Reklama

Reklama

VOD (1)

Po třech letech strávených za mřížemi, Mitchel (Colin Farrell) opouští věznici s dobrými úmysly. Ale když potká starého přítele Billyho (Ben Chaplin), gangstera, který se zrovna ohlíží po nějaké práci, Mitchel se k němu připojí, výměnou za místo k bydlení. Když se znovu zaplete se svou minulostí, je vtažen do života Charlotty (Keira Knightley), filmové hvězdy která se schovává před hordou fotografů a reportérů. Přitahován její krásou a zranitelností, rychle se ujímá role jejího ochránce. Začínají spolu plánovat nový život v Los Angeles, ale plány jim zkříží gangový boss Gant. Mitchelovi je jasné, že před Gantovým hněvem není v bezpečí nikdo z jeho blízkých a rozhoduje se vyřešit věci mezi nimi jednou provždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (534)

POMO 

všechny recenze uživatele

“Cool gangsterka”, ktorá sa márne snaží zaradiť medzi ritchieovky či ku Glazerovej fajnšmekerskej Sexy Beast. Dialógy sú skôr wtf než vtipné či ostré, spád minimálny, forma príliš konvenčná. Ani romantická línia nefunguje ako by chcela. Jediné, čo tento ukážkovo zle zrežírovaný film drží nad hladinou priemeru, je luxusné herecké obsadenie. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Čestný a spravedlivý mukl Kolín dělá Kostnera anorektické miss ploché tričko s krysím obličejem, která mi poslední dobou hyzdí každý druhý film! Ještěže mají v patách zlého teplouše, jehož výtečná kreace mi v podstatě umožnila udržet prst od tlačítka STOP, které jsem první půlhodinu jemnými, kruhovými pohyby dráždil ukazováčkem. "Originalita" scénáře z toho jen čiší a až na homozápletku, volanty vpravo a kopřivku z Kejry se neubráním dojmu, že jsem po téhle cestě už kdysi šel a náramně mě to bavilo. Doufám, že za to debutující plagiátor dostane od Palmy alespoň kokosem. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Monahan my ass. Rovnako sprasený potenciál ako v Departed. Výborní herci, šťavnaté postavy, dobre rozvinutá zápletka, zaujímavý mix žánrov. A potom zrazu tvorca nevie, čo ďalej, a všetko vyrieši komickým strieľaním do hláv. Ale na rozdiel od Departed je toto aj zle zrežírované a ešte horšie zostrihané. Svojrázne? Len divné. 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem teda nevěděl, co si mám myslet o tom, že Colin Farrell hraje gangstera, ze kterého má ve filmu absolutně každej respekt. Časem jsem se pod příběh začínal dostávat, ale pořád jsem nepochopil, kde sebral tak obrovský respekt od všech, co se ve filmu objeví. Až tak obrovský respekt, že si dovolí dělat věci, na který chtěl jako správný ex-gangster zapomenout. Chvílemi dobrá černá komedie, chvílemi příběhový guláš všeho možného, který nemá nápad a jen tak si plyne kudy chodí. Na jednu stranu dobrý film, na stranu druhou dobrý jen ve chvíli, kdy se na něj dívám. Pak už jenom film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,075Tržby Celosvetovo $8,222,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Trošku zmetené a nevyrovnané ale má to zopár slušných momentiek a solídne hrajúceho Colina Farrella, ktoré mi to vytiahli aspoň na ten priemer. /55%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pokus o melodramatickou gangsterku, který je úplně mimo – psychologií, dialogy i režií, která místo rytmizace čile retarduje. Pokud si odmyslím, že to celé nedává vůbec žádný smysl a film je spíš věšák na klišé (která se mezi sebou navíc mlátí), musím ocenit skvostného Farrella – když v kvádru a s pistolí v ruce krouží po plátně, je v tom až bondovská elegance... A Thewlis, jehož postava je imrvére na tripu, takže mu člověk to nelogické blábolení odpustí (ostatní postavy, pokud vím, drogy neberou). Jinak je to ale dost prostoduchá slátanina chlapa, co se snaží tvářit jako Ritchie políbený duchem de Palmy. **1/2 (nahoru zaokrouhluju víte proč) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William Monahan .. Dosti svérázná "vykrádačka" všeho možného z gangsterské tématiky. Občas drhnoucí, jak obsahově, tak technicky (střihy). Nic u čeho se musí přemýšlet (motivace jsou nejasné i tak..). 70%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to dost bezradné a hlavně to byla fakt nuda. Romantická linie je úplně jalová a i s tou gangsteřinou to není žádná sláva. I vedlejší postavy jsou na hovno i když dobře hrajou. David Thewlis se v roli rezignovanýho hipíka našel a Anna Friel je sexy. Problém filmu je, že má prostě všeho moc a nic pořádně. Vždyť ani ta smrt Farrellova kámoše houmlesa ničemu neposlouží. Colin Farrell je mimochodem jedním z důvodů, proč se na to dá koukat. Fakt se hodí na sedmdesátkového oldschool drsňáka alá přišel jsem z vězení a tady máte na držku. Bohužel režijní bezradnost Williama Monahana mi hodně připoměla film Filth and Wisdom, kde se režie zhostila Madonna. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Kdybych byl gangster, byl bys mrtvej jako první. Nepracoval bych pro tebe. Zabil bych tě a vzal si všechno co máš. KDYBYCH BYL GANGSTER“..... Mitchel zmeškal Světovej pohár. Nezaspal.... byl v base. Teď je venku a k životu mu stačí málo. Dostává šanci a Colinův týpek, kterýho pověst předchází činy, dobrá hudba (např. Roling Stones či Bob Dylan) a sympatický obsazení a tempo mě na úvod baví. Bohužel se to postupně začne táhnout a defacto herci i diváci čekají na závěrečnou ,,čistící“ čtvrthoďku. Teď přemýšlím co napsat, protože kromě obsazení a soundtracku tu není moc o čem pokecat. A co provede s tím ,,bosenským sráčem“? Vlastně nuda! A to prý kniha udivuje drsnými dialogy a děsivým nahlédnutím do podsvětí..... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci mrknout pod sukni Aničce F(riel). 2.) Nebudu číst ,,LONDON BOULEVARD“ od Kena Bruena. 3.) Chci vidět ženu, která má na chlapech nejraději PIN (ten nenajdete v trenkách kluci). 4.) Přemejšlím, že bych byl gangster.... PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průměrná gangsterka, na kterou se sice dá koukat díky Farrelovi, ale jinak nenabízí nic výživného či pamětihodného. Akce zde není téměř vůbec. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To nemusíš.“ – „Musím. Za to, aký si ku mne bol.“ Vďaka dôveryhodnému Colinovi Farrellovi ma Kšeft za všetky prachy bavil vždy, keď bol na scéne. A to bol v podstate stále. No inak to nie je žiadny zázrak. Vedľajšie postavy (Thewlis, Friel) sú zbytočné, niektoré zvraty rušivé, koniec mi pripadal nadrogovane nevtipný, mnohé pasáže načrtnuté a následne zabudnuté (šialený fotograf s pištoľou) a hoci sa tomu vzhľadom na plagáty, trailer, obsah a fotky ťažko verí, Keira Knightley má, prehnane povedané, skôr cameo (!). Ak by scenárista nechcel naraz povedať milión vecí a zostal by pri niečom, čo pripomína remake milovaného Osobného strážcu, bolo by to lepšie. Škoda. Prehnané ambície tiež niekedy nie sú dobré. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trochu mimózní gangsterka, postavená kolem Farrellova irského charismatu. Občas mě zaskočila, co se plynulosti týče, jelikož to působilo, jako by střihač zapomněl přistřihnout pár scén, nebo se sem tam unáhlil a usekl to příliš brzo. Ale i to přispívá ke zvláštnosti a to né že jednoznačně špatně. Herecky je to docela vychutnávka, protože Farrell je dobrý a Thewlis (výhul) s Winstonem (boss) ve svých vedlejškách přímo excelentní. Keira jako by tam byla a nebyla, což mně osobně nevadilo. Celkově je to film nesoucí se v pomalejším tempu, který sice může trochu zmást, ale jinak je docela "cool" a místy i opravdu humorný. 7/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Londýnský gangster, jak se na správného recidivistu sluší, ukradl náměty z hromady filmů a pak je bez slitování zabil mizerným zpracováním. Musím se přiznat, že tu třetí hvězdu jsem si spíš vymyslel, protože mě baví sledovat Keiru i Colina, ač jsem poněkud rozpačitý z toho, že jakýsi filtr obrazovky ke mně odmítl propustit jakýkoli náznak jiskření mezi nimi. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Začátek rozhodně nesliboval nic velkého. Zhruba v polovině se to ale slušně rozjede a konec je překvapivý. Colin Farrell se sice do role velkého gangstera hodí, ale tady jsem mu to až tak moc nevěřila. Jako řada dalších netuším, kde vzal tak obrovský respekt. Za to ovšem nemůže Farrell, ale nedomyšlený scénář. Zaujala mě příjemná hudba. 3* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní, drsná a mrazivá mozaika ze života londýnského gangstera, který už ale gangsterem být nechce... Herecky působivé, technicky velmi solidní, právě ona neucelenost ale brání intenzivnějšímu vcítění se do postav. Je sice fajn, že se Monahan nesnaží jít ve stylu Guye Ritchieho a brnká na výrazně vážnější notu, přesto se mu ale nedaří vystoupit ze stínu brilantního L4yer Cake, a nakonec ho na férovku vykrade, aniž by ovšem závěrečná katarze dopadla na úrodnou půdu, právě proto, že se k postavám vlastně pořádně neprokoušete. Filmu chybí scéna, který by dokázala diváka zamáčknout do sedačky (a nebo ho z ní klidně vyhnat vyzvracet se do nejbližšího plivátka) a zapracovat by to chtělo i na hudební dramaturgii, muzika je příliš nevýrazná a místy monotónní, až otravná... P.S.: Zmlácený Colin Farell v kožené bundě a s ksichtem od krve VELMI připomíná Schzwarzeneggera a jeho Terminátora... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě teda velký zklamání, čekal jsem, že ten film prostě bude odsejpat a příběh bude mít nějakou hlavu a patu, ale to jsem se skara seknul, protože tady jde jen o to, že Colin Farrell dělá drsňáka, tuhle někoho seřeže, tamhle se pohádá nějakým bossem nebo pokecá s houmlesákem a to je asi tak všechno a stěžejní linie s Keirou tomu jen tak přicmrndává a v podstatě tu nemá těměř žádnej význam, no a k trapnýmu závěru se snad nemá cenu ani vyjadřovat, ten jen tučně podrthnul všechno, co tady Monahan posral. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Většina z těch, co film zhlédli, si snad téměř u každé druhé scény řekne "to už jsem někde viděl" a nebude daleko od pravdy - ať už jde o filmy jako Po krk v extázi, Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k, RocknRolla, Východní přísliby, Špinavé ulice nebo Carlitova cesta. Podobnost s těmito filmy můžeme nalézt hned trojí - čistě námětovou (napravený zločinec + nepříliš zřetelný příběh, kde jde spíše o vystižení atmosféry), lokační (prostředí Londýna) nebo v rámci hereckého obsazení (stejní/podobní herci v typologicky totožných rolích). Co Londýnského gangstera od žánrových kolegů odlišuje je jakási narativní roztříštěnost, která je ve spojitosti s filmem často zmiňována. Série více či méně na sebe navazujících zápletek je spojena do (pro někoho, ne však pro mě) nepřesvědčivé mozaiky. Základní dějová kostra je jasná, propuštěný trestanec (Mitchell) plánuje poctivý život a snaží se odpoutat od své zločinecké minulosti. Nicméně mnohé filmy (tento není výjimkou) jsou prezentovány stylem "pokud jednou vkročíš do gangsterské řeky, živý z ní nevyjdeš". Druhá podstatná linie se věnuje vztahu Mitchella a Charlotty, vycházející filmové hvězdy. Ona je vlastně katalyzátorem Mitchellovy změny a tím je posouván děj vpřed. Další mikroděje už jen dokreslují atmosféru dnešního Londýna a spolu s hudbou vytvářejí neuvěřitelný feeling. Co víc si také přát než záběr na lehce prošedivělého Colina Farrella za doprovodu Heart Full of Soul od THE YARDBIRDS. Vlastně celý film vytahuje nahoru přítomnost Colina Farrella, který si doslova každý záběr krade jen pro sebe a scény s Rayem Winstonem (boss Gant) patří mezi to naprosto nejlepší, co se ve filmu objevuje (zejména scéna v restauraci a Mitchellova návštěva u Ganta doma ala James Bond v rukavičkách). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mitchel´s Way z Londýna aneb existují povolání, kdy je měkké srdce vždy po zásluze potrestáno.. Oblíbený žánr, oblíbené lokace, dobře vybraní herci a přesto mi to příliš nesedlo. Monahan totiž nedokázal slepit ty gangsterské střípky válející se na podlaze bodyguard romance do uceleného celku a "nečekané vyústění" pak zapůsobí chladně jak prsatá blondýna na libido postavy Raye Winstonea. Pana Farrella v obleku na míru a s bouchačkou opatřenou tlumičem ještě nechat pár let a šedivých vlasů dozrát a pak bude vzrušení sekretářky Moneypenny vskutku nekonečné.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Jemne chaotická, ale celkovo pohodová londýnska gangsterka, ktorá si kadečo "požičiava" od svojich filmových kolegov. Neradí sa medzi to naj zo žánrovo podobných snímkov, ale vďaka kvalitnému hereckému ansámblu a londýnskemu smradu to má istý šmrnc ;) [3 a pol *] ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: William Monahan / London Boulevard by Ken Bruen | Hudba: Sergio Pizzorno | Produkcia: Graham King, William Monahan, Quentin Curtis, Tim Headington, Redmond Morris, Colin Vaines | Distribúcia: Pinema | Štúdio: GK Films, Henceforth | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 2,101,617 $ || ()

Související novinky

Colin, Keira a londýnský bulvár

Colin, Keira a londýnský bulvár

26.01.2009

Nebojte, nebudeme tady vytahovat žádné klepy a lechtivé nechuťárny. Ani se nezrodil další suprehvězdný pár. Tak se prostě bude jmenovat film, ve kterém se spolu objeví čerstvý držitel Zlatého glóbu… (více)

Reklama

Reklama