Reklama

Reklama

Divoká jízda autobusu uprostřed pouštní dálnice napadená partou ozbrojených motorkářů. --- V dálkovém autobuse jede deset pasazérů napříč Texasem. Většina z nich jede domů za rodinou a přáteli. Někdo jede hledat novou práci. Jeden z nich je armádní dezertér, který se ukrývá před vojenskou policií. Když jede autobus po pouštní dálnici, potká se se skupinkou motorkářů a jednoho z nich srazí. Když mu jdou pasažéři poskytnout první pomoc, začne po nich střílet. Vyděšení cestující se semknou a motorkáře zabijí. Ostatní z gangu to vidí a začnou autobus pronásledovat. Následuje nemilostrdná honička, plná střelby. Motorkářům se podaří donutit autobus sjet z dálnice. Ten zaparkuje na odlehlé a opuštěném vrakovišti. Cestující už tuší, že jejich šance proti ozbrojeným agresorů jsou minimální, ale záhy pochopí, že nejlepší obranou je útok. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Psema 

všechny recenze uživatele

Úchvatně debilní pokus o "texaské Strašáky", který neirituje ani tak zhovadilostí dialogů ("Je to zpěvák, nemůžeme ho tu nechat."), mizérií herců či režie, jako spíš snahou odpovědět na otázku "kam dokáže člověka zahnat ohrožení vlastního života" čistou adorací násilí, kterou se tvůrci snaží obhájit tím, že prokreslují pouze kladné postavy a gang motorkářů používají pouze jako figurky hodné odstřelu. P.S.: Release Blu-ray edice má špatně načasované titulky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku prekvapive velmi solidni jizda odkazujici na stare casy neco jako scenar tu neexistuje ale libilo se mi jak to bylo primocary a brutalni ta krev pekne strikala hrdinove sou docela sympaticky moc jich neprezije coz je v poradku jak uz sem rekl zkratka nikdo z tvurcu se s tim moc nesral a tak jizda muze zacit ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pozor! Nepleťe si toto s nebezpečnou rychlostí se Sandrou Bullock. Tady nikdo nebude podpatkama vystrčenejma pod bus brzdit tunové monstrum... Přiznám se, že ač jsem od filmu moc neočekával, měl celkem slušnej potenciál, příbeh i rozjezd. Texas, vánoce, po sněhu ani stopy jen prach a tequila s ledem. Z městečka vyráží dálkový Coach Liner, stejný jaký známe od spol. Greyhound a které brázdí Státy napříč. Jak v obsahu stojí, na opuštěné nějaké té Route XX bus potká partu ožralejch morkářů. A jelikož jsme v USA hoši sou krapet vostřejší než ti naši dárci orgánů a po kolizi busu s jednou motorkou se rozhodnou jako pomstu zabít nejen řidiče, ale všechny na palubě. Po krátké přestřelce se busu ujme jeden z pasažérů a vcelku nepochopitelně zabočí z hlavní opuštěné silnice na prašnou a ještě opuštěnější polňačku. Co by si gang mohl víc přát že? Cestující se posléze opevní na vrakáči a gang se jim chystá udělit smrtícím úder. Jenže to se přepočítali. Z cestujících se postupně vyklubou: veteránka z Iráku, elfice, mexický MacGyver, trenér fotbalistů, skautka a běžkyně maratónu v jednom, zpěvák ad... A zde už to začlo jít prudce z kopce. Poté co si skupinka díky mexikánovi posbírá pár předmětů a začne motorkáře ostřelovat dělem se jedná spíše o lehkou akční podívanou. Milovníky motorek to možná zaujme z hlediska motorkářství, ale jinak na film hned zapomenete. Škoda, bránící a uhánějící hliníkové monstrum mohlo být opravdu dobrým námětem k slušnému thrilleru. Ale nebylo. Dva Molotovy. * * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý akční béčková volovinka která mě hodněkrát i překvapila. Nemlžeme sice očekávat, nic kde budeme skákat do stropu ale připadal jsem si jako když koukám na béčko z 90 let, plno chyb, nic neříkajících blbostí a přitom plno švandy, Harrington je sympaťák, Thompson na svůj věk ještě ujde a Ward je drsňák. Jen si to proboha nepouštějte s Českým dabingem který tenhle film pohřbívá ještě víc. Ale jako jednohubka je to dobré. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Béčkový herci v béčkovém thrilleru. Docela to ujde civilisti nasrali motorkáře a pak mezi sebou válčí na nějakým vrakovišti či co ke konci dobrá přestřelka ale z motorkářů mohl jít větší strach si myslim. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ DVD PREMIÉRA: DVD EDICE = 25.10.2010 - vydanie do "pošetky". --- Dávam vysoké hodnotenie, lebo už podľa užívateľa Dubro tipujem, že sa to tu zasa zvrhne v odpadové orgie. :-) Najprv k deju: je štedrý deň a zopár rôznorodých pasažierov sa pravidelnou texaskou autobusovou linkou chystá do svojich domovov. Po ceste (to je asi jedna z najnelogickejších vecí, ale mne nevadí - cesta je totiž totálne pustá, hoci nejde o nejakú poľnú skratku) sa posádka dostane do konfrontácie s akýmisi motorkármi. Keď po zrážke s jedným z nich jeden z motorkárov zastrelí vodiča, pasažierom je jasné, že pôjde o život ... Produkcia je síce tá najlacnejšia možná a réžia je debutantsky nesmelá, ale ja som sa po celý čas bavil scenáristickými nápadmi a napätím, ktoré snímka nepochybne má. A mexický dedko - zlepšovateľ je môj jasný favorit. :-) (25.1.2009) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebýt té prostřední slabé pasáže, mohl z toho být docela slušný film. Úvodní setkání autobusu s motorkáři a následné mordování na silnici bylo dobré. Jenomže potom přišlo strašně zdlouhavé zkoumání a opevňování na vrakovišti. Následné dobývání a eliminace většiny postav a to jak v řadách gangu tak i cestujících bylo opět slušné – mrtvých tu bylo dost, různorodost mordů (šípy, palné zbraně, na koleni splácané „dělo“), některé postavy chabé, jiné zaujaly (lukostřelkyně pěkná, dezertérka taky nebyla k zahození, černoška a její přítel zpěvák trapní – stejně tak tvrďák trenér)…Ale jo, s přivřeným okem tomu vlepím průměr. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Klasický akčnák od kterého se nesmí moc čekat, nakonec totiž slušně potěšil ale nedokázal držet celý film dobrém napětí a akce. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Pred sledovaním filmu odporúčam strčiť hlavu do mrazáku aspoň na pol hodinu, aby ste následne mohli pretrpieť tie somariny, čo na vás pustia. Snaha o béčkový nášlap stroskotala na kostrbatom scenári, hercoch skupiny „C“ fucktor negatívny a dialógoch typu čo veta, to prevarený skvost. Snímok si možno nejakého diváka nájde, no ja rozhodne v prvej rade smrdieť nebudem. Spoj ide 2:15 to Texas, no nenasadať. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, ktory pravdepodobne ani nemal scenar, su to len pozliepane akcne sceny. Pozeram, pozeram, ze "reziser" po tomto filme uz  nic nenatocil Ako dobre, som si spokojne vydychol   : 5 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

No,tak taky pěkná pitomost.Většinou nelogicky se chovající hlavní hrdinové,zábava většinou nikde,spousty okoukanejch scén z jinejch filmů,na druhou stranu to spíš patří k tomu lepšímu,co dvd edice vydala.O to je to smutnější.40%. ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

Ježiš, toto bylo stupidní, neuvěřitelné. Tato "parta" cestujících ... raději budu mlčet. Film nepatří ani do kategorie béčkových, ale spíš dobré céčko. Hvězda je za krásnou elfí lukostřelkyni Annabel a druhá za mexického "MacGyvera". Zajímavý komentář: Pekisan ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Akční béčko konceptuálně částečně inspirované druhým Mad Maxem, což je bohužel asi jediná podobnost s tímto kultovním post-apokalyptickým sci-fi a vlastně i s kvalitním filmem jako takovým. Selhává zde naprosto vše. Scénář a především samotné dialogy jak z hlavy malého dítěte, s tím související chování postav naprosto přesahující chápaní zdravého člověka a v neposlední řadě, přestože neviním pouze představitele postav, tragické herecké výkony. Přiznávám, že jsem vlastně nic výrazně odlišného neočekával, ale i špatný film lze natočit zábavně. Zde jsem byl ztracen. Občas to vypadalo, jako kdyby si z nás tvůrci utahovali, zatímco hned nato na nás jdou s naprosto kamennou tváří. Možná to s tou kritikou přeháním, točí se i horší paskvily, ale toto mohlo být při troše umu zábavně špatné, takto je to jen špatné. 30% RECENZE ČESKÉHO BLU-RAY: Po vložení a spuštění disku na nás tentokrát čekají ukázky na nadcházející film v edici, „Dobrovolná oběť kanibala“ a „Na konci světa“. Ostatní specifikace disku, tedy podoba hlavní nabídky, či zbytečná velikost titulků, zůstávají neměnné a nyní k samotnému přepisu. Obraz je prezentován v poměru stran 1,85:1 (skoro plné 16:9) a stejně jako film, i jeho vizuální prezentace v HD dopadla značně podprůměrně. Působí špinavým dojmem a to nejen díky četnosti malých bílých, či černých teček, na které narazíte dost často, ale hlavně kvůli výrazně znehodnocené barevné škále, jež je silně orientována na našedlé tóny. To by ještě nebyl takový problém, ale sráží i bílou, s níž se tu v čisté podobě víceméně nesetkáte. Dobře na tom pak není ani podání ostatních barevných tónů a špatná je i černá. V nočních scénách obraz vykazuje velmi výrazné množství nehezkého šumu a zrna je pomálu, což ještě umocňuje tragickou ostrost a vykreslování detailů. Někdy jsem si skoro až připadal, jako kdybych koukal na DVD. Kompresní vady nejsou tolik viditelné, ale jsou tam. Zvuk originální stopy v DD 5.1 je na tom o poznání lépe. Prostorové reproduktory využívá především skoro po celou stopáž hrající hudba. Výbuchy, zvuk motorek i střelba ze zbraní neváhá trochu zadunět. Dialogy jsou čisté a srozumitelné. Zvukově tedy na poměry edice slušné, ale přesto nic dech beroucího. Česká stopa disponuje průměrným dabingem a zvláštním namixováním s o poznání slabším zvukem a dialogy rozprostřenými po všech předních i zadních kanálech s ozvěnou, takže jak asi tušíte, šesti kanálový efekt působí dost mizerně. Na disku se samozřejmě nenachází bonusy a teď k tomu největšímu problému. České titulky mají špatné časování a od dvacáté minuty se rozjíždějí klidně i o čtyři sekundy. Film tudíž musíte sledovat s dabingem, bez titulků nebo se s nimi nějak poprat (to se dá, ale příjemné to není - obzvlášť s vědomím, že za to platíte). Při konečném hodnocení tudíž musím jít do nejnižšího čísla. Nejen, že nevypadá dobře, i film je tragický a disk navíc selhává v těch nejzákladnějších požadavcích. Podobně jako před nějakou dobou tragickým „Zabijákům z Westbricku“, i falešné „Nebezpečné rychlosti“ se mermomocí vyhýbejte. 10% () (méně) (více)

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

Když už režisér nemůže být členem bandy zběsilých motorkářů, kteří jsou schopni bez skrupulí vraždit na potkání, nebo si na to netroufne, tak o svých šílených představách natočí ujetej film. No, nakonec lepší, než kdyby své zvrhlé choutky realizoval. Tyto choutky však každopádně patří na smetiště filmografie. ()

Thehellion 

všechny recenze uživatele

No já si chtěl pustit klasiku - Nebezpečnou rychlost, stáhl jsem omylem tohle a furt jsem si říkal, kde je ta Sandra, až mi pak došlo po chvilce, že to asi nebude úplně ono..:-) Tak samozřejmě je to těžké béčko, ale má pár dobrých momentů......není to úplně tak hrozně špatné, jak tu někdo popisu, alespoň podle mě ne..rozhraní dvou až tří hvězdiček.. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tak docela pekne becko, kde sa to len hybe akcickami:) Dlho netrvalo a uz sa na obrazovke objavila prva akcicka pri zrazeni motorkarov. Chudaci pasazieri z autobusu im chceli pomoct a oni ich zastrelili. To boli pekne svine a preto si zasluzili to iste, tak im treba. Nahanacka nebola prilis dlha a nakoniec to s autobusom zakotvili na jednom vrakovisku, kde sa fajnovo zabarikadovali. Medzi nimi sa vyskytol jeden mexican, ktory zrucnostou sa rovnal MacGyverovi:) Vyrobil bramborove delo, ale on pouzival na motorkarov lepsie strelivo a to molotovove koktejly. Parada. Dalsia tam co stalo za to, bola zena alias Legolas. Ta teda vedela obsluhovat svoj luk, to bola radost sledovat. Super zasahy ako jednemu cez hlavu a druhych tiez nesetrila a ustedrila im tiez nejake sipy do tela:) Zo zaciatku mala nejake problemy strielat do ludi, ale potom sa otriasla a bez problemov im davala stedre dary priamo od tetivy,,he he. Nakoniec sa aj predviedla matka deti, ktora jednemu z nomadov podrezala krk katanou a druhu zadusila igelitom. Najvacsim frajerom z nich bol ten trener, ktory sa hral na velkeho strelca, ale ani za boha netrafil nikoho z motorkarov. Mizerny strelec, ale hod molotovovym koktejlom sa mu fakt vydaril a presne trafil ciel, ale zaroven aj nato doplatil. Co sa tyka tych motorkarov, tak ti boli pre mna trapni a skor komedianti, ktori sa len predvadzali na motorkach a hodili sa skor do cirkusu, ako nejaki rebeli. Ale zas im nerobilo problemy zabijat ludi, bez mihnutia oka. Som rad ze vsetkych tych motorkarov - komediantov vystrielali, pretoze mi fakt liezli na nervy. Ved si aj to zasluzili, co aj ine si zasluzi taky odpad ako boli oni? Jedine strelu do criev, ktorym sa ustedrili taketo zasahy vo filme na niekolkych motorkaroch. Ja som sa pri tomto filme bavil, aj ked je to becko, ktore ma ani na sekundu nenudilo a to je hlavne pri filme. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Béčko na zabití času. Dobrá, nijak náročná zábava. Jsou mnohem horší blbosti. Tohle bylo dobré na uspání. S ničim se to nepáře, nic se neřeší, prostě se "jede" - doslova. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Alham-du-li-lah. Filmik s originalnou moralnou pointou typu: dokaze clovek zabijat, aby prezil? (ja mam deti ja nemozem umriet). Kopec neuveritelne neuveritelnych postav od dezertuucej vojacky s psychologickym kurzom, ktora akoby vypadla z Beverly Hills s vetami podobneho typu ako pamatne: Zver sa mi, Brendo, Dalej mexicky MacGyver aka. nemusi-byt-kazdy-dement-len-pretoze-nehovori-po-anglicky, jedna politicky korektna cernoska a natvrdly trener nejakeho amerikeho tymu so super tvrdackym nazvom Zrebci. Dockame sa vzdania holdu vojakom v Iraku ako aj maleho, ale za to potrebneho sexualneho iskrenia. Coho sa nedockame je napatie a rozumu scenaristu. Neobtazujte sa.... ()

Reklama

Reklama