy(1)

Doktor Martin Gruber se po čase vrací z Ameriky do rodného města v Rakousku. V prostředí krásných hor na něj čeká spousta pracovních i osobních příběhů... (oficiální text distributora)

Recenze (37)

GeminiK 

všechny recenze uživatele

Já vím, je to strašný, ale mě to svým způsobem baví. Doktor Martin Gruber je machr ve svém oboru. Složité diagnózy určuje po telefonu. Operuje cokoliv, kdekoliv, třeba i kapesním nožíkem v dešti zavěšený na skále a s frakturami všech končetin. Milenky, které už ho omrzely, přenechává svému cholerickému bratrovi. Podivná krpatá dcera co se pořád uráží, a kterou má se svým bratrem. Matka, která podniká v BIO zemědělství, ale místo toho pořád sedí na vyhlídce, nebo někde courá. K žehlení a vaření dobrý. ()

pindruche 

všechny recenze uživatele

Prasák z hor je seriál pro masochisty a to já asi jsem. Sledovat Martina jak se pořád někde válí se ženskýma na mezi nebo nějakou uhání a mezitím je bravurní diagnostik a lékař, je super. Je také dobrý přítel a rád pomáhá kamarádovi z Kobry 11. Protože neberu tenhle seriál vážně, ale vyloženě jako zábavu, tak půjdu proti proudu a dávám 5 hvězd. ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší seriál z nemocničního prostředí než na ČSFD nechutně nadhodnocená (73 %) Nemocnice na kraji města. Nemocnice nabízí přemoudřelého Sovu, jeho krásnou kníratou služku a "velevtipného" Štrosmajera, Doktor sem tam pokec o sexu, dokonalou diagnostiku po telefonu při dojení krav a jako bonus krásné záběry hor. Jinak je to více méně o tomtéž - o doktorech (a taky docela dost o hovně). Postupem času se z Doktora stala má seriálová gylty pležr. Na imdb 64 %.  ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

S původním seriálem má tenhle novej počin společnej už jenom název, protože herci jsou úplně jiní. Z původního rakouského Sonnensteinu jsme se přesunuli do německého Elmau, ale kupodivu příběhy zůstaly docela na úrovni, herci hrají celkem dobře, takže s hereckým obsazením nemám vůbec žádnej problém. Jsou to docela sympaťáci a ta příroda je prostě jedinečná. Nové příběhy jsou prostě koukatelný seriál a pokračují důstojně v duchu původního "Bergdoktora". ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Doktor z hor visí na skále a šíleně řve: "Hilfe!!!" "Ich bin ein Arzt!" Náhodou se motám po okolí a slyším jeho zoufalé volání o pomoc. Ještě se pokochám horskou přírodou, popostrčím modrou krávu Milku a ta zase na oplátku popostrčí mě, a hned mám lepší náladu. Zkazí mně ji až Hans Sigl. Pozná, že nejsem zdejší a spustí na mě lámanou češtinou, do které se mísí jeho rodný jazyk: "Bitte, nenechavejte me hier, tady, jsem der Bergdoktor, meine Leute me potžebovat". Nezajímá mě to, ale vidím, že visí jen za jednu ruku a zřetelně mu docházejí síly. S milým výrazem ve tváři bryskně přiskočím, že mu pomůžu. Šlapu mu kvalitní horskou obuví na jeho prsty a posléze felčar padá s hrozivým křikem: "Uááááááááááá.....Du Tschechische Schlampe!!! S dobrým pocitem, že jsem seriálový svět zbavil o jednoho přechytralce, slézám poslední kopec do údolí a mířím "nach Hause". Cenu Michala Velíška jsem nakonec nezískal. Mé hodnocení: 0% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Seriál výrazně ovlivnil cestovní ruch v okolí místa natáčení. (mar48)
  • Od čtvrté do páté série se podařilo zdvojnásobit počet diváků ve věku od 14 do 49 let. (mar48)

Reklama

Reklama