Reklama

Reklama

Soukromé lekce

  • Česko Soukromé hodiny (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Znepokojivé a značně neobvyklé psychologické drama talentovaného režiséra a scenáristy Joachima Lafosse, držitele čestného uznání z mezinárodního filmového festivalu v Benátkách, vypráví příběh dospívajícího Jonase, který musí pohlédnout do tváře životnímu zklamání. Nejen že poznává, že evidentně nebude nikdy dost dobrý na to, aby se dokázal milovaným tenisem živit, ale navíc začíná také chápat, že veškerý čas, který věnoval sportu, se až příliš odráží v jeho studijním prospěchu, který se nyní blíží bodu mrazu. A to znamená vyhození ze školy a jen prachbídné vyhlídky do budoucna. Jeden by očekával, že v tento moment přispěchají zdrcenému mladíkovi na pomoc jeho rodičové, ale po rozvodu se Jonasův otec zajímá hlavně o svoji novou rodinu a matka tráví většinu času na pracovních cestách mimo domov. Přesto však ještě není všechno ztraceno. Na poslední chvíli totiž přichází Pierre, Jonasův starší přítel a kolega od napjatých sítí, s nabídkou záchranné ruky. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (11)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nepríjemná protiprúdovka o súmraku mladíckej zamilovanosti a pozitívnych ideálov pod nátlakom "dospelácky" oduševnelej a zvrhlej perverzie, ktorá potrebuje ničiť všetko pekné. Prečo taký film vôbec niekto nakrúti? Navyše tak televízne strohým a nezaujímavým spôsobom, a bez náklonnosti a symptaií k trpiacej hlavnej postave? ()

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - FOCUS ON BELGIAN FILM - Zaostřeno na belgickou kinematografii (Élève libre / PRIVATE LESSONS / Soukromé lekce) - Odporný film téměř od začátku až do konce. Jak mi připadal Jonas na začátku filmu docela sympaticky, vyklubal se z něj pro mě zcela odporný člověk, který si vše nechává líbit, ničemu co se mu děje se vůbec nebrání a nakonec to co se mu stalo používá ve svůj prospěch... A to stačilo říci na vše jen obyčejné NÉ a mohl si prožít své dospívání normálně a pěkně jako většina jeho vrstevníků... - 7. 7. 2010 - kino Thermal - Kongresový sál - Karlovy Vary - 5% ()

jhrasko odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutný film od autora výborného Súkromného majetku. Mimochodom, obsah je úplne mimo, mimochodom2, čestné uznanie v Benátkach nezískal Lafosse za tento paškvil, ale za Súkromný majetok. FUJ ! ()

jefff 

všechny recenze uživatele

I když to nebyla po filmové stránce žádná tragédie, co se týče příběhu, tak mám pocit, že na tohle prostě koukat nechci a nemám to ani za potřebí. Úchylně nechutný film, který svou podstatou možná má co říct, ale dle mého na to není nikdo zvědavý... ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Don Juan naruby. Tedy klasicke moralni drama, jen v tom renesancnim byl jeden svudce na hromady ostatnich a tady je mnoho svudcu na jednoho. Ale otazka po obrane nevinnosti je tu podle mne o to silnejsi. ()

butnot 

všechny recenze uživatele

Celý ten film je naprosto absurdní. Na shlédnutí tohoto filmu mě nalákal výše uvedené text distributora; ale ten se v tom filmu vine jak nit skrz obrovský oceán. Životní příběh chlapce je naprosto zatlačen do pozadí a tvoří tam naprosto nicotnou roli. Takový trochu perverzní film s lehkým psychologickým nádechem. Ale psychologické drama to pro mě není. V tom filmu pro sex nevidíme o metr dál. Mohu jen dodat, že se mi líbila kamera, která mohla za jistých změněných okolností k tomu psychologickému dramatu velice přispět a taky musím pochválit zvuk při úvodních titulcích, kdy není zcela jasno, zda se jedná o tenis, nebo o nějaké sado-maso. P.S. Popis filmu by se klidně dal vyřešit i takto: tenis, škola, tenis, sex, sex, škola, sex, sex, sex, škola, sex, sexuální zneužití, škola ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý téma, hodně zajímavých dialogů a scén, ale celé natočené až moc po "evropsku" - rozvlekle a utahaně - a to mám evropskou tvorbu raději něž tu americkou. ()

Sandcrew 

všechny recenze uživatele

Provokativní film s příjemnou atmosférou. Jediným problémem je jistá pomalost a zbytečnost některých záběrů. Nedoporučuji konzervativním lidem a také pokud jste ospalí, jinak celkem příjemný zážitek. KVIFF 2010 ()

zolo 

všechny recenze uživatele

Příběh je zcela neotřelý a originální, proto asi i patřičně kontroverzní. Kdo v příběhu vidí zneužívání, úchylnosti či odpornosti, film nepochopil. Příběh předestírá několik témat a jedno, které je dominantní, je obrovská manipulace. Mladý kluk je dokonale a vychytrale vymačkáván jako citron trojicí dospělých jedinců. To ale není odsudek, jen konstatování, protože Jonas už není dítě a určité profity z celé situace také nejsou k zahození, že. Film nese velký potenciál k přemýšlení a úvahám nad mezilidskými vztahy. Režisér prokreslil postavy na situacích, které nejsou vůbec černobílé a zhmotnění této nepsané nebo lépe - málo uvědomované - pravdy, se mu jednoznačně povedlo. Pokud někdo vidí v tomto snímku jen tenis, jídlo, sex, viděl jiný film než já. Já viděl vyzrálý a realistický snímek o lidské povaze, profitech, vlastních omezeních a hlavně o tom, že nic není v životě zadarmo nebo také, jak už zmiňuji výše, černobílé. "Elève Libre" stojí za vidění a to tak, že velmi. ()

karnát 

všechny recenze uživatele

Provokativní paráda, při které se zamyslíte nad hranicemi morálky. Prudérnější jedinci film skousnou těžko, ostatní ocení skvělé postavy a vtipné momenty. ()

Reklama

Reklama