James TinlingKamera:
Lucien N. AndriotHrají:
Peter Lorre, Keye Luke, Lynn Bari, Douglas Fowley, Harold Huber, Maxie Rosenbloom, George E. Stone, Ward Bond, Cliff Clark, Lon Chaney Jr. (více)Recenze (3)
Říkal jsem si, že by bylo fajn, kdyby se na plátně spolu objevili Pan Moto a Charlie Chan v jednom případu. To se sice nestalo, ale obě série se v tomto díle protkly, neboť se ve snímku objevuje Lee, number 1 son Charlieho Chana. Příběhově je tento díl docela slabý, ale díky detektivovi-kapsářovi a synkovi Ch. Chana o zábavu nouze není. ()
Mr.Moto vedie kurz kriminalistiky a zároveň vyšetruje vraždu boxéra... Tretí film je na rozdiel od predchádzajúcich skôr kriminálkou. Ťažisko je v dialógoch a občasných humorných situáciach ( jeden z návštevníkov kurzu je zlodej ). Zatiaľ najslabší príbeh. ()
V tomhle díle se přes postavu Lee Chana setkávají dvě detektivní série, které vznikaly součaně ve stejné době. Tahle o panu Motovi a ta o Charlie Chanovi, kde právě Lee Chan je je jeho syn, který mu ve vetšině dílů pomáha s řešením případů. Avšak případy pana Mota za Charlie Chanem dost výrazně zaostávají. A to je zřejmě také důvod toho, že série s Chanem má něco přes třicet dílů, kdežto o Motovi vzniklo filmů jen osm. Moto je sice výrazně akčnější, (když na to přijde, zmlátí tenhle chlapík na hromadu klidně i celou tlupu drsňáků) ovšem o to víc stráda co do napínavosti. Různá překvapení a dějové zvraty , o které se tvůrci snaží jsou snadno předvítalné a hlavního padoucha lze většinou určit už ve třetině filmu. Ale i tak jedná o pohodovou zábavu, která určitě nikoho neurazí. Velká škoda, že obě dvě zmiňované série jsou u nás zřejmě úplně neznámé. ()