Reklama

Reklama

Conrad je dospělé dítě. Když mu bylo jedenáct let, rodiče se sbalili a odjeli na dvacet let do Paříže, zatímco starosti o Conrada nechali na personálu luxusního newyorského hotelu. Teď je Conradovi přes třicet a jeho život je plný známostí na jednu noc, alkoholu a fl ámování. Tomu je ale konec, když se jeho rodiče rozvedou a pravidelný přísun peněz skončí. Conrad se stěhuje ke svému nejlepšímu příteli Dylanovi a brzy se zamiluje do Beatrice. Jenže dívka jeho snů chodí právě s Dylanem. Podaří se mu získat pravou lásku a zároveň udržet přátelství? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (53)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zbývá mi 36 hodin čistého prádla. Nevím, co mám dělat." Tak to bývá, když člověk nikdy v životě nemusel řešit přízemní problémy typu bydlení, zaměstnání nebo potrava. Já těmito týpky obvykle pohrdám a upřímně jim přeju každý podpásový úder zasazený realitou života, takže ani v případě Conrada tomu nebylo jinak. Trošku mne sice obměkčil svým sarkastickým smyslem pro humor, ale tak už to chodí u lidí, kteří nemusí vstávat před jedenáctou. Co je horší, tak patrně poprvé v životě mne zklamala Olivia Wilde, jejíž Beatrice ve mně nedokázala vyvolat žádnou emoci ani vášeň. To je smutné, takže jsem rád, že se mi dobrou náladu pokusil zachránit alespoň malíř Dylan rozdáváním vozidel značky Volvo svým bývalým přítelkyním a kamarádům. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně lehce proplouvá životem, je mu čtyřicet, rodiče ho dotují, užívá si večírků, návštěv galerií, koncertů a dámské společnosti. Nemusel se starat o nic z reálného života. Teď tenhle narcista, těžký alergik a příšerný spisovatel dojel, respektive ho rodina odstřihla. A jeho život je ve skutečnosti zoufale prázdný. A pro diváka je tahle půldruhá hodinka docela zbytečná. Tvůrci na malém prostoru netuší, co vlastně chtějí vyprávět. Pár slušných momentů nakonec vysvitne, ale ve výsledku tu máme sice vznešeně (sofistikovaně) se tvářící látku, ale uvnitř utahanou, nudnou a nijak přínosnou. Woody Allenem bych se tu neoháněl, ten je povětšinou sázkou na jistotu v podobě precizně napsaných dialogů a mile absurdních situací, Glanzovo dítko se jen plácá okolo poloprázdných ambicí. Jason Bateman nestrhne, zájem o jeho postavu chybí, Olivia Wilde už poněkolikáté selhala v čichu na kvalitní role (stejně jako v případě kousků Lidé jako my, Kovbojové a vetřelci, On the Inside nebo Kouzelníci). S takovou jí budeme brát skutečně jen jako tu s úžasnýma očima. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Byla doba, kdy bohatý Conrad nevěděl co s penězi. To skončilo, když mu jeho rodiče pro jeho nepřístojný postoj k životu zatrhli finanční zdroje. V takovém krizovém období je nejlepší náplastí láska. Ta se dostaví v podobě krasavice s tváří Olivie Wilde. Už úvod tohoto podivně instruovaného filmu, který kombinuje hned několik žánrových odnoží, nevěstil nic světoborného. Divák je vpraven do ospalého tempa, které korunuje debilní hudební doprovod, přičemž film si pohrává s poetikou a rád dodá jeden "sofistikovaný" dialog za druhým. Jasonu Batemanovi má být kolem třiceti, vypadá na padesát. Už to, že nad ním v jeho věku určitým způsobem rozhodují rodiče, je doslova příšerné. Nejhorší ale je, že celý film se nezmůže vůbec na nic. Nepřijde s jedinou scénou, která by nějak bavila, nedostaví se žádný zajímavý nápad. Film osciluje mezi romancí lidí neurčitého věku a (b)análním sociálním dramatem, jenže obojí si vzájemně natolik překáží, že je to jen napěchováno nudou k prasknutí. Musíte se prokousat nudnými scénami, ve kterých se jen žvaní, klábosí a chodí podzimním městem od ničeho k ničemu. Vydržet takovou píčovinu dalo práci. Film se mnohdy jevil delší než byl. Klidně by mohl ve své zdlouhavosti konkurovat všem tříhodinovým eposům. Akorát tedy, že si až tak moc rád hrál na ukrutně, úplně nejvíc zamyšlený film, který by rád sdělil nějakou ukrutně inteligentní myšlenku, akorát nevěděl, jak to ukrutně provést, aby mu divák předčasně ukrutně nepošel přeukrutnou nudou. Je s podivem, proč na film kývl Jason Bateman a Olivia Wilde .Žádný komerční a umělecký úspěch z toho nekoukal. A tak jsem alespoň vděčný, že v něm právě Olivia hraje, je to jediný důvod ke zhlédnutí filmu. Kdo u něj neusne, je králem filmové nezábavy. 2/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pokojne plynúci film s jemným, distinguovaným humorom a brutálne uhrančivými očami Olivie Wilde, ktoré by v kľude roztopili i balvan! Kto má rád umenie, klasickú muziku, sofistikované kecy a nie je pribrzdený, smelo do toho! Melancholická jeseň a zimný vietor vám ukolísajú dušu... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Poněkud zbytečnej film, u kterého je třeba hledat ponaučení mezi řádky, a patrně může být vztyčeným prstem pro ty z nás, co se jen bezcílně poflakujou životem, protože Jason Bateman je stejně otravný jako obvykle, a jeho zhýralá postava ještě víc. A těhotná Olivia Wilde to nezachrání. # příběh ** | hudba ** | humor – | akce – | napětí – | pustil bych si znovu * ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi stane, aby se mi důležité postavy příběhu zdály tak nezajímavé a nesympatické, že je mi jejich osud ukradený. Tady se to stalo. Možná tomu napomohla i utahaná nuda, která z příběhu nedokázala vykřesat jediný opravdu záživný moment. A to přesto, že nechybí nápady, občas špetka humoru či vydařený dialog, a je vidět také snaha o promyšlenou práci s obrazem i téměř neustálý dialog příběhu a filmového vyprávění s literaturou, ať už konkrétními díly nebo románovými pravidly. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Olivia Wilde dostala mihalnice dlhé ako skladací meter, ale aj tak mi prišlo scestné tejto tridsaťročnej žene tipovať, že nemá ani 19. Bateman resp. jeho postava má očividne poruchu zrakového telieska. Inak samý klavír a kecy o ničom, riešené to je akoby niekto čítal z knihy. Ale na to už potom človek nepotrebuje obraz. Nie taký, aký ponúkol tento film. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tady už od úplného začátku poznáte, že půjde o nudný film. I ta hudba co začne hrát, to je taková ta klasická hudba nudného filmu. Myslím si, že scénárista a režisér Peter Glanz chtěl hodně napodobit Woodyho Allena, ale to se mu vůbec nepovedlo. Bylo to mdlé a vlastně jediné pozitivum tohoto filmu je krásná Olivia Wilde. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Způsob vyprávění je zajímavý, snaží se aplikovat postupy psaného románu na hraný film. Míra stylizace, doprovodné komentáře i celkové výtvarné pojetí svědčí o tom, že tenhle film si někdo vymodlil a dal si s ním náramnou práci. Co je to ale platné, když je hlavní hrdina neslaný nemastný a jeho týdenní dobrodružství je povrchní a nezáživné? ______ Scénář je odbytý a zbytečný, neustálé porovnávání toho, co vidíme na plátně, s díly světové literatury (včetně jmen hlavních postav, když on se jmenuje Valmont, přítelkyně Beatrice a přítel Dylan..atd.) vyznívá nejenom otravně, ale kvůli marnosti snímku i směšně. P. S. Olivia Wilde zde nosí krásné modely. /5. 2. 15./ ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"It was at that moment Conrad realized he was going to see her naked." --- She was a hopeless romantic and he was romantically hopeless... a tak bylo zaděláno na nenuceně vtipnou, decentně allenovskou baladu s nezvykle výraznym, avšak dostatečně zábavnym vypravěčem v zádech. Olivia Wilde asi nikdy nebyla svůdnější než tady - kilogramy řasenky holt udělaly svý. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dávam tri, ale je to tesne. Film má obstojnú myšlienku a je studnicou veľmi dobrých nápadov. Crudup, Wilde a Bateman sú vo svojich úlohách fantastický. A má to dokonca nábeh byť vtipné. Ale natočené je to príšerne. Bez emócií, chladne a prístup k príbehu alá Wes Anderson tomu celému len škodí. Film ide do nezaujímavosti takmer okamžite, pretože sledujeme skupinu intelektuálov z ktorými nemáme veľa spoločného a aj keď riešia zdanlivo obyčajné strasti a starosti všedného života, nevybočujú zo svojich ohraničený a režisér im tú možnosť ani nedáva. Čo je škoda. Tak fušersky spracovaný dobrý nápad som už dlho nevidel. Ale aj napriek rozťahanosti som dokázal oceniť minimálne dobre napísaný scenár. Ten filmu vyslúžil tú tretiu hviezdu. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem zhruba pětačtyřicet minut, než jsem se odhodlal roztahaný, příliš doslovný a z hlediska humoru spíše nefunkční Glanzův snímek vypnout, vymazat a následně nudou infikovaný disk spálit v kamnech. Brrrr, no more, please... Za kukadla Olivie Wilde 1/10! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Romantické drama o tom, jak je těžké najít někoho, s kým byste si rozuměli, ale hlavně někoho, koho byste nechtěli jenom proto, jak vypadá, jenom na sex. Film, který se standardně patlá v žánrových klišé, ale chce být dramatický, chce ukázat, že to jde zajímavě, že to může být drama, ale bohužel to takové není a je to jen plácání, které opět ukazuje Olivii Wilde jen jako hezkou tvářičku. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Takové hezké propršené odpoledne... To je tento snímek. Na tuto dobu je taky určen. Krásný odpočinek. Bez nějakých extra překvapení. Ovšem vtipný. Neokoukaní a příjemní herci. Zajímavé charaktery, které jsou striktně vymezeny, takže vás nečekají nějaké veliké zvraty a vy s nimi lehce proplouváte těmi 90 minutami. Přiléhající soundtrack. Místy nečekaně důvtipné detaily a myšlenky. Milé 3*. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Láska je ako komunizmus. Síce veľkolepá myšlienka, ale v podstate nikdy tak úplne nefungovala... A veruže áno, väčšinou naozaj nefunguje. Nič proti takýmto intelektuálnym filmom, ale všetkého veľa škodí - a v tomto prípade to platí viacnásobne. Niektoré dialógy a myšlienky boli naozaj výborné a veľavravné, no celkovo ma tá pseudo-woodyallenovská atmosféra nenadchla - často tie sarkastické a ironické narážky pôsobili až príliš absurdne. A pritom postavy aj zápletka boli na veľmi dobrej úrovni, ale ten štýl mi pripadal naozaj až príliš silený. Väčšinou mám filmy s rozprávačom rád, no v tomto prípade mi prišiel viac na škodu ako úžitok. Tie melódie, ktoré sprevádzali príbeh mi tam fakt nesedeli, samozrejme s výnimkou Bachovej famóznej melódie Air on the G String. Nuž, ale celkový dojem viacmenej pod hranicou priemeru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film který se snaží si hrát na kdo ví jak sofistikovanou a vznešenou podívanou.Ve skutečnosti je to ovšem pouze roztahaná nuda,jejíž potenciál být solidním romantickým čímsi byl ubit hned v zárodku.Najde se sice pár světlejších momentů,ale celkový obraz to nezmění.Pokud si budu něco z tohoto filmu pamatovat,pak absolutně uhrančivou Olivii Wilde...ale s ní to mám takhle u každého filmu...40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Příšerně hnusná užvaněná nuda.Kdybych si na obalu nepřečetl jméno režiséra,tak věřim,že to naplácal brácha velkýho dicka Woodyho Allena.A v hlavní roli Olivia Vidle,tady navíc umělejší než jindy.Přesně ten typ ,kterej mě doslova irituje svym vzhledem.Film úplně vo hovně,nemožný je se zamyslet,pro koho může bejt takovej film zábavnej.Děs.20% ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Láska jako blázen a já čuměl jako puk, protože tenhle paskvil nebylo možné dokoukat. Po padesáti minutovém mučení jsme to vypnuli! Kdo chce přijít k psychické újmě, tak mu vřele snímek doporučuji. Zbytečnost, která se neměla točit! 0% ()

Reklama

Reklama