Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební pořad vysílaný od září 2007 do prosince 2008 na ČT1. Vybraní zpěváci měli za úkol přezpívat písničky, hity, z minulého století. Pořadem provázela Kateřina Kristelová, později s Alešem Hámou. O vítězi rozhodovala porota, v níž zasedali Naďa Urbánková, Ondřej Brzobohatý, Petr Hapka a později místo Hapky Michael Kocáb.
Motto pořadu: Jak obstojí nejoblíbenější české šlágry minulých let v novém střihu?

Obsah:

1. díl: 57 minut (29. září 2007)
Účinkují: L. Vondráčková, P. Bende, E. Farna, L. Machálková, H. Zeťová, Gipsy. cz a Katapult.

2. díl: 53 minut (13. října 2007)
Účinkují: S. Issa, T. Kerndlová, P. Kolář, S. Sklovska, M. Absolonová,P. Muk a Děda Mládek Illegal Band.

3. díl: 74 minut (16. února 2008)
Účinkují: B. Basiková, M. Kubišová, M. Žbirka, L. Štaidl, Verona, B. Zemanová, Š. Vaňková, Ready Kirken, Maxim Turbulenc, Burma Jones.

4. díl: 60 minut (22. března 2008)
Účinkují: I. Csáková, Dasha, P. Černocká, R. Tesařík a Yo Yo Band, P. Vítek, D. Nekonečný, Gulo čar.

5. díl: 69 minut (12. dubna 2008)
Účinkují: P. Nagy, P. Novák, B. Frídl, B. Matuš, A. Brichta, L. B. P., Laura a její tygři, Fleret, Karma.

6. díl: 75 minut (10. května 2008)
Účinkují: V. Horváth, H. Janků, L. Semelka, P. Hammel, G. Goldová, Arakain, YoYo Band, Rybičky 48, Šlapeto, Argem.

7. díl: 75 minut (25. října 2008)
Účinkují: A. Langerová, M. David, M. Březinová, Maya, Fešáci, String Ladies, Le Monde, P. Janda, Mc Erik.

8. díl: 75 minut (30. prosince 2008)
Účinkují: V. Martinová, A. Brichta, J. Vágner, P. Kotvald, Holki, J. Cézar, Škwor, A. Amiri, Kamelot, D. Janda. (triatlet)

(více)

Recenze (17)

heyda 

všechny recenze uživatele

Jsem muzikant, rád poslouchám pěvecké soutěže. Tohle je však tak trochu o něčem jiném. Jde o staré songy, které nám zpívají v různých aranžmá dnešní menší či větší hvězdy pěveckého šoubyznysu. Rozhodně to nevidím na odpad. Myslím, že pro starší ročníky je to výborný pořad a já to respektuji a dávám 2 hvězdičky. ()

Rockerman odpad!

všechny recenze uživatele

Před těmi pěti či šesti lety jsem to neviděl, ale bohužel jsem viděl teď až reprízu a to asi dvě části. První nebyla tak hrozná, ale ve druhé porota ve složení Urbánková, Štaidl a Kocáb, společně s moderátorem Hámou, tak nechutně lezla do zadku kolovrátkovému "hitmakerovi" Davidovi, že jsem se rozhodl o tom napsat a poslat tento pořad tam, kam patří!!! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky jsme na to doma čuměli, ale že by to byl zas až takový oprus jak tady někteří popisují, tak to si tedy nepamatuji. Známé staré hity zpívali známé tváře a přestože si ne všichni vedli dobře, rozhodně se to dalo překousnout a občas se u toho i pobavit. Kateřina Kristelová byla v té době ještě vážně pěkná – ovšem nesměla moc mluvit, páč hned každý poznal, že má v hlavě pěkně nasrá… ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Nikoliv úkrok stranou, ani krok zpět či přešlapování na místě, ale pořádný hup. Bohužel ovšem ne kupředu nebo vstříc divákům, ale do prázdna a temnoty, v níž se nachází česká hudební scéna - alespoň tedy ta mainstreamová a mediálně opečovávaná. A nejenom ta, i dramaturgie ČT musela mít nějakou zatraceně slabou chvilku, protože vymyslet coververzovou hudební nesoutěž, jejíž náplň zní "vytahovat zpráchnivělé položky archivu hudební historie na světlo (z)boží a vyrábět jim nové a nečekané obaly", to není jen tak. A ten samotný prapodivný nápad při realizaci díla pokračoval - porotci se téměř pravidelně v myšlenkách zatoulali od písní k pseudoživotním moudrům, a nikdo s tím nic nedělal. Inu asi to dávalo celé věci nějaký větší rozměr. Anebo to někdo prostě totálně zvrzal, protože nevěděl co si s tím nadělením počít, a nechal to samospádem odtéct. Jo a Kateřině Kristelové to tam obvykle slušelo, ale na internetu seženete spoustu lepšího materiálu, a nemusíte si u toho ani vypínat zvuk. Navážu na nepochopitelný styl sui generis zajímavosti pořadu, a také s poukazem na to, že vzpomínka na některé "hity" osmdesátých let a jejich nehorázný "nový střih" je rozhodně tak strašlivá, že je nutno ji vidět, udělím této prapodivné nezáživné kuriozitě nula bodov. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoznačně odpad. V době interaktivního hlasování pomocí esemesek nechá Česká televize rozhodovat tříčlennou porotu... Navíc pořadem křečovitě provázela Kateřina Kristleová, kterou nedokázal polidštit ani dodatečně nominovaný moderátor Aleš Háma. Nekoncepčnost pořadu dokumentuje nepravidelnost vysílání - většinou v sobotu od 20.00, ale mezery mezi díly byly nepravidelné. Závěrečný díl odvysílán netradičně v úterý 30.12.2008 od 21.00, i to svědčí o tom, že i Česká televize si uvědomila svou prohru a derniéru pořadu se rozhodla utopit bez zbytečných upoutávek. Výběr interpretů? Ten byl až moc poznamenán tím, že se objevili snad všichni vystupující z obou národních kol Eurosongu, takže se jednalo zřejmě o jakousi reciprocitu... I výběr písniček určených ke coververzi byl hodně nahodilý. Z některého roku písniček víc, jiné roky chyběly... Absenci některých zpěváků, kteří pouze prostřednictvím záznamu komentovali upravenou verzi svého hitu, se nedivím. Třeba Peter Nagy musel při snaze Terezy Kerndlové překabátit jeho píseň "Kristínka iba spí" trpět. Navíc programovou neschopnost ČT dokazuje 7. díl, natáčený na jaře 2008, který byl původně zařazen do programu na září, ale nakonec ho museli kvůli účasti porotce Michala Kocába ve volbách přesunout až na říjen... Porota (hlavně Naďa Urbánková) byl jediný klad této zbytečnosti. Jasně, našly se písničky v novém hávu, které se mi líbily, ale převládala nuda, vata, výplň. A konec korunoval zmar. S coververzí údajného hitu Jana Cézara "Vizitka" zvítězila skupina Škwor. Tak tenhle pořad není zrovna dobrá vizitka veřejněprávní televize. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama